20 yaşında üniversiteye başlamak geç mi?

• Konuyu başlatan 277662
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.753

277662

Kilopat
Makaleler
5
Samimi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim, "hayata başlamak için geç değildir" temalı kamu spotu hissiyatı veren epey fazla yazıyla karşılaştım zaten.

23 Kasım 2006 doğumluyum ve İngilizce öğretmenliği okumayı düşünüyorum. Bu sene mezuna bıraktım. Bölüm dolayısıyla hazırlık okuma imkanım var ve okuyacağım. Normalde istesem muafiyet sınavı ile direkt birinci sınıftan başlarım ama hazırlık sınıfını lise 5 kafasında kullanıp oyun geliştirme gibi işlerime bir senemi gömmek istiyorum.

Kasım ayında doğduğum için hazırlık sınıfına esasen 18 yaşında başlamış oluyorum ama hemen 2 ay sonra 19 yaşında giriyorum. Keza birinci sınıfa da aynı mantıkla 19 yaşında başlamış oluyorum ama hemen 2 ay sonra 20 yaşına giriyorum.

Yökatlas sitesine baktığım zaman her sene ortalama %35 civarı benim gibi mezuna kalmış insanların yerleştiğini görüyorum. Fakat bu insanlar hazırlık sınıfı okuyor mu onu bilmiyorum, okuyorlarsa hayıflanmam tabii saçma da işte içimi rahat ettiremiyorum.

İçimdeki seste çok geç kaldığımı falan söylüyor. Düşünsenize yaşıtlarınız üniversite 3. sınıfa başlayacak siz daha 1. sınıfa yeni geçmişsiniz. Kendim 19 yaşında lise okuyan adamlarda gördüm ama bilemiyorum işte.

Her kafadan görüş okumaya ihtiyacım var. Özellikle benim durumumda bulunmuş tecrübeli arkadaşların yorumunu okumak süper olurdu. Örneğin ortamda nasıl karşılanıyorsunuz, kızların tavırları çocukça mı oluyor, üst sınıflarla arkadaşlık kurabiliyor musunuz?

Hiçbir şey için geç değil. Okumanın yaşı olmaz.

Geç değil, mezuna bırakan çok fazla kişi var, 25 yaşında 1. sınıf okuyan var, ayrıca 18 yaşına gireceksin kasımda haberin olsun.
Aynen ama mezuna kaldığımı hatırlatayım. Gelecek sene hazırlık sınıfındayken 19 oluyorum yani.

Hiçbir şey için geç değil. Okumanın yaşı olmaz.
Eyvallah hocam ama aynı bu durumu yaşamış birisi gelip başından geçenleri anlatsa çok daha iyi olacak gerçekten.

Eyvallah hocam ama aynı bu durumu yaşamış birisi gelip başından geçenleri anlatsa çok daha iyi olacak gerçekten.
Ben Aralık'ta 19'a gireceğim. Yani üniversiteye 19 yaşında başlayacağım. Değişen pek bir şey yok. 1,2 yaştan bir şey olmaz. Ayrıca orası üniversite. 30 yaşında adam da var 18 yaşında ki adam da. Kimse seni yargılamaz merak etme. Ha, çok takıyorsan hazırlığı atlarsın okulu daha erken bitirirsin. Takma bu kadar.

Ben 16 yaşımda liseyi bitirip üniversite kazandım. 20 yaşımda da mesleğe başladım. Yaşım 34. keşke birkaç yıl geç başlasaydım derim hep.

50 yaşında, 60 yaşında üniversite okuyan büyüklerimiz var, hiç birşey için geç değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı