20 bin TL sistem toplama

Bütçe
21000

Stett1N

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Oyun oynayabileceğim + yazılım ile ilgileneceğim bir sistem toplamak istiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
21 bin TL'ye kadar zorlayabilirim.

@messinicocugu hocam etiketliyorum kusura bakmayın yardım edebilir misiniz?

Galiba kimse yardımcı olmayacak.

Son düzenleme:
Hocam yeni gördüm biraz uğraştım bütçeyi 30bin TL'ye çıkardım ona göre bir sistem daha önerebilir misin?
Monitörde önerirsen çok iyi olur.

O zaman hocam ekran kartını bu yapın:
Monitör olarak da bunu alırsınız.

Ek olarak ışın izlemek gibi özellikler için RTX istiyorsanız:
Colorful NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti NB DUO V2 LHR-V 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri

Fakat messinin çakma çocuğu hocamın attığı kart RTX 3070'e denk yani arada az fark olsa da RX 6800 daha iyi yinede DLSSS, RTX gibi özellikleri istiyorsanız alabilirsiniz. Valorantta RX 6800'den daha iyi FPS verip CUDA çekirdeğiyle renderleri daha hızlıdır. 2 Bin TL daha ucuz. Ama teknik oalrak RX 6800 daha iyi

Önerilerin için teşekkür ederim hocam önümüzdeki hafta alacağım bilgisayarı çok heyecanlıyım ilk defa sistem topluyorum umarım bir sıkıntı çıkmaz.

Ek olarak ışın izlemek gibi özellikler için RTX istiyorsanız:
Colorful NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti NB DUO V2 LHR-V 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri

Fakat Messi'nin çakma çocuğu hocamın attığı kart RTX 3070'e denk yani arada az fark olsa da RX 6800 daha iyi yine de dlsss, RTX gibi özellikleri istiyorsanız alabilirsiniz. Valorant'ta RX 6800'den daha iyi FPS verip CUDA çekirdeğiyle renderleri daha hızlıdır. 2 bin TL daha ucuz. Ama teknik oalrak RX 6800 daha iyi.

Önerin için teşekkür ederim hocam messiniçocuğu hocamın önerdiği sistemi alacağım.

@messinicocugu hocam RX6800 için 2K monitör gerekmez mi?
1080p de darboğaz olmaz mı?
Hocam bir de benim bütçe sadece kasa için 30 bin TL.

Son düzenleme:
Önerilerin için teşekkür ederim hocam önümüzdeki hafta alacağım bilgisayarı çok heyecanlıyım ilk defa sistem topluyorum umarım bir sıkıntı çıkmaz.

Önerin için teşekkür ederim hocam messiniçocuğu hocamın önerdiği sistemi alacağım.

@messinicocugu hocam RX6800 için 2K monitör gerekmez mi?
1080p de darboğaz olmaz mı?
Yapar ama bazı oyunlarda yapar. İsterseniz 2K alın fakat 1080P'de sorun çıkacağını sanmıyorum. Monitörde darboğaz kolay kolay olmaz. VSYNC açarsınız oyunda sorun çözülür.

Hocam almışken en iyisini almak istiyorum 30 bin TL'yi sadece kasaya harcayacağım.
Hayatımda ilk defa bir masaüstü sistem alıyorum beni en az 4-5 yıl idare etmesi lazım.

@messinicocugu hocam 30 bin TL bütçe için bu sistem uygun mudur?
Bu sistemdeki tek korkum 8 GB VRAM olması 30 bin TL'ye nasıl bir sistem toplayabilirim.
Kusura bakmayın sizi sürekli etiketliyorum.

Kendimce şöyle bir sistem topladım 30 bin TL'yi geçiyor parçaları daha uygun fiyata bulabilirseniz daha uyguna getirebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci : AMD Ryzen™ 7 5700X 3.4GHz (Turbo 4.6GHz) 8 Core 16 Threads 32MB Cache 7nm AM4 İşlemci - Kutulu | Teknobiyotik
Ekran Kartı : https://www.hepsiburada.com/xfx-speedster-qick-319-amd-radeon-rx-6800-16gb-pci-express-4-0-ekran-kartirx68xlalbd9-p-HBCV000004WL8O?magaza=GENÇBİLGİSAYAR&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.4.4
Ram : Kingston 16GB(2x8) Fury Renegade RGB 3200mhz CL16 DDR4 Ram (KF432C16RBAK2/16)
Ssd : MLD 1TB M700 NVMe Okuma 7000MB-Yazma 5500MB M.2 SSD (MLD22M700P18-1000)
Psu : XPG Pylon PYLON650B-BKCEU 650W 80+ Bronze Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
Kasa : MSI MAG FORGE M100R 4 Fanlı Micro ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kulaklık : Amazon.com.tr
Klavye : CORSAIR K55 RGB PRO XT Membrane Türkçe RGB Gaming Klavye (CH-9226715-TR) - Gaming.Gen.TR

Hocam kulaklık ve klavyeyi yanlışlıkla yazdım düzenleyemiyorum da onlar olmadan 30 bin TL olacak.

Son düzenleme:
8 GB sorun yaratmaz. Bir oyun için yeterli. Üstelik ASUS da destekliyor. Gayet kaliteli bu sistemden birkaç arkadaşım daha aldı.

Hocam peki 2-3 yıl sonrası için VRAM sorunu olmaz değil mi?
Pek emin olamadım 30 bin TL'nin tamamını kullanıp alabileceğimin en iyisini almak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı