20 mg antidepresanın ilk 15 günü sadece yarısı kullanılmalı mı?

Dushh

Hectopat
Yer
İstanbul
Pskiyatristim 20 mg antidepresanın ilk 15 gün sadece yarısını kullanmamı söyledi ama hiçbir etkisini görmedim, hala kötü haldeyim sizce ne yapmalıyım?

Antidepresan bana göre işe yarayan bir şey değil sağlığını bitirir kullanmanı önermem. Psikiyatristinize başvurup destek almanız en sağlıklısı olacaktır. Durumu açıklarsanız belki daha üstünü verir ilacın varsa ya da direk kullanmayı bırakmanızı önerir, ya da başka senaryolar vs. doktorunuza danışın en kısa zamanda. (bu tip konular internetten öğrenilecek şeyler değil maalesef en ufak başağrısına kanser diyen siteler bile var bu mecralara sağlık konusunda fikir danışmayın)

Psikiyatrik ilaçlar yalnızca doktor gözetiminde kullanılmalı ve ne derse o uygulanmalı. Buradan gelecek tavsiyelere göre hareket etmek yanlış olur. İlacın etki süresi kişiye göre değişebilir.

Foruma yazmaktansa neden psikiyatristinize danışmıyorsunuz?
Sosyal'e her açılan sağlık konusunda bu tarz yorumlar görüyorum, bu sitede "sağlık" kategorisinin olmasının sebebi zaten insanların bu başlıktaki sorunlarını ve sorularını dile getirmesi. Elbette en doğrusunu doktor söyleyecektir.

Kardeşim ben günlük 375 mg alıyorum o yüzden çok panik yapmana gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Etkisini görmeye başladım öz güvenim kendime bakış açım değişti hayatıma giren insanlar oldu 3 günde mutluyum şu an da iyi ki kullanıyorum ilaçları devam edeceğim büyük ihtimalle 10 mgdan doktorun dediklerine uymaya devam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı