20 yıllık kasayı çalıştırmak için ne yapılabilir?

god rockstar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Evde amcamdan kalma 20 yıllık bir kasa var. İçindeki bilgileri almak için açmayı denedim ama tuşa basınca açılmadı. Kasanın içinde birkaç şeye baktım fakat bir şey bulamadım. Fotoğrafta dikkatinizi çeken bir yer varsa bakabilir misiniz? Eğer olmazsa sadece diski alacağım. Ama açmak istiyorum. Çünkü neden olmasın? Canım sıkılıyordu.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    259,8 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir temizlik şart kısadevre yapıyor olabilir. Elektronik aksamı kolay kolay göz yordamıyla çözemezsiniz.

PSU'ya da anakart kaynaklı olabilir. Toz sıkıntı çıkarıyor olabilir. Açılmasına engel değil fakat BIOS pili bitmiştir.

PSU'ya da anakart kaynaklı olabilir. Toz sıkıntı çıkarıyor olabilir. Açılmasına engel değil fakat BIOS pili bitmiştir.

En son 6 ya da 7 yıl önce çalıştırabilmiştim.

Farklı bir anakartta deneyebilirsiniz HDD'ye kolay kolay bir şey olacağını sanmam eğer kasa çok sallanmadıysa.

Elimde başka anakart yok sanırım hurdacıya vereceğim.

Ekran kartını merak ettim bayağı eski duruyor.bu kasa ne kadar para eder acaba

Eski bir AMD soket çok para etmez parça parça satamazsınız hurdacı alabilir. Onada 400 TL'ye satarsınız herhalde.

İlk olarak bilgisayarcı almaz onu. 2. olarak hurdacının vereceği en fazla 100 TL. Onu da belki vermez. Çalışmıyor çünkü.

Ekran kartını merak ettim bayağı eski duruyor.bu kasa ne kadar para eder acaba
Hurdacıya vermek yerine elektroniğe ilgin varsa inceleyebilirsin bazı parçaları zevkli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…