20 bin TL'ye kadar AM5 işlemci ve anakart önerisi

Dostum ben tecrübeye sabit konuştum, alın aldırın kullanın, ben söyledim benden çıktı, o fiyatlara hem 6000MHz hem CL30 hem EXPO hem XMP olacak ve sorunsuz kullanılacak öyle mi hadi bakalım 🙂

Hocam Ryzen 7500F ve 7700 işlemciye baktım bellek hızı 5200 MHz yazıyor ben mesela 6000 MHz RAM taksam uyumlu olur mu ve performans kaybı olacak mı?

Hocam Ryzen 7500F ve 7700 işlemciye baktım bellek hızı 5200 MHz yazıyor ben mesela 6000 MHz RAM taksam uyumlu olur mu ve performans kaybı olacak mı?

Uyumlu olur hocam, şahsen bende 1.5 ay kadar 7500F işlemciyi 6000MHz RAM'lar ile kullandım ve bu süre içerisinde RAM'ları 6000MHz değerine çekerek kullandım, 7500F işlemcilerde 6000MHz'ye kadar bir sıkıntı olmaz ama üstüne bir şey diyemem.

Bu arada patrior Viper Venom RAM'lar için iade talebime ait bir mail (satıcıdan gelen) bu RAM'ların birçoğu bozuk bunu tekrar tekrar dile getireceğim, sağlam olanlarda EXPO açınca patlıyor, benim ve birkaç arkadaşımın bu RAM'lardan dili yandı başkalarının yanmasın.

Dosya Ekleri

• IMG_2886.jpeg
    IMG_2886.jpeg
    131,4 KB · Görüntüleme: 13
Uyumlu olur hocam, şahsen bende 1.5 ay kadar 7500F işlemciyi 6000MHz RAM'lar ile kullandım ve bu süre içerisinde RAM'ları 6000MHz değerine çekerek kullandım, 7500F işlemcilerde 6000MHz'ye kadar bir sıkıntı olmaz ama üstüne bir şey diyemem.

Aslında şu an 5500 işlemci var DDR4 sistem 2x8 3200 MHz RAM var ben 5600X mi alsam diyordum veya DDR5 geçeyim diye fiyat bayağı arttı DDR5 geçsem 7500F 5600X eşit galiba oyunlarda pek fark olmaz gibi geldi :D

Aslında şu an 5500 işlemci var DDR4 sistem 2x8 3200 MHz RAM var ben 5600X mi alsam diyordum veya DDR5 geçeyim diye fiyat bayağı arttı DDR5 geçsem 7500F 5600X eşit galiba oyunlarda pek fark olmaz gibi geldi :D

7500F işlemci 5600X ilemciden daha iyidir hocam, bütçe el verecekse DDR5 sisteme geçmeni de tavsiye ederi ama bütçeden yana sıkıntı olacaksa karar sizin elbette, her mesajımda vurgulayacağım siz siz olun F/P adı altında satılan marka modellere pek yönelmeyin size yapabileceğim en büyük güzellik bunu söylemek olur.

Bu arada patrior Viper Venom RAM'lar için iade talebime ait bir mail (satıcıdan gelen) bu RAM'ların birçoğu bozuk bunu tekrar tekrar dile getireceğim, sağlam olanlarda EXPO açınca patlıyor, benim ve birkaç arkadaşımın bu RAM'lardan dili yandı başkalarının yanmasın.

Yukarida da dedim teknoloji sans isi, bu RAM'i forumda sorunsuz kullanan sayisiz kisi var ve surekli oneriyoruz dusuk butcelerde. Bende XPG almadan oncesinde Kingston RAM'lerde sorun yasadim, bu urunu kronik yapmaz.

Yukarida da dedim teknoloji sans isi, bu RAM'i forumda sorunsuz kullanan sayisiz kisi var ve surekli oneriyoruz dusuk butcelerde. Bende XPG almadan oncesinde Kingston RAM'lerde sorun yasadim, bu urunu kronik yapmaz.

Teknoloji şans işi olabilir ama, bir tarafta sattığı 10 RAM'dan 5 tanesinde sorun çıkan Patriot diğer tarafta neredeyse sorunsuz G.Skill var, yineliyorum üstüne basa basa söylüyorum hatta diyorum ki parasıyla rezil olmayı göze alan varsa buyursun alsın, sizde tavsiye etmeye devam edin hocam.

@kxy, ben de Corsair vardı ve bozuktu. Şimdi bu RAM'de mi kronik? 😁 Bilmeyen konuşuyor. Patriot dediğiniz gibi düşük bütçelerde gayet kaliteli.

Teknoloji şans işi olabilir ama, bir tarafta sattığı 10 RAM'dan 5 tanesinde sorun çıkan Patriot diğer tarafta neredeyse sorunsuz G.Skill var, yineliyorum üstüne basa basa söylüyorum hatta diyorum ki parasıyla rezil olmayı göze alan varsa buyursun alsın, sizde tavsiye etmeye devam edin hocam.

10 tanesinin 5'i sorunlumu cikiyormus 😀. Günde 10 kisiye sistem oneriyorsak 7 sinde bu RAM'leri oneriyoruz ve suana kadar sorun yasayanlar bir elin parmagini gecmez. Size gelen urunler sorunlu olabilir, kronik yapmaz bu urunu.

@kxy, ben de Corsair vardı ve bozuktu. Şimdi bu RAM'de mi kronik? 😁 Bilmeyen konuşuyor. Patriot dediğiniz gibi gayet kaliteli düşük bütçelerde.

Daha üst butcelerde tabii daha iyileri var. Butceyi 1000 TL daha zorlayabilecekse XPG Lancer alsin konu sahibi. Zorlayamiyorsa en iyi secenek Patriot.

@kxy, ben de Corsair vardı ve bozuktu. Şimdi bu RAM'de mi kronik? 😁 bilmeyen konuşuyor. Patriot dediğiniz gibi düşük bütçelerde gayet kaliteli.

Hocam neyini anlamak istemiyorsun, ben Corsair G.Skill %100 sorunsuz çıkar demiyorum, bir tarafın hata payı diğerinden çok daha yüksek ve bunu söylerken gerçekten yaşadığım tecrübe ile söylüyorum sadece bende değil birkaç arkadaşım daha aynı şeyi farklı zaman aralıkları ile yaşadık, yoksa bizler paramızın delisi değiliz, bizde en başta F/P olsun diye gittik Patriot RAM'lar aldık ama sonuçlar ortada, yoksa bende isterim 3.5/4K civarı para verip DD5 6000MHz CL30 hem XMP hem EXPO uyumlu RAM almayı ama bunu denedik olmadı paramızla rezill olduk, bedava peynir fare kapanında olur, ucuz etin yahnisi yenmez misali bizim başımızı ağrıttı, konu sahibi arkadaş inşallah sizi dinler Patriot RAM alır ve sonucunu birlikte görürüz 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı