20.000TL sistem önerisi

EfeKaan02

Kilopat
Merhaba, Max 20 bin TL'ye sistem alacağım. Hazır veya toplayabilirim, alttaki PC'ler arasında kaldım. Sizin önerileriniz ne olur?

HYPE-MEGA/Intel Core i5 12400F/GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB/16GB DDR4/500GB PCIe Gen3x4 M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC
KATMAN-2/ Intel Core i5 12400F/ASUS GeForce RTX 3060 Ti DUAL V2 OC 8GB/16GB DDR4/500GB NVME Gen3x4 M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC
Feuer | Intel i5-12400F | 2 x 8 GB DDR4 | RTX 3060 Ti 8 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı

Feuer olanın kasasına hayran kaldım, hype ve katman-2 ile feuer arasında çok fazla fiyat farkı var. Hype ve katmanı özelleştirip Cooler Master TD500 kasasını tercih etmek istiyorum. Böyle olunca da fiyat farkı 500 TL'ye düşüyor. Neticede ASUS ile Gigabyte arasında tercih yapmak zorunda kalıyorum. Arada 1000 TL fiyat farkı oluyor, ASUS ve MSI takıntım var bu yüzden Gigabyte'ye çok soğuk bakıyorum önyargımdan dolayı çok kötü bir marka olarak görüyorum. Çok kararsız kaldım geri dönüşü olmadığı için son olarak sizlere sormak istedim.
Varsa aynı fiyata 3070'li bilgisayar onu da atarsanız sevinirim.

Hype sistemlerinde anlamadığım bir şekilde anakarta 3200 MHz verip RAM'leri 3600 MHz yapmışlar. Yüksek ihtimal RAM'ler kendi gücünden az bir şekilde çalışacak anakart sebebi ile ancak 3200 MHz'de yeterli olacaktır. Ekran kartım Gigabyte 2 seneyi aşkın süredir kullanıyorum performans hala çok iyi. Neden ön yargılısınız bilmiyorum ama gigabyte günümüzde gerçekten kaliteli bir marka.

Ayrıca Gigabyte ekran kartı 3 fanlı, Asus ise 2 fanlı bunun elbette soğutma konusunda bir farkı olacaktır. Yine ekran kartlarının statslarına baktığımda Gigabyte ekran kartı ASUS ekran kartına göre %5 daha fazla Boost Clock Speed'ine sahip.

Asus Boost Speed Clock: 1665 MHz
Gigabyte Boost Speed Clock: 1740 MHz (+5%)

Performans olarak aman aman bir fark yaratmaz ancak yine de bilmekte fayda var.

Son düzenleme:
Hype sistemlerinde anlamadığım bir şekilde anakarta 3200 MHz verip RAM'leri 3600 MHz yapmışlar. Yüksek ihtimal RAM'ler kendi gücünden az bir şekilde çalışacak anakart sebebi ile ancak 3200 MHz'de yeterli olacaktır. Ekran kartım Gigabyte 2 seneyi aşkın süredir kullanıyorum performans hala çok iyi. Neden ön yargılısınız bilmiyorum ama gigabyte günümüzde gerçekten kaliteli bir marka.
MSI ve ASUS takıntım olduğu için sadece bu iki markayı kıyaslıyordum, diğerlerini kıyaslanacak bir marka olarak bile görmüyordum. Çocukluğumdan beri bu kıyasları yapıyordum ve 4-5 yıldır öğrendiğim ASUS ve MSI'ın lider olduğuydu bu yüzden bir ön yargı gibi bir şey oluştu :D
Ve genelde örneğin ASUS ve MSI'da 3060'a tavsiye olarak aynı fiyatta olan gigabyte 3070 öneriliyor, bu da sanki gigabyte biraz daha f/p markaymış gibi gözüküyor.

Teşekkür ederim fikirleriniz için. Gigabyte olan evet 3 fanlı, tek sıkıntım MSI ASUS takıntım olması. Aşamıyorum bunu.

MSI ve ASUS takıntım olduğu için sadece bu iki markayı kıyaslıyordum, diğerlerini kıyaslanacak bir marka olarak bile görmüyordum. Çocukluğumdan beri bu kıyasları yapıyordum ve 4-5 yıldır öğrendiğim ASUS ve MSI'ın lider olduğuydu bu yüzden bir ön yargı gibi bir şey oluştu :D
Ve genelde örneğin ASUS ve MSI'da 3060'a tavsiye olarak aynı fiyatta olan gigabyte 3070 öneriliyor, bu da sanki gigabyte biraz daha f/p markaymış gibi gözüküyor.

Teşekkür ederim fikirleriniz için. Gigabyte olan evet 3 fanlı, tek sıkıntım MSI ASUS takıntım olması. Aşamıyorum bunu.
Yanlış anlamayın ama ekran kartı konusunda MSI en son tercih edeceğim marka olurdu Gaming Trio modelleri hariç. Çünkü alev atıyorlar soğutma performansları berbat ve çok ısınıyorlar. MSI kötü bir marka değil ancak ekran kartı konusunda soğutma performansı gerçekten rezaletti. ASUS konusunda bende taraflı oluyorum özellikle bir parça alacağım zaman ASUS olsun istiyorum ama ben sistemimi toplarken Gigabyte indirimdeydi ve şansımı deneyip satın aldım. İyi ki de satın almışım hiç pişman olmadım. Yine başka bir parçamda Gigabyte kullandım ve yine çok memnunum. Gigabyte kötü bir marka değil şansınızı deneyin derim.

@EfeKaan02 hocam bu iki sistemden birini alın kesinlikle.

Son düzenleme:
RX ile RTX arasında kalmıştım ve RTX tercih ettim, RX kullanıyorum ve RTX'i deneyimlemek istiyorum daha önce hiç kullanmadım. Ama rx6800 çok iyi bir kart şimdi kararsız kaldım :)

RX ile RTX arasında kalmıştım ve RTX tercih ettim, RX kullanıyorum ve RTX'i deneyimlemek istiyorum daha önce hiç kullanmadım. Ama rx6800 çok iyi bir kart şimdi kararsız kaldım :)
rx 6800 3070 rakibi bi kart pişman etmez fsr teknolojisi de yavaş yavaş gelişiyor zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoya baktığınızda neredeyse 3070 ti ile eşit yani 3060 ti rtx ile neredeyse buna eşit olur.

Fsr 2.0 teknolojisi ile birlikte 3060 ti bunun yanında hiçbirşey kalır.

rx 6800 3070 rakibi bi kart pişman etmez fsr teknolojisi de yavaş yavaş gelişiyor zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoya baktığınızda neredeyse 3070 ti ile eşit yani 3060 ti rtx ile neredeyse buna eşit olur.

Fsr 2.0 teknolojisi ile birlikte 3060 ti bunun yanında hiçbirşey kalır.

Hocam technopat pcyi es geçmiştim sayenizde farkettim gerçekten çok güzel. Eğer RTX'i deneyimlemeye bile gerek bırakmayacaksa 6800lü olanı alabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı