20 bin TL'ye R5 5600 RX 580 sistem için yükseltme önerisi

daddybra

Yoctopat
Daha fazla  
  • CPU: Ryzen 5 1600.
  • RAM: Kingston 2×16 GB (32 GB), 3200 MHz olarak aldım ama anakarta taktığımda 2400 MHz hızda çalışıyor.
  • GPU: RX 580 OC 8 GB.
  • Depolama: Toshiba 480 GB SATA SSD.
  • PSU: 500 W
  • Anakart: MSI B550M Pro.
  • Kasa: Micro‑atx

Sonradan işlemcimi Ryzen 5 5600 ile güncelledim. Oyun olarak Overwatch 2, Valorant ve CS2 gibi rekabetçi FPS oyunları oynuyorum.

GPU'da değişiklik yapmak istiyorum fakat GPU değişikliğinden sonra muhtemelen PSU ihtiyacım olacak. Mevcut SATA SSD yeterli kalır mı? Geçeceğim sisteme vs. baştan toplasaydım daha mı iyi olurdu? Gibi soru işaretleri var. Çok aşırıya kaçmadan sistemimde iyi bir değişiklik yapmak istiyorum. Not: RAM'i sonra halledeceğim CL16 3600MHz ile.

• CPU: Ryzen 5 1600.
  • RAM: Kingston 2×16 GB (32 GB), 3200 MHz olarak aldım ama anakarta taktığımda 2400 MHz hızda çalışıyor.
  • GPU: RX 580 OC 8 GB.
  • Depolama: Toshiba 480 GB SATA SSD.
  • PSU: 500 W
  • Anakart: MSI B550M Pro.
  • Kasa: Micro‑atx

Sonradan işlemcimi Ryzen 5 5600 ile güncelledim. Oyun olarak Overwatch 2, Valorant ve CS2 gibi rekabetçi FPS oyunları oynuyorum.

GPU'da değişiklik yapmak istiyorum fakat GPU değişikliğinden sonra muhtemelen PSU ihtiyacım olacak. Mevcut SATA SSD yeterli kalır mı? Geçeceğim sisteme vs. baştan toplasaydım daha mı iyi olurdu? Gibi soru işaretleri var. Çok aşırıya kaçmadan sistemimde iyi bir değişiklik yapmak istiyorum. Not: RAM'i sonra halledeceğim CL16 3600MHz ile.

Ekran kartını değiştirileim bence ne diyorsunuz hocam 20000 TL'ye çok güzel ekran kartları önerebilirim geri kalan bileşenler iyi.

NVIDIA kalitesini tatmak istiyordum ama şimdi 9060XT gerçeğini gördüm ama seninde fikrini almak isterim.

Hocam NVIDIA istiyorsanız 5060 en uygun seçnek fiyat bandına ama şimdi söyle bir gerçek var.
Ekran görüntüsü 2025-12-19 001655.png

NVIDIA kalitesini tatmak istiyordum ama şimdi 9060XT gerçeğini gördüm ama seninde fikrini almak isterim.

Ama aynı zamanda NVIDIA'nın DLSS 4 ve Frame Generation özelliğide var ve herkes biliyor ki bu amdinin fsrının önünde AMD'de Frame Gen kullanıyor bilemiyorum.

Hocam NVIDIA istiyorsanız 5060 en uygun seçnek fiyat bandına ama şimdi söyle bir gerçek var.Eki Görüntüle 2624215

Ama aynı zamanda NVIDIA'nın DLSS 4 ve Frame Generation özelliğide var ve herkes biliyor ki bu amdinin fsrının önünde AMD'de Frame Gen kullanıyor bilemiyorum.

Bu konuda çok takıldığım için foruma yazmak istedim aslında geriye kalan her şeyi hallettim sayılır. Gigabyte 5060 Windforce 8 GB 15700'e buldum 9060XT 16 GB 18-19 bandında daha uygununu göremedim

Hocam NVIDIA istiyorsanız 5060 en uygun seçnek fiyat bandına ama şimdi söyle bir gerçek var.Eki Görüntüle 2624215

9060xt 3 fanlı buldum ama gigabyte soğutması iyi midir bilimiyorum yukarıda paylaştım

9060XT 3 fanlı buldum ama Gigabyte soğutması iyi midir bilimiyorum yukarıda paylaştım.

İyidir nvidamı isitoyrusnuz yoksa amdmi siz seçin 2 tane 3 fanlı önerdim.

Vaktinizi çaldım ama gerçekten çok kararsızım.
Ben sistemi yenilemekte bile kararsızdım da böyle bir karar aldım şu an ikisinin arasında balon gibi şiştim.

Hocam AMD alın geçin ya hem 16 GB bir VRAM'den bahsediyoruz çok ileri dönük bir kart RTX 5060 alırsanız 1-2 yıla yeni AAA oyunlarda siz değil de o şişer.

Vaktinizi çaldım ama gerçekten çok kararsızım.
Ben sistemi yenilemekte bile kararsızdım da böyle bir karar aldım şu an ikisinin arasında balon gibi şiştim.

Ne demek hocam estağfurullah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı