20.000 TL'ye araba önerisi

• Konuyu başlatan Scar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 23.110

Scar

Kilopat
Daha fazla  
Kısmet olursa bu yazın ilk arabamı alacağım. 20.000 TL bütçem var, bu bütçe doğrultusunda hangi arabaları tavsiye edersiniz? Aslında 93-94 model mercedes e200 almak istiyordum fakat 200-250 bin km civarlarında olması araçların ve aracın yaşının fazla olması başka modelleri düşünmemi sağladı. Servislerde uğraşmak istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Bence Megane 2 almalısın. Bizim eski arabamızdı kendisi. Bence gayet güzel arabadır tavsiye ederim ama 2.el alacağınız için kullanıcının nasıl kullandığına da bağlı tabii ki.

Valla 20 Bin TL'ye alacağın araç 3-5 yaşından büyük olucakdır. Acı bir tecrübe yaşamış olarak şunu hatırlatmalıyımki ne alırsan al. 200TL daha fazla ve önce bir yetkili servise göster, sonra bildiğin bir ustaya mutlaka göster. Bildiğin bir expertize mutlaka ama mutlaka göster. Tramerden ve trafikden mutlaka aracı sorgulat. Öyle her gördüğünün şekline jantına,ekzosuna,ses sistemine aldanma. Canın yanmasın. İnce ele sık doku. Araç tavsiyesi olarak bende Toyota Corolla almanı tavsiye ederim. Japon arabaları basarsan çok yakar nazik davranırsan okadar yakıt tasarrufu yapar. Bende şu anda Toyota Coralla 1.6 Sol kullanıyorum. 110 beygir araç gayet seri ve güzel. Gaza dokandınmı 3000 devirden sonra kendini hissettiriyo ama benzindede hissettiriyo. 3000 devir altı kullanırsan kedi gibi. Birde yaşın kaç bilmiyorum ama pejo 207-206 lar güzel küçük motor ama hem gençler için hem küçük hemde nerdeyse yakmıyor ama beygiri çok düşük. Servisler konusunda bişi diyemem toyota orjinal servis müşteri ile çok ilgili gayet sıcak kanlılar en azından izmirdeki tokullar öyle, fiyat konusunda göklerdeler. Ama işçilik süper. Toyotalarda çok hor kullanmazsan ve düzenli bakım yaptırırsan eskitemezsin. Toyota kullanıcısı olarak tavsiye ediyorum.

Bence mercedes alacaksan bakım maliyetlerinide göz önüne almalısın ki diğer arabalara oranla yüksek olucak diğer bir deyişle, arabam canım her şeyim diyorsan alınır yoksa honda Toyota önerilerine dahil olucam. (2006 honda jazz kullanıyorum)

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hepinize. Corollalara göz attım da 95-96 model araçlara 20 milyar çeker olmuşlar. O fiyata ben 94 model mercedes alırım yahu. Bora, e200, ufak bir ihtimal de Peugeot 307 arasından seçim yapacağım büyük ihtimalle. 92 model 200e kazasız belasız temiz araç tanıdık olduğu için 16 bin tlye veriyor alınır mı 200 e hakkındaki görüşleriniz nelerdir servise çok mu gider otomatik çok mu yakar?

Ayrıca megane 2 almak isterim hoşuma giden bir araç fakat onların da fiyatları uçmuş bu fiyata yorulmamış olanını bulmak çok zor.

Bende Ford C-Max (2008) ve BMW 5.20D (2011) var ikisinden de menmunum.
BMW'yi agustos gelmeden satacagim gerci.

C-Max'larin eski modellerini belki bulabilirsin diledigin paraya...
2008 modellerin piyasasi ekstrali 7000 €'dan basliyor, temiz olani... (20.000 TL'ye denk gelir sanirim...)

Hicbir sorun cikarmaz C-Max, gerci BMW'de cikarmaz ama, eger cikarirsa servisleri falan pahaliymis Türkiye'de...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı