20 yıllık likör içilir mi?

Evet; Jagerin tadı şekerli gibidir ama öyle aman aman bir şeker değil, baharatının da tadını rahatlıkla alabilirsiniz, boğazınızda aromatik bir his bırakacaktır. İnternette "Jagermeister shelf life" diye arattığımda bir ömürü olmadığını, 80 yıl sonra bile içilebileceğini gördüm, ne kadar doğrudur bilemem. Bizim eve girdiğinde genelde 1 ay içinde bittiği için deneyimleme fırsatım olmadı 😀.
 
Annemlerin düğünden kalma Almanya'dan getirilen Jagermeister geyikli likör var. Emniyet kilidi vardı açarken çatırdadı. Ancak tadına baktım tatlı su gibi %35 alkol yazıyor ufacık şişe. Tadının nasıl olması gerek ona göre kolaya veya meyve suyuna döküp içeceğim. Zehirlenme vs. olur diye tırsıyorum. Tatlılık yok şekerlide değil. Enteresan ama pis kokmuyor, tortu yok sizce ne yapabilirim?
Günün birinde bir adama demişler, şu üç günahtan birini işleyeceksin ya şu kadına ilişeceksin ya şu adamı öldürücen ya da şu içkiyi içeceksin.Adamda demişki kadına niye ilişiyim adamı niye öldüreyim şu içkiyi içiyimde zararım kendime olsun.Adam içkiyi içmiş hem kadına ilişmiş hem adamı öldürmüş.😁(mizah amaçlıdır.)
 
Likörü oldum olası sevmemişimdir. Bence içme babam doktor alkol zehirlenmesinden ölen çok kişi anlatmıştı.
 

Geri
Yukarı