20 Yaşında Bisiklet Kullanmayı Bilmemek

5harf

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2019
Mesajlar
326
Evet başlıkta gördüğünüz gibi bir sıkıntım var :)
Şimdi diyeceksiniz ki "bu yaşta bisiklet sürmeyi bilmeyen mi var?". Evet maalesef. Sebebi de ben küçükken ailemin işlerinden dolayı 4 tekerlekli bisikletten inip, 2 tekerlekli bisiklete binecek bir mahalle hayatım falan olmadı. Hatta 4 tekerli bisikletimi bile evin içinde sürerdim. Sonrasında ben de hep çekingen kaldım. Son 2 yıldır bisiklet sürmek için can atıyorum açıkçası. Nereden başlayayım ben bu olaya bilemiyorum. Bazen akıl diyor al bir sıfır bisiklet paraya kıy gitsin. Ama sonra vazgeçiyorum biraz daha bekleyeyim diyorum. Bu sıralar yine bakınmaya başladım yazın çalışırken çok işime yarar diye düşündüm ama daha öğrenemedim bile :) Hatta işin kötü tarafı hala bir mahallede oturmuyoruz. Şehrin tam göbeği, en kalabalık yerindeyiz.

Ne yapmalıyım sizce? Bu durumda nerede nasıl öğrenebilirim? Bir de paraya kıyıp sıfır bisiklet mi alayım yoksa ikinci el bulmayı mı bekleyeyim?

Bu arada sıfır konusu şu yüzden dikkatimi çekiyor: Boyum 1.90 ve 86 kiloyum. Anlayacağınız ikinci elde bisiklet bulmak çok zor benim için :) Eğer sıfır için öneriniz olursa da bütçem 0-1400 TL arası.

Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkürler. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bisiklet kullanmak sadece denge işi. Biliyorsun ama sadece dengeni sağlayamıyorsun. :) Bisiklet alımı için bir şey diyemem ama sürmek sadece denge işi ve kafanı rahatlatmanla ilgili. Benim bulunduğum yer de çok kötü. Binip sürüyorsun giderken rahat ama dönüş rampa olunca sinir bozuyor. Bir de dikak etmen gereken en önemli unsur: ''köpekler'' 😀 Burası da lanet olası beton yerleşim yerlerinden biri. Ama sokak köpeği bolca mevcut.
 
Son düzenleme:
Bir günre öğrenirsin hiç bir şeyi yok bisiklet işinin rahat ol ve bir bisiklet at
 
Decathlon da satılan bisikletler iyi gibi geldi bikere öğrendikten sonra herşeyi sürersin abi ben 16 yasindayim bisiklet sürme deneyimim vardi hayatimda hiç motor kullanmamıştım arkadasimin r25 ini hic zorlanmadan sürdüm motorsiklet kullanabiliyorsan hic düşünme al zaten her şekilde öğrenirsin
 
Bisiklet kiralayıp düşme kotanı orada doldur bence :D Şaka bir yana üniversitede bir arkadaşım binmeyi bilmiyordu. İlk orada karşıma gelmişti bilmeyen insan, çok şaşırmıştım. Tabi biz köyde büyüdük bacağımızın boyu yetmezken düşe kalka sürerdik hey gidi :D
 
Bu şehrin parkı, boş arsası, mahallesi yok mu? Şehrin göbeği sorun değil. Sorun, senin bahane üretmen. Bisikleti ve yanına da bilen birini al. 3-5 denemede öğrenirsin.
 
Bisiklet kullanmayı sen 1 hadi bilemedin 3 gün içerisinde öğrenirsin. Çok kolay bir şey biraz denge lazım sadece. Ama bir önerim var ki bisiklet kullanmayı öğrendiğin anda hemen trafiğe çıkma. Trafiğe kapalı alanlarda alıştırma yapabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı