20 bin TL laptop önerisi

Bütçe
20530
MUX'lu 3060 laptop masaüstü 3060'a yakın bir performans veriyor üstelik.
Artık tüm laptop GPU'ları masaüstüne yakın performans veriyor, MUX'un marifeti değil o. Kullanılan GPU'lar aynı, laptoplar frekansı kısık oluyor güç limitinden dolayı.
 
Artık tüm laptop GPU'ları masaüstüne yakın performans veriyor, MUX'un marifeti değil o. Kullanılan GPU'lar aynı, laptoplar frekansı kısık oluyor güç limitinden dolayı.
Ben laptop GPU'lari masaüstü GPU'su kadar performans vermiyor da MUX olunca veriyor demedim ki. MUX'un GPU performansına etkisi var demiyorum zaten dikkatli okursan. MUX'a sahip laptop ayni ekran kartına sahip masaüstü gibi performans veriyor diyorum. İkisinin farkıni da aciklayayim kisaca, birinde elinde bir güç var ve bunu kısıtlayan bir etkenden dolayı tam kullanamiyorsun ötekinde ise performansı kisitlayan herhangi bir şey olmadığı için kartın bütün gücünü kullanabiliyorsun. Neyi anlamamakta ısrar ediyorsun yada niye? Kendi kafandan öyle rastgele MUX çok işe yaramaz diye karar vermişsin ne desek başka bir cevap buluyorsun. Tamam kardeşim sen git 3060 laptop al zaten W değeri onemsizmis 65 W al 85 W al ama 130 W alma, Mux da önemsiz Mux olan modeli de alma, zaten 144 HZ fazlasını da taşımaz... 2 sene sonra da arkadaşım 3060 laptopuyla catir çatır oynuyor ben niye oynayamiyorum diye konu açarsın.

Not: Bana göre en önemli etken bütçedir. Eğer bütçe işin içine giriyorsa ve MUXsuz cihaz 1-2 bin daha ucuzsa tercih edilebilir yada bariz kalite farkı varsa tercih edilebilir. Aynı bütçede aynı kalitede iki cihazın biri MUXlu öteki MUXsuzsa sağından solundan ışık saçıyor diye MUXsuz cihaz alınmaz...
 
Merhaba arkadaşlar. Ben kronik sorunları, ısınma problemi olmayan, hem oyun hem iş için 17 inç ekran kaliteli bir laptop almak istiyorum. Konuyu araştırmadan önce ASUS TUF almayı düşünüyordum. Fakat TUF serisi laptoplar hakkında birçok ciddi konuda şikayetleri okuduktan sonra sizden de tavsiye almam gerektiğini düşündüm. Ayrıca laptoplarla ilgili konuları okuyunca karşıma MUX Switch, voltajı düşürülmüş GPU'lar vesaire şeyler de çıktığı için kafam epey karıştı. Sorularım şunlar: 1) MUX Switch gerçekten çok önemli mi, NVIDIA optimus bu işlevi yapamıyor mu? 2)herhangi bir laptopta MUX Switch olup olmadığını nereden anlarım? SS'lere de bakın, hangisini almam konusunda bir öneride bulunun. Öneride Bulunurken Azerbaycan'da yaşadığımı dikkate alın(fiyatlar ve stok konusunda farklılık olabilir).

Eki Görüntüle 1234605

Eki Görüntüle 1234606

Eki Görüntüle 1234604
Monster Tulpar T5 V21.6.1

 
@JoeBlackk mesajları bütün olarak değerlendirmekten yoksun olmana bittim ya🤣
Mantıksızlıklarını parçalara ayırınca mantıklı olabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Ne taraftan bakarsan bak, kaça bölersen böl, istersen tekrar birleştir bir bütün halinde önümüze koy mantıksız ve yanlış konuşuyorsun. Kahkaha atınca bütün saçmalıkların akıllıca olmuyor...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı