20 gün sonra 11.sınıf olmak

Ben hep asker olmak istedim ve umarımda olacağım ama yani özellikle son zamanlarda neden konu açsam ucu derslerime bağlanıyor bir de beni dinlemiyorlar üstüne aşağıyolar yaptığım sporu bazen gereksiz hayatımın devamında işime yaramayacak gibi konuşuyolar uyuz oluyorum böyle yaptıklarında.
Dostum ailenin söylediklerine çok takılma. Şöyle düşün; ya bunu başarır ve onları haksız çıkarır, karşılarına geçip "noldu?" dersin. O bakış bile yeter. Ya da çakarsın ve onları haklı çıkarırsın. Eğer bunu istemiyorsan çalışacaksın. Bunun kaçarı yok. Subaylık full ders demek değil ama üniversite için mecbursun. Belki ilk sene çakarsın, olabilir ama yılmaman lazım. Yıldığın ve bıraktığın anda gerçek anlamda onları haklı çıkarırsın işte. Bunu bizzat yaşayan bir abin olarak sana söyleyeceklerim bu kadar. Bu arada sporu sakın bırakma, güven bana her yönden avantaj. :)

Ailenin şöyle haklı yanı olabilir: Eğer derslerin çok iyi değilse tam baskının yapıldığı zamanlar Lise 3 zamanlarıdır zaten. Toparla 2 senen kaldı derslerin de iyi değil, kendine gel uyarsıdır bu. Tabi uyarı olarak yapıldığı zaman kötülüğünü istemediklerinden yaptıklarını anlayabiliyorsun ama iş, "senden bir şey olmaz" noktasına gidiyorsa o sıkıntılı bir durum. Bu durumda da yukarıda yazdıklarımı tekrar oku. :)

Dostum ailene bakma istediğin bölüme de istediğin yere kafana koyduysan gidersin, bizde bu mevzuları cok duyduk senden bir şey olmaz dediler bir ton boş şeyler... sonunda ama istediğimiz yere geldik çok şükür önemli olan kafana hedefini belirlemiş olman.

İlin en yüksek OBP'li okulundayım zatende anlatamıyorum bazı şeyleri.
Kral sana şunları söyleyeyim. Benim ailem şöyle diyordu bana. ''Biz köyde okulu bitirdik. Bizim zamanımızda doğru düzgün kitap ve defter bile yoktu. Sizde şuan her şey var.'' Diyordu. Belki senin ailen bizim gibi olma falan diyordur.

Dostum ailenin söylediklerine çok takılma. Şöyle düşün; ya bunu başarır ve onları haksız çıkarır, karşılarına geçip "ne oldu?" dersin. O bakış bile yeter. Ya da çakarsın ve onları haklı çıkarırsın. Eğer bunu istemiyorsan çalışacaksın. Bunun kaçarı yok. Subaylık full ders demek değil ama üniversite için mecbursun. Belki ilk sene çakarsın, olabilir ama yılmaman lazım. Yıldığın ve bıraktığın anda gerçek anlamda onları haklı çıkarırsın işte. Bunu bizzat yaşayan bir abin olarak sana söyleyeceklerim bu kadar. Bu arada sporu sakın bırakma, güven bana her yönden avantaj. :)

Ailenin şöyle haklı yanı olabilir: Eğer derslerin çok iyi değilse tam baskının yapıldığı zamanlar lise 3 zamanlarıdır zaten. Toparla 2 senen kaldı derslerin de iyi değil, kendine gel uyarsıdır bu. Tabii uyarı olarak yapıldığı zaman kötülüğünü istemediklerinden yaptıklarını anlayabiliyorsun ama iş, "senden bir şey olmaz" noktasına gidiyorsa o sıkıntılı bir durum. Bu durumda da yukarıda yazdıklarımı tekrar oku. :)

Aslında bizimkiler dışarıdan milletin konuşmasından etkilenip böyle diyor yani tamamen değil de bazen çünkü çevremizdekilerin çocukları derskolik sadece ders çalışıyolar veya sadece bunda iyiler ama ben sporuda müsabakaları da ne bileyim farklı şeyleri aynı anda yapmaya çalışıyorum ha yalan ders konusunda her zaman çok başarılı bir çocuk olmadım ama genel olarak kendimi o kadar da aşağı görmüyorum.

Kral sana şunları söyleyeyim. Benim ailem şöyle diyordu bana. ''Biz köyde okulu bitirdik. Bizim zamanımızda doğru düzgün kitap ve defter bile yoktu. Sizde şuan her şey var.'' Diyordu. Belki senin ailen bizim gibi olma falan diyordur.
yani aslında tam olarak öyle değilde

Aslında bizimkiler dışarıdan milletin konuşmasından etkilenip böyle diyor yani tamamen değil de bazen çünkü çevremizdekilerin çocukları derskolik sadece ders çalışıyolar veya sadece bunda iyiler ama ben sporuda müsabakaları da ne bileyim farklı şeyleri aynı anda yapmaya çalışıyorum ha yalan ders konusunda her zaman çok başarılı bir çocuk olmadım ama genel olarak kendimi o kadar da aşağı görmüyorum.
Ders çalışma işi hep çok abartılıyor. Üniversitede de sürekli kütüphanede sabahlayan tipler olurdu. Ben sınavdan 2 - 3 gün önce 2'şer - 3'er saat çalışıp sınava girip onlardan yüksek alırdım, kudururlardı. Bence fazla çalışmak iyi bir şey değil. Sen kendini biliyorsan sıkıntı yok, ona göre planını yapıp yolunu çiz. Sıkıntı olmaz.

Dostum ailene bakma istediğin bölüme de istediğin yere kafana koyduysan gidersin, bizde bu mevzuları cok duyduk senden bir şey olmaz dediler bir ton boş şeyler... Sonunda ama istediğimiz yere geldik çok şükür önemli olan kafana hedefini belirlemiş olman.

İnşallah başarırım kendimi verip başarcağıma inanıyorum ya.
Bir de yaz olduğu için bilgisayarı biraz abartınca da herhalde.

Yani aslında tam olarak öyle değil de.

Genel olarak hepsi bu veya bunun gibi söylemlerde bulunuyor dediğim gibi önemli olan sadece sen ve senin kafanda düşündüklerin çevrene bakma sadece kafandaki plana odaklan.

Ders çalışma işi hep çok abartılıyor. Üniversitede de sürekli kütüphanede sabahlayan tipler olurdu. Ben sınavdan 2 - 3 gün önce 2'şer - 3'er saat çalışıp sınava girip onlardan yüksek alırdım, kudururlardı. Bence fazla çalışmak iyi bir şey değil. Sen kendini biliyorsan sıkıntı yok, ona göre planını yapıp yolunu çiz. Sıkıntı olmaz.

Peki şimdi 11'de nasıl bir yol izlemem lazım YKS sınavları için yani günlük test tekrar gibisinden?

Genel olarak hepsi bu veya bunun gibi söylemlerde bulunuyor dediğim gibi önemli olan sadece sen ve senin kafanda düşündüklerin çevrene bakma sadece kafandaki plana odaklan.

Öyle yapacağım.

İnşallah başarırım kendimi verip başarcağıma inanıyorum ya.
Bir de yaz olduğu için bilgisayarı biraz abartınca da herhalde.

Aileler boş durduğun zamanlarda genelde sürekli derler onlar da aslında seni düşünüyorlar ileride rahat bir işi olsun diye ama bu yaptıkları ile bizlere destek değil sadece stres ve sinir yaptırmaktan başka yanları olmuyor. Kendine inanıyorsan zaten bu iş bitmiş demektir.

Çalışmayla ilgili sana sapık gibi detaylı bir program çıkaramam. Tek tavsiyem tadında bırak.

Plan yap, o plana uygun olarak gerçekten çalış (atıyorum günlük 3 saat, haftasonları 5 saat. Tamamen attım, buna sen karar vereceksin.). Fakat kesinlikle diğer faaliyetlere de vakit ayır. Spora git, bilgisayar oyna ama hepsini tadında bırak. Dengeyi kaçırırsan sonuç çok kötü olur. Fazla çalışırsan burnout olursun. Spora, oyuna kendini çok kaptırırsan da çalışma planında geri kalırsın, daha iyisini yapabilecekken göreceli daha kötü bir sonuç gelir. Bu sebeple herşeyi tadında yaparak ilerle. Ben zamanında böyle yapmıştım ve hedefimi direkt yakalamıştım.

Kendini bilen birine benziyorsun. Daha zamanın var, başaracağını düşünüyorum. Başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı