Gablanify
Hectopat
7900X ama dediğim gibi 360mm ile bile zor soğuyan bir işlemci.
Kasaya 360mm için sadece ön kısım müsait ama hava akışı yok olur.
Kasayı MSI MAG pano düşünüyorum eğer fiyatı artmazsa.
9700X için iyi bir hava soğutucu bile yeterli olur. Ama arkadaşın da söylediği gibi 170W işlemci 240mm ile çok ağır işlerde soğumayabilir. Standart işlerde (oyun, ufak render işleri vb.) güç keseceğini zannetmem. Çoklu çekirdekte 7900X daha önde olacaktır ama.9700X olmaz mı? Render ve oyunda hangisi daha güçlü? Çekirdek olarak mantıklı gelen Ryzen 9
360mm soğutmayı sadece kasanın önüne takabilirim. Üst kısım 240mm maksimum.
9700X için iyi bir hava soğutucu bile yeterli olur. Ama arkadaşın da söylediği gibi 170W işlemci 240mm ile çok ağır işlerde soğumayabilir. Standart işlerde (oyun, ufak render işleri vb.) Güç keseceğini zannetmem. Çoklu çekirdekte 7900X daha önde olacaktır ama.
Amacım kasayı görüntü açısından geniş tutmak. 240mm ile soğutabileceğim render ve oyun gibi işlerde iyi iş çıkaracak AMD işlemci yok mu hocam. Ryzen 7 7700X nasıldır?
240mm ile 9700x'i soğutabilirsin. 7700x'te aynı şekilde. Oyunlarda darboğaz olmadığı sürece(saydığımız işlemcilerde mümkün değil) veya X3D işlemciler olmadığı sürece pek bir fark gözlemleyemezsin. Renderda fark ederler ama.Amacım kasayı görüntü açısından geniş tutmak. 240mm ile soğutabileceğim render ve oyun gibi işlerde iyi iş çıkaracak AMD işlemci yok mu hocam. Ryzen 7 7700X nasıldır?
240mm ile 9700X'i soğutabilirsin. 7700X'te aynı şekilde. Oyunlarda darboğaz olmadığı sürece(saydığımız işlemcilerde mümkün değil) veya X3D işlemciler olmadığı sürece pek bir fark gözlemleyemezsin. Renderda fark ederler ama.
X3D işlemciler renderda dağılıyor diyenleri gördüm doğru mu?
Sıvı soğutmalarda şu iyi bu kötü diyecek kadar bilgi birikimim yok maalesef. Daha çok hava soğutucu önerdim veya tercih ettim. Fakat dandik olmayan bir sıvı soğutma işinizi görecektir.Bütçeyi 25k yaparsam ne değişir?
9700X için 240mm yeterli olur dediniz şimdi benim düşündüğüm sıvı soğutucular şunlar;
Veya.MSI Mag CoreLiquid E240 ARGB 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
MAG-CORELIQUID-E240 - MSI Mag CoreLiquid E240 ARGB 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucupckolik.com.tr
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.