20-25 bin TL sistem toplama önerisi

Hocam B550 anakart, 8x2 RAM, 1TB SSD, R5 5600, Dark dimand Pro kasa, 750 watt PSU +80 hepsi sıfır ikinci elde RX 6800 XT aldım bana 23K küsure geldi RX 7700XT %20 falan daha güçlü bu kart RX 7700XT tam 2K kartı değildir ama RX 6800 XT her oyunu 2K açar.

Yukarıda arkadaşın paylaştığı sistem fena değil, bu bütçede sıfır olarak gayet iyi bir sistem. Toplama yapılırsa da yine aynı fiyat bandında bir sistem alınabilir bilginiz olsun.
Hazır sistemi almak isterseniz özelleştirmeyi şu şekilde yaparsanız daha iyi olabilir;
Kasa:

SSD:

2.alternatif:

Anakart a serisi bilginiz olsun, OC yapamazsınız bu anakart ile.
Bu bütçede sıfır DDR5 toplamak çok zor, AM4'ten devam edin derim yine de.
Eğer ikinci el olması sizin için sorun olmazsa 7700XT'li, R5 5500-5600'lü sistem veya RTX 4060 ve 7500F'li sistem de toplanılabilir.

Unutmadan, Ryzen 5 5600, stok soğutucu ile bir süre idare edilebilir ancak ileride mutlaka kule tipi soğutucuya geçmenizi öneririm. Stok soğutucu, sistem ağır yükteyken yetersiz kalıyor soğutmada.

1. OC işlemlerinden pek anlamıyorum a serisi genellikle en düşük segment model oluyordu sanırım kısıtlı. Anakart yükseltmesi lazımsa oradan hangisiyle yapılabilir bilemedim.
2. ikinci el normalde sıcak bakıyorum fakat testlerden falan anlamadığım için sıkıntılı bir ekran kartı falan olur diye şüphede kalıyorum bir çıt. Yine de ikinci el piyasalarını araştırıyorum.
3. kule tipi tabii ki daha iyi olur performans ve sıcaklık değerleri bakımından bütçe yeterli olursa direkt alacağım vakit onu da düşünüyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏻

Hocam B550 anakart, 8x2 RAM, 1TB SSD, R5 5600, Dark dimand Pro kasa, 750 watt PSU +80 hepsi sıfır ikinci elde RX 6800 XT aldım bana 23K küsure geldi RX 7700XT %20 falan daha güçlü bu kart RX 7700XT tam 2K kartı değildir ama RX 6800 XT her oyunu 2K açar.

Bakacağım hocam ya 4060'lı sıfır ya da dediğiniz şekil ekran kartını yükseltip ikinci elden çözeceğim. 7700 daha güncel diye düşündüm. 6800 XT'de çok güçlü harbiden.

1. OC işlemlerinden pek anlamıyorum a serisi genellikle en düşük segment model oluyordu sanırım kısıtlı. Anakart yükseltmesi lazımsa oradan hangisiyle yapılabilir bilemedim.
2. ikinci el normalde sıcak bakıyorum fakat testlerden falan anlamadığım için sıkıntılı bir ekran kartı falan olur diye şüphede kalıyorum bir çıt. Yine de ikinci el piyasalarını araştırıyorum.
3. kule tipi tabii ki daha iyi olur performans ve sıcaklık değerleri bakımından bütçe yeterli olursa direkt alacağım vakit onu da düşünüyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏻

Bakacağım hocam ya 4060'lı sıfır ya da dediğiniz şekil ekran kartını yükseltip ikinci elden çözeceğim. 7700 daha güncel diye düşündüm. 6800 XT'de çok güçlü harbiden.

Hocam şimdi alternetifleriniz şunlar.
1. ekran kartı 2. el RX 6800 XT kalan sıfır şekilde sistem toplanabilir
2 4060 bir sistem toplanabilir
3. 7700XT sistem toplanabilir.
Güç açısından 4060<7700xt<6800XT
Burada fiyat olarak hepsi 20K-24K arasına denk geliyor ekran kartı 2. El alınır çünkü YouTube'dan bayağı bir video var bu konu ile ilgili zaten mining yapılan bir kart değil furmak yapın Fanlar nasıl dönüyor bakın genel olarak karta bakın durumu iyi mi arkadaki etiket duruyor mu bakın bu kadar

Hocam şimdi alternetifleriniz şunlar.
1. ekran kartı 2. el RX 6800 XT kalan sıfır şekilde sistem toplanabilir.
2 4060 bir sistem toplanabilir.
3. 7700XT sistem toplanabilir.
Güç açısından 4060<7700xt<6800XT
Burada fiyat olarak hepsi 20K-24K arasına denk geliyor ekran kartı 2. el alınır çünkü YouTube'dan bayağı bir video var bu konu ile ilgili zaten mining yapılan bir kart değil furmak yapın fanlar nasıl dönüyor bakın genel olarak karta bakın durumu iyi mi arkadaki etiket duruyor mu bakın bu kadar.

Tamamdır hocam tekrardan teşekkür ederim başka bir soru işareti kalmadı kafamda. Konudan bağımsız sadece merak ettiğim için son bir şey sormak istiyorum, cevaplamak istemezseniz anlarım. Eğer tek oyun odaklı bir şey isteseydik Xbox Series X veya PlayStation 5 toplama bilgisayar yerine daha mantıklı olur muydu sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı