20 bin TL'ye RX 580 sisteme GPU ve CPU yükseltmesi önerisi

kalesix

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 sene önce ucuza bir PC toplamıştım oyun için ve yetersiz geliyor şu an. Ekran kartı biraz eski sanırsam. 20K bütçem var. Bu fiyata sadece ekran kartı almak mı daha mantıklı olur, yoksa işlemci ve ekran kartına bölmek mi? Hangi türde daha faydalı ve oyun içi performans artışı sağlar? Eğer sadece ekran kartı ise, önereceğiniz bir AMD ekran kartı var mı ve ciddi miktarda bir performans artışı olur mu?

Şu anki ekran kartı: Axle AMD Radeon RX 580.
Şu anki işlemci: AMD Ryzen 5 5600 3,5 GHz 32MB Cache AM4 işlemci.

Merhaba, 1 sene önce ucuza bir PC toplamıştım oyun için ve yetersiz geliyor şu an. Ekran kartı biraz eski sanırsam. 20k bütçem var. Bu fiyata sadece ekran kartı almak mı daha mantıklı olur, yoksa işlemci ve ekran kartına bölmek mi? Hangi türde daha faydalı ve oyun içi performans artışı sağlar? Eğer sadece ekran kartı ise, önereceğiniz bir AMD ekran kartı var mı ve ciddi miktarda bir performans artışı olur mu?

Şu anki ekran kartı: Axle AMD Radeon RX 580.
Şu anki işlemci: AMD Ryzen 5 5600 3,5 GHz 32MB cache AM4 işlemci.

Sistemi satıp yeni bir sistem alman daha mantıklı olur. Özellikle DDR5 AM5 almanız çok etki eder geleceğe yönelik. Ama yok illa ben bu sistemle devam edeceğim diyorsan ekran kartını yükseltmeni öneririm.

Son düzenleme:
İşlemci yükseltmene gerek yok. Eğer 1080p oynuyorsan 5060 veya 9060 gibi kartlara bakabilirsin. Gayet yeterli bi yükseltme olur.

Ben kendimi senin yerine koysam şunu yapardım; ekran kartını yükseltsen bu sefer işlemci yetersiz gelecek, o yüzden kasayı satardım, yenisini alırdım ve bu sefer ucuza kaçmazdım.

İşlemcinin yetersiz gelmesi gibi bir durum olur mu? Sadece ekran kartını yükseltirsem.

Alacağınız ekran kartına bağlı bir durum bu. R5 5600'e ekran kartı önerisi diye bir konu açarsanız yadımcı olurlar. Ama dediğim gibi bunu satıp yeni sistem almanız daha mantıklı olur.

Bence idarelik 2. el bir ekran kartı çözebilirsiniz 7-8 bin TL'ye 3060 ekran kartları mevcut. Bir süre daha götürür daha sonra sıfırdan yeni nesil alırsınız.

Bence idarelik 2. el bir ekran kartı çözebilirsiniz 7-8 bin TL'ye 3060 ekran kartları mevcut. Bir süre daha götürür daha sonra sıfırdan yeni nesil alırsınız.
Fakat sonra sistem değeri düşecek, istediği fiyata satamayabilir, geçen sene aldıysa şimdi satması daha mantıklı diye düşündüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı