20 TL 14CM Fan önerisi

Makaleler
1
Herkese merhaba,
Benim bir projem var ve bunun için iki tane 14cm'lik fana ihtiyacım var. Projem laptop'umu daha iyi soğutmak için soğutucu yapmak. Dış kalıbı yani fan haricindeki her yeri 3D yazıcı ile basacağım. Ondan sonra aldığım iki fanı vidaları ile baskıya monte edeceğim. Diğer kısımları daha araştıracağım(güç kısmı falan). Sizden isteğim bana 20 TL'ye alabileceğim en iyi fanı söylemeniz. İki tane alacağımdan bütçem ikisi için 40 TL.
Şimdiden teşekkürler.

Molex , bilgisayar güç kaynağının 12v olarak beslemeye yarıyan kablo bu bağlantıyı bilgisayarcılardan alcağınız ufak kablo ile erkek dişi olarak yapabilirsiniz.12v bir adaptör iş görür.Dediğiniz proje işe yarayacaktır.2 adet 120 MM fanlar ile dediğiniz yaptım ama tavsiyem yaptığınız alt bölgeyi mesh tutmanız.

Bu fanı görmüştüm. CFM değeri 55 veya 53'tü galiba. Sizce bunun güç girişlerini nasıl halledebilirim? 3pin ve Molex güç bağlantıları demiş. Molex ne?
Direkt güç kaynağına bağlayabileceğin bir çıkış. İster anakarta takar çalıştırırsın istersen böyle.
TXCF14BK_icgorsel_04.jpg

Direkt güç kaynağına bağlayabileceğin bir çıkış. İster anakarta takar çalıştırırsın istersen böyle.
Eki Görüntüle 451510
Benim sorunum nasıl USB'ye çevireceğim.
Molex , bilgisayar güç kaynağının 12v olarak beslemeye yarıyan kablo bu bağlantıyı bilgisayarcılardan alcağınız ufak kablo ile erkek dişi olarak yapabilirsiniz.12v bir adaptör iş görür.Dediğiniz proje işe yarayacaktır.2 adet 120 MM fanlar ile dediğiniz yaptım ama tavsiyem yaptığınız alt bölgeyi mesh tutmanız.
Teşekkürler. Ama dediğinizi pek anlamadım. Erkek dişi kablo şuan bende mevcut ancak 12v adaptörü anlayamadım. Ben usb'ye bağlamak istiyorum. Ve internette baktığımda girişleri farklı. Bir türlü anlayamadım ya. :D Pek bilgili değilim de bu konularda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunu buldumda. Adam lehim yapıyor. Bir arakablo tarzı bir şey yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı