20 yaşından sonra üniversite için askerlik sorun çıkartır mı?

Anhera

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Ben okuduğum bölümden memnun değilim bu seneyi de okursam 2. senem oluyor. Bu sene sınava tekrardan girmedim çünkü kırık OBP ile YKS girmek istemedim. 1 sene daha bu bölümde kalıp, YKS hazırlanmayı düşünüyorum. YKS'ye girip, başka bölüme kayıt yaptırabiliyor muyum? Ek olarak yaşım eylül'ün sonunda 20 olacak ben okulda kayıtlı olduğum sürece sorun olmaz diye düşünüyorum askerlikte fakat yeni bölüme 1. sınıftan başlayacağım zaman askerlik sorun yaratır mı? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim bayağı düşünceli kötü durumdayım yardımınız gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Ben okuduğum bölümden memnun değilim bu seneyi de okursam 2. senem oluyor. Bu sene sınava tekrardan girmedim çünkü kırık OBP ile YKS girmek istemedim. 1 sene daha bu bölümde kalıp, YKS hazırlanmayı düşünüyorum. YKS'ye girip, başka bölüme kayıt yaptırabiliyor muyum? Ek olarak yaşım eylül'ün sonunda 20 olacak ben okulda kayıtlı olduğum sürece sorun olmaz diye düşünüyorum askerlikte fakat yeni bölüme 1. sınıftan başlayacağım zaman askerlik sorun yaratır mı? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim bayağı düşünceli kötü durumdayım yardımınız gerekiyor.
Sorun yaratmaz. Mezun olsan bile 2 sene tecilin dolmadan tekrardan okul için kayıt yaptırdığın zaman açık öğretim bile olsan okul bitip+ 2 sene daha geçene kadar ve 28 yaşına kadar tecil hakkın oluyor.

Sorun yaratmaz. Mezun olsan bile 2 sene tecilin dolmadan tekrardan okul için kayıt yaptırdığın zaman açık öğretim bile olsan okul bitip+ 2 sene daha geçene kadar ve 28 yaşına kadar tecil hakkın oluyor.
hocam valla çok kötü durumdayım aileme de açıklayamıyorum biraz bilgisiz oldukları için yatay geçiş yapacağım diyorum ama aslında YKS gireceğim. Beni askere alırlarsa hayatım kayabilir kaç aydır bu sorunu düşünüyorum..

hocam valla çok kötü durumdayım aileme de açıklayamıyorum biraz bilgisiz oldukları için yatay geçiş yapacağım diyorum ama aslında YKS gireceğim. Beni askere alırlarsa hayatım kayabilir kaç aydır bu sorunu düşünüyorum..
Ozaman bölümünü okurken bir yandan çalış YKS'ye gir. Başka bölüme kayıt ol.

Ayrıca askere öyle kafana göre yaka paça tutup almıyorlar merak etme. Yoklama kaçağına düşersen günlük ceza yazmaya başlar günlük bildiğim kadarıyla şu an 32TL. Eğer polise yakalanırsan askerlik şubeye götürürler bilgilendirme için falan zaman ama yakalandığın zamanda günlük yazdığı ceza 64TL olur. Bu şu an için böyle. Okul okuyorsan 28 yaşına kadar tecil hakkın var diye biliyorum. Sadece Mezun olduktan sonra 2 sene hakkın var 2 sene içerisinde tekrardan bir okula kayıt olman lazım yoksa askere gidiyorsun. Benim aralıkta yoklama yaptırıp mayıs'ta gideceğim gibi :D

Şu an tam olarak öyle yapıyorum. Bir yandan bölümü okuyorum bir yandan YKS hazırlanıyorum. YKS girdiğim gibi üniversiteden kaydımı sildirmeyi ve yeni üniversiteme kayıt yapmayı düşünüyorum. Bu geçen 1 aylık süreçte beni zorla gelip askere alırlarsa hayatım kayabilir ondan tutuşmuş durumdayım şu an :D

Şu an tam olarak öyle yapıyorum. Bir yandan bölümü okuyorum bir yandan YKS hazırlanıyorum. YKS girdiğim gibi üniversiteden kaydımı sildirmeyi ve yeni üniversiteme kayıt yapmayı düşünüyorum. Bu geçen 1 aylık süreçte beni zorla gelip askere alırlarsa hayatım kayabilir ondan tutuşmuş durumdayım şu an :D
Askere alma gibi bir durum yok zorla merak etme. Ben sene başından beri yoklama kaçağıyım. Borçlarım var çalışıyorum aralık'ta yoklama yaptırıcam o sırada birkaç sağlık problemim için doktara da gidicem. O yüzden o kadar dert etmene gerek yok. Askerlik şubesindeki abi zaten diyor seni yaka paça kimse askere almaz diye. Ceza yazar kaçak olduğun gün başına GBT sorgulamasında sıkıntı yaşarsın. Bende aralıkta yoklama yaptırıp mayıs'ta gidicem askere mesela. :D

He şöyle bir durum var yoklama kaçağına düştüğün zaman okula kayıt yaptırsan bile Tecil ettiremiyorsun askerliği.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı