200 bin TL'yi fazla aşmayacak bir sistem önerisi

Sağ ol hocam dediğin gibi yapalım.

Anakart olarak diğeri daha mı iyi bir şekilde parayı hallederim her gün PC almıyorum bari tadını çıkarayım😄.

Carbon, Tomahawk'tan çok daha üst model. Asıl amacı üretkenlik. Oyuncular için Tomahawk bile overkill kaçıyor. Sizin bütçe aşırı geniş olduğu için alınabilir. Benim tercih etmeyeceğim modeller. Bu arada anakarta 15-20k, RAM'lere de 15k bütçe ayırılmış. SSD'ye gelince 2TB sadece. Anakartın slotları bomboş kalacak. Boşuna 4-5 tane M.2 destekli anakart almış olacaksınız. Bu yüzden diyorum ya aşırı gereksiz diye. 20 faz vs 9800x3D için aşırı fazla. Zaten bu tarz anakartların VRM'leri aşırı iyi oluyor. Oyunlarda 65W güç çeken işlemci için boşuna masraf. Bende de 7800x3D var, işimi gördüğü için giriş-orta arası B650 alıp geçtim.

Yerinizde olsam Max alacağım anakart bu olurdu.

Emin olun kullanacağınızdan fazla özellik var.

22K'ya satılan Carbon Wi-Fi ile aynı FPS'yi alacaksınız.

X870e Carbon'un rakibi kim? Konu çok uzamış okuyamadım.

Tomahawk. Carbon oyuncular için aşırı gereksiz bir model, 110a+21 faz overkill. Oyun için alacağından bu tarz anakartları önermiyorum. RAM + anakart 37k tutuyor. O paraya ekstradan 2.bir OLED monitör alsın daha iyi. :D

Zaten aynı FPS'yi alacak, 9800x3D için X670E bile gereksiz de fiyatlar birbirine yakın olduğu için onu seçtim. Bir de diğer parçaların yanında çok zayıf kalmasın, ileride de upgrade yaparsa vs diye açıkçası. O kadar fiyat farkına 2 tane daha M.2 SSD alsın daha mantıklı. Günümüz oyunları 100-200GB arasında geziyor.

Tomahawk. Carbon oyuncular için aşırı gereksiz bir model, 110a+21 faz overkill. Oyun için alacağından bu tarz anakartları önermiyorum. RAM + anakart 37k tutuyor. O paraya ekstradan 2.bir OLED monitör alsın daha iyi. :D

Zaten aynı FPS'yi alacak, 9800x3D için X670E bile gereksiz de fiyatlar birbirine yakın olduğu için onu seçtim. Bir de diğer parçaların yanında çok zayıf kalmasın, ileride de upgrade yaparsa vs diye açıkçası. O kadar fiyat farkına 2 tane daha M.2 SSD alsın daha mantıklı. Günümüz oyunları 100-200GB arasında geziyor.

Hocam almışken en iyisini alsın yani niye düşsün ki sonuçta yani benim 200k bütçem olsa Carbon'u yapıştırır geçerdim bu arada RAM'i 32 GB yapıp Carbon alabilirsiniz.

Hocam almışken en iyisini alsın yani niye düşsün ki sonuçta yani benim 200k bütçem olsa Carbon'u yapıştırır geçerdim bu arada RAM'i 32 GB yapıp Carbon alabilirsiniz.
Kullanacak olsa alsın zaten, öbür türlü sadece görünümü için para vermiş oluyorsun. 21 fazlı anakart alıyorsun ama, onu azıcık bile zorlayacak bir cpu yok. 4 tane m.2 slotu var ama 1-2 tanesini kullanıyorsun. Bir sürü usb girişi var hepsi boş. Kullanmayacağın özelliklere neden fazla para veresin ki? Bari gidip şu monitörü alsın, DP 2.1 girişi destekliyor. En azından kullanacağı özelliğe para vermiş olur.

7800x3d ile giriş seviye sayılabilecek b650 anakart kullanıyorum, hala boş girişler mevcut. Carbonda bunun belki 3-4 katı boş yer vardır. Sırf bu özelliklerden yüzünden pahalı.
IMG_3123.jpeg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı