200 bin sıralama ile Bilgisayar Mühendisliği okunur mu?

Mr Ali

Decapat
Daha fazla  
YKS'de 200 bin yaptım mezuna kalma gibi bir durumum yok.
Bana gelebileceğini düşündüğüm iller şu şekilde:

ÜNİVERSİTE
BÖLÜM​
Yozgat Bozok Üniversitesi​
Bilgisayar Mühendisliği​
Yozgat​
212.008​
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi​
Bilgisayar Mühendisliği​
Osmaniye​
217.523​
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi​
Bilgisayar Mühendisliği​
Erzincan​
221.699​
Adıyaman Üniversitesi​
Bilgisayar Mühendisliği​
Adıyaman​
239.491​

Sizce bu üniersitelerde bilgisayar mühendisliği okunur mu?
Ne kalitede bir eğitim verebilirler, ne kadar network oluşturabilirim?
Eğer 4 yıl sonra işsiz olacağım üniversiteler ise elektrik elektronik mühendisliği yazmayı düşünüyorum, bir tık daha iyi yerler geliyor. Okuması daha zor da olsa, geleceği bilgisayara nazaran daha kapalı da olsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı bölümlerde üniversite her şeydir (örneğin Boğaziçi Üniversitesinde İşletme okumak oldukça mantıklıdır ama az prestijli bir üniversiteden İşletme mezunu olmanın pek bir artısı yoktur) ancak Bilgisayar Mühendisliği bunun pek geçerli olduğu, en azından İşletme gibi bölümler kadar geçerli olduğu, bir bölüm değil. Her zaman prestijli bir üniversitede okumak daha avantajlı olsa da, bazı dezavatanjlarına rağmen Bilgisayar Mühendisliği hangi üniversitede okursanız okuyun eğer kendinizi yeterince geliştirebilirsiniz size gelecek sunabilecek bir bölümdür.

İskenderun da yazın isterseniz.
Halihazırda orada okuyorum. 3 Ekim'de dersler yüz yüze olarak başlayacak ama depremde ağır hasar alan erkek KYK yurdu henüz yıkılmamış sanırım. Yani dersler başlayınca ciddi bir barınma sorunu olabilir. Okul yönetimi, barınma durumunun Gençlik ve Spor Bakanlığının sorumluluğunda olduğuna dair bir mesaj göndermişti ama hızla çözülecek bir sorun değil maalesef. Konuyu açan arkadaş İskenderun Teknik Üniversitesini yazmayı düşünecekse bunları göz önünde bulundurmalı.

İskenderun da yazın isterseniz.
Depremden dolayı yazmayı düşünmüyorum.

Bazı bölümlerde üniversite her şeydir (örneğin Boğaziçi Üniversitesinde İşletme okumak oldukça mantıklıdır ama az prestijli bir üniversiteden İşletme mezunu olmanın pek bir artısı yoktur) ancak Bilgisayar Mühendisliği bunun pek geçerli olduğu, en azından İşletme gibi bölümler kadar geçerli olduğu, bir bölüm değil. Her zaman prestijli bir üniversitede okumak daha avantajlı olsa da, bazı dezavatanjlarına rağmen Bilgisayar Mühendisliği hangi üniversitede okursanız okuyun eğer kendinizi yeterince geliştirebilirsiniz size gelecek sunabilecek bir bölümdür.
Anladım. Bende b tarz düşünüyorum fakat çok ölü, vasat bir yerdede okumak istemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı