20 iş gününü aşan servis iadesi nasıl işler?

Phengur

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

6 ay önce Vatan Bilgisayar'dan bir bilgisayar kasası topladım. Bu kasa arızalar vermeye, oyunların kendi kendine kapanması, mavi ekran ve bilgisayarı açarken 2-3 dakika bekleme gibi uzun süreler ile karşılaşıyordum. Tam 1 ay önce Vatan Bilgisayar'a gittim, kasayı hasar tespiti ve tamiri için teslim ettim. Kendileri hafta sonları dahil olmak üzere 1 aydır kasa konusunda dönüş yapmadılar. Bugün 20. iş gününü dolduracağız. Sıvı soğutucu konusunda iade durumu oluştuğunu ama RAM konusunda değişim için 20 iş günüdür beklediklerini söylüyorlar. Ayrıca sıfır olan bu bilgisayarda bulunan ekran kartı için termal macun değişimi yapıldı diye bir açıklama da yaptılar.

Sizlere bu konuyu açma sebebim, böyle bir durumda tüm kasanın ücret iadesini alma hakkım var mıdır? Süreç nasıl ilerlemektedir? 6 aylık sıfır olan bir kasanın bu tarz problemler yapması ve bozuk parçaların olması gerçekten akıl alacak gibi değil. Kasanın içerisinde bulunan parçalar da yüksek bedelli parçalar.

Bir de bu sorunlar hangi parçanın arızalı olduğunu da bulamadık demişler. Sizce bahsettiğim sorunlar neden kaynaklı olabilir?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Azami süre bugün itibari ile aştı, Teknik serviste olup sorunlu olmayan parçalar için de aynı talepte bulunabilir miyim? Bütün kasayı sıfır talep ediyorum diyebilir miyim?

Vatan'ın yardımcı olacağını hiç sanmıyorum. Saçma sapan kanuna aykırı prosedürleri car. Süre aştığında gitseniz bile, servise ulaşınca süre başlar vs deyip geçiştirecekler. Kesinlikle hakkınızı savunun, gerekirse belgelerinizi alıp tüketici hakem heyetine başvurun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı