20 bin km'de 140.000 TL'ye 2020 model Dominar 400 alınır mı?

Makaleler
11
Yer
Ötüken, Tanrı Dağları
Uzun yol motoru olarak kullanacağım sadece yakın tanıdığım birisinin motoru kaza çizik vs yok. Koruma demiri, 3.lü çanta vs hepsi var. Kredi ödemek için satıyor.

Alınır mı? Uzun yolda tatmin eder mi 130 140km gibi süratlerde? Benim için önemli olan o.

@Görkem Umut

Uzun yol motoru olarak kullanacağım sadece yakın tanıdığım birisinin motoru kaza çizik vs yok. Koruma demiri, 3.lü çanta vs hepsi var. Kredi ödemek için satıyor.

Alınır mı? Uzun yolda tatmin eder mi 130 140km gibi süratlerde? Benim için önemli olan o.

@Görkem Umut
Fiyatı km'sine nazaran gayet uygun, yanında ekstraları da varmış üstüne. İstediğiniz hızlarda da uzun yolda gayet tatmin edeceğini düşünüyorum, bence alınır.

@Görkem Umut

Hocam fiyatı iyi Dominar'lar benim bildiğim uzun yolda iyi olur genelde.

Artılar:
  • Aksesuarlı tanıdık motoru.
  • 140 bine daha iyi alternatif yok gibi.
  • 40HP 130-140 giderken iyi olur.

Eksiler:
  • Absürt ağır, 40HP motorun 200 kilo olmaması lazım. (Aksesuarlar hariç, onları da katarsak ohoo)
  • Egzozdan dolayı hafiften sağa çekme sorunu vardı, fiyatını düşününce çok mühim değil.
  • 13LT depo şahsen az, 140 giderken minimum 4 küsür litre yakacağını varsayarsak max 300km menzilin var.

Uzun yolda tatmin eder mi 130 140km gibi süratlerde?
3'lü çanta motoru çok tutuyor, bu süratlerde sorun yaşayabilirsin. Kafa sallama vs.
Sadece motordan bahsediyorsak bayır yukarı dağ yollarında biraz bayılabilir, düz yollarda rahat gidersin.

@totra_proska
Tek çanta yaparım genelde zaten şehir içinde sürmeyeceğim. Bahçeye koyarım yazın sadece İstanbul İzmir Antalya Muğla gibi gezerim.
Benim için en büyük artısı artçılı gezmek olur.
Egzoz değiştirim susturucu bir şekilde hallederim. Kendi egzozu bayağı büyük.
Yakıt hiç sıkıntı değil Xtreme 200 var sadece arazide biniyorum artık 12 litre ile 200 km gitti hocam uzun yolda😅 tabii ben o motoru yükledim oynadım ayrı konu.
Tek sıkıntım para şu an bu fırsat kaçacak bir şey değil bana göre. Maalesef işimden istifa ettim yoksa 4 ayda parasını çıkartıyordum.
120 ile akıcı gidip 130 140 arası sollama yapacağım tek derdim o olur.
Elimdeki motoru da satamam o yüzden zorluyorum bayağı şartları.

Crf'den sonra evet ve evet. 😄

Crf bekar motoru hocam uzun yolda artçı kabul etmiyor çok yumuşak yayları ama süspansiyon o kadar rahat ki tek kişi ister arazi ister uzun yol yetiyor.
250CC'ye göre Torku da iyi bayağı şehir içinde yeterli gayet.
İmkan zorlayıp almaya çalışacağım bu motoru.
Çooook sonraaa belki bir insta360😅

@Görkem Umut
Dominarı 10 bin km kullanıp satmış biri olarak sana tecrübelerimi aktarmak isterim. Öncelikle motorun bir takım kronik sorunları var. Benim yaşadığım sorunlar şunlardı;
-Stop etme sorunu(tps kaynaklı) tps sensörü değişti düzeldi,
-Stop etme sorunu(tps kaynaklı değil) çözüm bulunamadı.
-Fren disklerinin yamulması. Fren diski değişti yine yamuldu. Aftermarket alıp denemek lazım.
-Gösterge sıfırlaması. Saat ve trip bilgileri sıfırlıyor.
-Titreşim kaynaklı vida kayıpları
-Titreşim kaynaklı el uyuşması

Şimdi düşündüğün zaman motor fiyatına göre rakipsiz. Ancak ben olsam 20 bin kmde dominar almazdım. Piyasa çok düşük ve 3-5 bindfeki motorları 155-165 gibi fiyatlara bulabiliyorsun. O yüzden hem modeli eski hem de kmsi nispeten yüksek motora 140 bin vermek istemezdim şahsen.

Bunun yanında uzun yolda güç olarak tatmin ediyor. 130-140 sabit gidebiliyor ama motor titriyor. O yüzden tek kontakta uzun süre seyahat edince titreşimden uyuşmalar başlıyor. İndiğinde telefona her dokununda parmak uçlarında elektrik çarpmış hissi oluyor. Bunun yanında her motorda yok sanırım ama benim motorumda sağ elimi uyuşturan bir titreşim vardı. Yaklaşık 20-30 dakika uzun yol kullanımında sağ elim bildiğin uyuşuyordu.

Bunun yanında depo 13 litre gözüküyor ancak 10 litresini kullanıyor. Daha altına indirmemek gerekiyor çünkü benzin pompası benzinle soğuduğu için eğer düşük yakıtta kullanırsan ısınıp arıza yapabiliyor. 10 litre benzinle uzun yolda 250km yapılabiliyor.

Atladığım unuttuğum şeyler olabilir, sormak istediğin şeyler olabilir. Cevaplarım. Şimdiden hayırlı olsun.

Şöyle 1-2 ilan da bırakayım da bol keseden sallıyor demesinler.

Son düzenleme:
@Psyduck17
Gerçekten de varmış piyasası yüksek sanıyordum. Bahsetmediğim konu 65 kadar nakit verip geri kalanını taksit yapacak kendisi borçlarını ödemek için o yüzden düşündüm. Elimdeki nakit de bittiği için direkt 160 hatta 140 vermem imkansız şu an. Tekrar düzgün yüksek maaşlı bir iş bulursam 4 aya kadar toplarım durumumu. En kötü elimdekini satıp üstüne koyarım bir şekilde ama onu yapmak da istemiyorum.

Sadece titreşim konusu çok düşündürdü el uyuşacak kadar bir sorun yaşamadım daha önce, uzun yolda beni çok rahatsız eder.

Bahsetmediğim konu 65 kadar nakit verip geri kalanını taksit yapacak kendisi borçlarını ödemek için o yüzden düşündüm

Bu durumda mantıklı oluyor. 65 bin peşin verip vade farksız taksit yapacaksa çok iyi fırsat. Yine de bir ustaya gösterin motoru.

Sadece titreşim konusu çok düşündürdü el uyuşacak kadar bir sorun yaşamadım daha önce, uzun yolda beni çok rahatsız eder.

Dediğim gibi bu sorun her motorda yok. Genel bir titreşim var ama bazı motorlarda sağ eli uyuşturan ilginç bir titreşimi var. Ben kendim de dahil facebook gruplarında bir kaç kişiden duydum. Ama bu sorunu yaşamadığını söyleyen de bir hayli kişi var. O yüzden motorun sahibi tanıdıkta deneyerek görebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı