20 TL'ye termal macun önerisi

Şu ürüne bayagı iyi yorum gelmiş ama bilemedim.
Daha 15 gün oldu alalı 10 TL'ye sıradan bir bilgisayarcıdan aldım. Hiç termal macun sürülü olmayan bir i7 6700 taktım ve boşta 50 yükte 90-100leri görüyordu. Termal macunu azıcık sürüp iyice yaydırdım. Şu an boşta 29-35 arası internette gezinirken 35-45 arası yükte de maksimum 65-66ları görüyorum. Yani çok da abartmaya gerek yok fakat bütçen varsa tabii ki güzel yorumlar almış bir macun alabilirsin.

Şimdi 20 TL'lik olanı iptal ettim ücret 1 haftaya kadar yatarsa yine 20 TL'lik alayım o zaman eğer her macun iş görürse yani aşırı derece oyun oynamıyorum
Bir Rainbow atıyorum birazda BeamNG Drive oynuyorum ama genelde videoda takılıyorum ara sıra BF5 girdiğimde oluyor.
Aklım karıştı şimdi yorumlarda 20 TL'lik aynı macuna bilgisayarımda işe yaradı gerçektem güzel diyende var,
Diş macunu sıksanız daha çok işe yarar diyende var.
Bilgisayarcıya gitsem o yapsa daha mı iyi acaba?
Genel yoruma bakınız. Puanlama 4 ve üzeri ise alınır. Link paylaşsanız belki bizde beğenir ve alırız. Laptop mu bilgisayarınız masaüstü mü ikisi için öneriler farklı oluyor da.

Bu arada işlemcim oyun dahil Max 55 60 falan görüyor galiba tam denemedim ama yine de termal macuna gerek var mı?
3 senedir hiç dokunmadım işlemci bölümüne
Stok fanı dahi sökmedim.

Son düzenleme:
Peki bu altın alaşımlı olan nasıldır yine fiyatı 25 TL cıvarı yani hiç olmazsa onu alacağım 1 macuna şu anda 50 TL veremem de :D
İletkenlik değeri düşük ama çok da kötü değil. 14 TL'ye alınabilecek bir macun.

Sıcaklık bakımından resime bakıp dersen ki fark yok o ucuz termal macunu alabilirsin. Sadece ısı değil teknik olarak yalıtım farkı da var macunlar da ama, onları belirtmeyebiliyor ucuz macun satıcıları. O resmin birisi dünyanın en iyi termal macunu, Thermal Grizzly (kryonaut) diğeri ise 10, 20 TL'lik macun. Ara da dağlar kadar fark yok. Daha önceki yazılarım da da yazmıştım ama, benimle alay bile eden oldu, parasın da değilim ihtiyacımı karşılıyor demiştim ve iddia ettiler 10 derece fark olur diye ben de alıp deneyeceğimi söyledim, buyurun sonuçlar. Özellikle overclock yapmayacaksanız pahalı macuna gerek yok. Yıllardır kullandım sıkıntı yaşamadım kendi adıma. Eğer ki, bir de işlemciniz düz bir işlemci ise pahalı macuna çok para yatırmayın derim, yine de sizin fikrinize kalmış. O macunu kullanmadım ama gümüş alaşımlı olanı yıllarca kullandım ve 2. PC m olan i5 8400 işlemcim de kullanıyorum isteyene Prime 95 testi yapar sonucu şimdi atarım.

Dosya Ekleri

• 6ea19853-1ea4-479b-b4c5-87c97d5f072f.jpg
    6ea19853-1ea4-479b-b4c5-87c97d5f072f.jpg
    125,3 KB · Görüntüleme: 49
  • 07d24236-99b1-4f48-9ffa-13b34476901f.jpg
    07d24236-99b1-4f48-9ffa-13b34476901f.jpg
    104,8 KB · Görüntüleme: 61
Sıcaklık bakımından resime bakıp dersen ki fark yok o ucuz termal macunu alabilirsin. Sadece ısı değil teknik olarak yalıtım farkı da var macunlar da ama, onları belirtmeyebiliyor ucuz macun satıcıları. O resmin birisi dünyanın en iyi termal macunu, Thermal Grizzly (kryonaut) diğeri ise 10, 20 TL'lik macun. Ara da dağlar kadar fark yok. Daha önceki yazılarım da da yazmıştım ama, benimle alay bile eden oldu, parasın da değilim ihtiyacımı karşılıyor demiştim ve iddia ettiler 10 derece fark olur diye ben de alıp deneyeceğimi söyledim, buyurun sonuçlar. Özellikle overclock yapmayacaksanız pahalı macuna gerek yok. Yıllardır kullandım sıkıntı yaşamadım kendi adıma. Eğer ki, bir de işlemciniz düz bir işlemci ise pahalı macuna çok para yatırmayın derim, yine de sizin fikrinize kalmış. O macunu kullanmadım ama gümüş alaşımlı olanı yıllarca kullandım ve 2. PC m olan i5 8400 işlemcim de kullanıyorum isteyene Prime 95 testi yapar sonucu şimdi atarım.

Benim işlemci AMD Ryzen R3 2200G üstünde de stok fanı var yani sıradan bir işlemci şu an sıcaklık değeri oyun ve Discord üstüne Chrome açıkken 55 dereceyi geçmiyor sizce değiştirmek gerekirmi yoksa sıcaklık değerleri artmaya başlayınca mı değiştirilmeli?

Benim işlemci AMD Ryzen R3 2200G üstünde de stok fanı var yani sıradan bir işlemci şu an sıcaklık değeri oyun ve Discord üstüne Chrome açıkken 55 dereceyi geçmiyor sizce değiştirmek gerekirmi yoksa sıcaklık değerleri artmaya başlayınca mı değiştirilmeli?

Daha iyi anlaman için en az yarım saat Prime 95 ile stres testini yaparsan daha güzel anlaşılır. 55 normal derece, sıkıntı olmaz ama, daha fazla yükte ne olur onun için bir Prime95 testi yapman da yarar var. Enteresan, belli ki bura da pek ucuz macun kullanan yok, esas enteresan olan kullanmış gibi de yorum yapmak. Attığım test benim, kendi bayram tatilin de yaptığım testtir. Şu da var kaliteli olan macun kesinlikle. Yarım saat Prime95 testin de 82 dereceyi geçmedi, diğeri 20 dakikalık test de 84 derece civarına geldi. Soğutucumuz soğutmuyorsa iyi değilse, dünyanın en iyi macununu da kullansak bir yere kadar etkili olur. i5-8400 düz işlemcim de ucuz macun hala üzerin de. Prime 95 testin de 70 dereceye zar zor geliyor. Tabi bunda sıvı soğutmamın da etkisi var. Dedikleri gibi olsaydı, bu ucuz termal macun şu an benim i5-8400 işlemcimi 90 dereceler de tutardı ama, böyle bir durum yok 70 dereceyi geçmesi çok zor. Şu sıcak hava da test yapmama rağmen 70 dereceye gelmesi çok zor. 68, 69 yani 70 olması bile sürpriz, kararı siz verin. Bence ona göre yorum yapın:) stok fan ile 80leri yine görüyordu ama, soğutucu farkı O, macun farkı değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı