20 bin TL'ye işlemci ve ekran kartı önerisi

(FB)AQUA MURAT

Hectopat
Arkadaşlar selam sistemim aşağıda görüntü alamıyorum. İşlemci arızalandı diye düşünüyorum zaten pek de oyun oynatmıyor. Çok yüksek olmayacak şekilde işlemci ve ekran kartı önerisi istiyorum. Max 10, 20k arası para harcayabilirim.
B450M-A Pro Max anakart.
Corsair 16 GB RAM.
R3 3200G işlemci.
1TB Samsung hard disk.
PSU 400W olması lazım hatırlamiyorum yardımcı olur musunuz?
Rust falan oynayacağım sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el Ryzen 5 5600 ve RX 6800 XT almanızı öneririm. Bu şekilde PSU yetersiz kalacaktır. 650w 80+ bir güç kaynağı da alırsanız mis gibi olur. Bütçenizi aşmaz.
6800 XT 12-13 bin TL
Ryzen 5 5600 3500 TL
Ortalama iş görecek 650w 80+ bir PSU da 2-3 bine bulunur.

2. el Ryzen 5 5600 ve RX 6800 XT almanızı öneririm. Bu şekilde PSU yetersiz kalacaktır. 650w 80+ bir güç kaynağı da alırsanız mis gibi olur. Bütçenizi aşmaz.
6800 XT 12-13 bin TL
Ryzen 5 5600 3500 TL
Ortalama iş görecek 650w 80+ bir PSU da 2-3 bine bulunur.
Hocam abimde aynı sistem var ekran kartı yeterli ancak ryzen 5 5600 zorlanıyor başka al diyor

Hocam abimde aynı sistem var ekran kartı yeterli ancak ryzen 5 5600 zorlanıyor başka al diyor
Hocam şimdi AM4 bir işlemci bakıyoruz biz burada. Alınacak hem bütçesine hem performansına göre AM4 de daha fiyat performans bir işlemci yok. Ryzen 7 5700 vs var ama o fiyat farkına rağmen oyunlarda fps farkı yok. (Sadece çoklu görevlerde biraz fark oluyor.) 5700X3D vs var bunlar da uçuk fiyatlarda. AM5 e geçip Ryzen 5 7500f vs almak da bir seçenek ama ramleri ve anakartı da değiştirmemiz gerekir ve bütçeyi aşar. Abinizin de ekran kartı 6800 XT ise işlemci tabi ki biraz geride kalıyor. Oyunda grafikleri fulleyerek ekran kartı işlemci dengesini yakalayabilirsiniz. Eğer işlemci geride kalmasın kafa kafaya olsun derseniz 9-10 Bin tl piyasası olan 6700 XT de tercih edebilirsiniz.

Sağol hocam teşekkürler belki tüm sistemi satıp am5 e yükseltirim bilmiyorum r5 5600 3k ya buldum sahibindende 6800 xt de 13k falan düzgün kullanılmış olanları bakalım

Sağol hocam teşekkürler belki tüm sistemi satıp am5 e yükseltirim bilmiyorum r5 5600 3k ya buldum sahibindende 6800 xt de 13k falan düzgün kullanılmış olanları bakalım
Ne demek, 2. el alırken dikkat etmeniz lazım. Ekran kartı mining çıkması olmamalı, testini yapıp sıcaklık değerleri normal mi kontrol etmelisiniz, furmarkta 10-15dk çalışınca kapanma veya görüntüde git gel bozulmalar vs olmamalı, tamir görmüş olmamalı, güvenlik etiketi sökülmüş olmamalı. Sayınca uğraştırıcı gibi gelebilir ama kolay bir işlem bu kontrolleri yapmak. Sistemi bu şekilde güncellerseniz oynayamayacağınız, donma kasma yapan hiç bir oyun olmaz.

Ne demek, 2. el alırken dikkat etmeniz lazım. Ekran kartı mining çıkması olmamalı, testini yapıp sıcaklık değerleri normal mi kontrol etmelisiniz, furmarkta 10-15dk çalışınca kapanma veya görüntüde git gel bozulmalar vs olmamalı, tamir görmüş olmamalı, güvenlik etiketi sökülmüş olmamalı. Sayınca uğraştırıcı gibi gelebilir ama kolay bir işlem bu kontrolleri yapmak. Sistemi bu şekilde güncellerseniz oynayamayacağınız, donma kasma yapan hiç bir oyun olmaz.
Yok hocam abimin pc de deneyeceğim alınca test etsin sağlamsa parayı vereceğim yoksa kalacak almayacağım sahibinden param güvende sistemi üzerinden yapacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı