Kilo vermeden yağ yakılır mı?

Merhaba. 1.78, 73 kiloyum dısarıdan bakıldıgında hafif zayıf gorundugumude soyleyebilirim fakat gobegım var estetik bir gorunum ıstıyorum son zamanlarda gunde en az 3 litre su tuketmeye başladım ve rafine sekerı kestım degısımı yavas yavas gormeye başladım. Yuzu'mde odem attım derim cektıgımde ele gelıyor fakat gobegım hala yaglı bunun icin kalori acıgı mı olusturmalıyım? Aynı zamanda karın ve kol da calısıyorum bu surecte.

Skinny fatsin sen clean bulk ile kas kütlesi koyman lazım. Şu an yapman gereken en son şey kalori açığı.

Dengesiz bir görüntü oluşabilir ama bir tıkda zor gibi, izole hareketlerde kilo arttırmak zamanla zorlayacaktır zaten. Floor press deneyebilirsiniz, altınıza dengenizi bozmayacak şekilde yastıkta koyarsanız range of motion daha da iyi sağlanacaktır. 75 KG gayet iyi bir ağırlık olacaktır, full body veya hangi antrenman metodunu uyguladığından daha çok kasları düzenli ve en az haftada 2 kez çalıştırmanı öneririm. Ben mesela push-pull-legs sistemini seviyorum ve yapıyordum ama sen full body'de yapabilirsin istersen, en önemli kısım Progressing Overload'a dikkat etmektir eğer amaç hipertrofi ise.
hocam bırde yaptıgım hareketlerin hepsinde tukenise kadar yapıyorum zamanla tekrarlarımın arttıgını hıssedıyorum sızce agırlıgı ne zaman arttırmalıyım

hocam bırde yaptıgım hareketlerin hepsinde tukenise kadar yapıyorum zamanla tekrarlarımın arttıgını hıssedıyorum sızce agırlıgı ne zaman arttırmalıyım
Ne zaman hazır hissedersen o zaman, bunun direkt vakti geldi gibi bir şey yok. Atıyorum 15 KG artık kolay geliyordur, 17,5 denersin. Çıkıyorsa onla yaparsın, çıkmıyorsa 15'le devam edersin. Nizami değilse uygun değildir diyebiliriz kısacası.

Ne zaman hazır hissedersen o zaman, bunun direkt vakti geldi gibi bir şey yok. Atıyorum 15 KG artık kolay geliyordur, 17,5 denersin. Çıkıyorsa onla yaparsın, çıkmıyorsa 15'le devam edersin. Nizami değilse uygun değildir diyebiliriz kısacası.
hocam mesela 15 te 5 tekrar atıyorum 10kg de 10 12 tekrar 15 e gecmelı mıyım

hocam mesela 15 te 5 tekrar atıyorum 10kg de 10 12 tekrar 15 e gecmelı mıyım
6-12 arası bence yeterli o yüzden 15 KG daha mantıklı olacaktır. Kas hasarını minimumda tutmak her zaman en mantıklısıdır. Tekrar sayısı büyülü değil, sen kendini zorlayan ama öldürmeyen bir ağırlık ve tekrar ile yapmalısın.

Skinny fatsin sen clean bulk ile kas kütlesi koyman lazım. Şu an yapman gereken en son şey kalori açığı.
hocam kılo versem aynı zamanda sporla beraber yagalrdan kurtulmam mı

6-12 arası bence yeterli o yüzden 15 KG daha mantıklı olacaktır. Kas hasarını minimumda tutmak her zaman en mantıklısıdır. Tekrar sayısı büyülü değil, sen kendini zorlayan ama öldürmeyen bir ağırlık ve tekrar ile yapmalısın.
hocam ilk yaptıgımda sanırım kaslara galiba cok hasar verıyordum ertesi gun kolumu acarken zorlanıyordum gelsıtıgını dusunuyordum sıkıntılı bir durum mu

hocam kılo versem aynı zamanda sporla beraber yagalrdan kurtulmam mı

hocam ilk yaptıgımda sanırım kaslara galiba cok hasar verıyordum ertesi gun kolumu acarken zorlanıyordum gelsıtıgını dusunuyordum sıkıntılı bir durum mu
Alışma sürecinde normal ama kas ağrısı gelişim göstergesi değildir veya pump olması da. Yani çok hasar vermekten daha çok alışkanlığınızın olmadığı içindir ama her antrenman sonrası bu kadar ağrıyor ise bir gösterge olabilir. Kas hasarını aşırı arttırmak özellikle sadece kol ve karında zor ama dikkatli olmalısınız.

Alışma sürecinde normal ama kas ağrısı gelişim göstergesi değildir veya pump olması da. Yani çok hasar vermekten daha çok alışkanlığınızın olmadığı içindir ama her antrenman sonrası bu kadar ağrıyor ise bir gösterge olabilir. Kas hasarını aşırı arttırmak özellikle sadece kol ve karında zor ama dikkatli olmalısınız.
tesekkur ederım hocam son olarak beslenme konusunda ne onerıyorsunuz kalorı acıgı olusturayımmı

Karın en zor yakılan yer orayı çalıştıracak hareketler yapmadan ve tabii ki diyet olmadan yakamazsın.

tesekkur ederım hocam son olarak beslenme konusunda ne onerıyorsunuz kalorı acıgı olusturayımmı
Skinny fat durumunda en mantıklısı hafif miktarda (200-300) kalori açığı oluşturup, düzenli ağırlık antrenmanı yapmaktır. Yeni başlayanlar hem kas geliştirirken hem de yağ yakabilir, bunu amaçlamak en mantıklısı olacaktır. Ama bu hızlı bir süreç olmasa da zamanla düzelecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı