WAR10CK
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Gömülü Sistemler Mühendisi
Dostum ailenin söylediklerine çok takılma. Şöyle düşün; ya bunu başarır ve onları haksız çıkarır, karşılarına geçip "noldu?" dersin. O bakış bile yeter. Ya da çakarsın ve onları haklı çıkarırsın. Eğer bunu istemiyorsan çalışacaksın. Bunun kaçarı yok. Subaylık full ders demek değil ama üniversite için mecbursun. Belki ilk sene çakarsın, olabilir ama yılmaman lazım. Yıldığın ve bıraktığın anda gerçek anlamda onları haklı çıkarırsın işte. Bunu bizzat yaşayan bir abin olarak sana söyleyeceklerim bu kadar. Bu arada sporu sakın bırakma, güven bana her yönden avantaj.Ben hep asker olmak istedim ve umarımda olacağım ama yani özellikle son zamanlarda neden konu açsam ucu derslerime bağlanıyor bir de beni dinlemiyorlar üstüne aşağıyolar yaptığım sporu bazen gereksiz hayatımın devamında işime yaramayacak gibi konuşuyolar uyuz oluyorum böyle yaptıklarında.
Ailenin şöyle haklı yanı olabilir: Eğer derslerin çok iyi değilse tam baskının yapıldığı zamanlar Lise 3 zamanlarıdır zaten. Toparla 2 senen kaldı derslerin de iyi değil, kendine gel uyarsıdır bu. Tabi uyarı olarak yapıldığı zaman kötülüğünü istemediklerinden yaptıklarını anlayabiliyorsun ama iş, "senden bir şey olmaz" noktasına gidiyorsa o sıkıntılı bir durum. Bu durumda da yukarıda yazdıklarımı tekrar oku.