Daha 15 gün oldu alalı 10 TL'ye sıradan bir bilgisayarcıdan aldım. Hiç termal macun sürülü olmayan bir i7 6700 taktım ve boşta 50 yükte 90-100leri görüyordu. Termal macunu azıcık sürüp iyice yaydırdım. Şu an boşta 29-35 arası internette gezinirken 35-45 arası yükte de maksimum 65-66ları görüyorum. Yani çok da abartmaya gerek yok fakat bütçen varsa tabii ki güzel yorumlar almış bir macun alabilirsin.
Genel yoruma bakınız. Puanlama 4 ve üzeri ise alınır. Link paylaşsanız belki bizde beğenir ve alırız. Laptop mu bilgisayarınız masaüstü mü ikisi için öneriler farklı oluyor da.
@Serhat.48 benim attığım macun alınabilir.
İletkenlik değeri düşük ama çok da kötü değil. 14 TL'ye alınabilecek bir macun.Peki bu altın alaşımlı olan nasıldır yine fiyatı 25 TL cıvarı yani hiç olmazsa onu alacağım 1 macuna şu anda 50 TL veremem deSoğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Soğutucu & Fan çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Sıcaklık bakımından resime bakıp dersen ki fark yok o ucuz termal macunu alabilirsin. Sadece ısı değil teknik olarak yalıtım farkı da var macunlar da ama, onları belirtmeyebiliyor ucuz macun satıcıları. O resmin birisi dünyanın en iyi termal macunu, Thermal Grizzly (kryonaut) diğeri ise 10, 20 TL'lik macun. Ara da dağlar kadar fark yok. Daha önceki yazılarım da da yazmıştım ama, benimle alay bile eden oldu, parasın da değilim ihtiyacımı karşılıyor demiştim ve iddia ettiler 10 derece fark olur diye ben de alıp deneyeceğimi söyledim, buyurun sonuçlar. Özellikle overclock yapmayacaksanız pahalı macuna gerek yok. Yıllardır kullandım sıkıntı yaşamadım kendi adıma. Eğer ki, bir de işlemciniz düz bir işlemci ise pahalı macuna çok para yatırmayın derim, yine de sizin fikrinize kalmış. O macunu kullanmadım ama gümüş alaşımlı olanı yıllarca kullandım ve 2. PC m olan i5 8400 işlemcim de kullanıyorum isteyene Prime 95 testi yapar sonucu şimdi atarım.
20 liraya diş macunu al sür anca bunu alabilirsin.
Benim işlemci AMD Ryzen R3 2200G üstünde de stok fanı var yani sıradan bir işlemci şu an sıcaklık değeri oyun ve Discord üstüne Chrome açıkken 55 dereceyi geçmiyor sizce değiştirmek gerekirmi yoksa sıcaklık değerleri artmaya başlayınca mı değiştirilmeli?