200 FPS'de oyun akıcı değil

baglo29

Femtopat
Daha fazla  
75Hz monitör var DisplayPort ile bağlı G-Sync falan açık oyunda V-Sync'de açık FPS'im 200 kasıyor hissiyatı veriyor drop falan hiçbir şey yok.

Çok tartışmıssınız anlamadım şimdi soruyorum monitörüm 75Hz FPS sınırını 75emi sabitleyeyim akıcı olması için sınırsız mı yapayım NVIDIA ayarlarından G-SYNCem açık.
Örneğin 150 fps alıyorsun ama sık sık 120'ye düşüyor. O zaman 120'ye sabitle. Minumum kaç fps alıyorsan o sayıya ya da bir iki azına sabitle. Emin ol daha akıcı olacak. Ancak GPU'nun %100'ünü kullanmamaya dikkat et.

FPS: Saniye başına üretilen görüntü.
Hz: Üretilen görüntünün saniye başına ekranda gösterilmesi.
Daha basit bir tanım bulamadım. Neyi tartışıyoruz? 60 Hz bir monitör ASLA 100 fpslik görüntü veremez çünkü 100 birimlik bir giriş yapılıyor ekran kartı tarafından FAKAT monitör maksimum 60 birimlik çıkış yapabiliyor.
75Hz monitör var DisplayPort ile bağlı G-Sync falan açık oyunda V-Sync'de açık FPS'im 200 kasıyor hissiyatı veriyor drop falan hiçbir şey yok.

Hocam 90 FPS'e sabitleyin böylece drop yemezsiniz. Arkadaşlar program önermiş o şekilde yapın. Drop sorunu oluşuyor sanırım. FPS yüksekten aniden düşüyor bu da size kasma olarak dönüyor.

G-Sync var monitörümde FPS falan sabitlemiyor vallahi.

G-Sync FPS sabitlemez zaten tavan limit belirler, tavan limit ile alt limit arasında ekrana komut gönderip otomatik ekran Hertz'i değişir akıcı oyun oynarsın, örnek olarak 144Hz ekranda 60 FPS oynarsan akıcı gelmez, ama G-Sync sayesinde FPS 60'a düşerse ekran yenileme hızıda 60'a düşeceği için sana akıcı gelir. Gsycn ve FreeSync bu işe yarıyor, sürekli ekran frekansı değişiyor aldığın FPS'e göre.

Bende de GTA 5'te olmuştu RX6600 ekran kartı olduğu için NVIDIA V-Sync kapatmıştım 200 FPS'de kapsıyordu açınca sorun düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisi olmayan arkadaşlar bilenleri ne çok darlamış okurken ben sinir oldum resmen nasıl bu kadar sakin kaldınız vallahi tebrik ederim. Konuya gelirsek saçma sapan alakasız örnekler verilmiş yok şişe varmış 1 litre ne kadar su alırmış :D ne şişesi ne suyu bilgisayar bu tamamen alakasız bir örnek. Arkadaşın da anlatmaya çalıştığı gibi monitör kaç hz olursa olsun aldığın FPS input lagı azaltacağı için oyun daha akıcı olacaktır bu yüzden FPS sabitlenmez. Sonuç olarak 75 hz monitörde 150 FPS ile 75 FPS arasındaki fark bal gibi de hissedilir.

Bilgisi olmayan arkadaşlar bilenleri ne çok darlamış okurken ben sinir oldum resmen nasıl bu kadar sakin kaldınız vallahi tebrik ederim. Konuya gelirsek saçma sapan alakasız örnekler verilmiş yok şişe varmış 1 litre ne kadar su alırmış :D ne şişesi ne suyu bilgisayar bu tamamen alakasız bir örnek. Arkadaşın da anlatmaya çalıştığı gibi monitör kaç Hz olursa olsun aldığın FPS input lagı azaltacağı için oyun daha akıcı olacaktır bu yüzden FPS sabitlenmez. Sonuç olarak 75 Hz monitörde 150 FPS ile 75 FPS arasındaki fark bal gibi de hissedilir.

Şimdi bak bilgim yok NVIDIA'dan G-SYNC açık bende 75Hz monitörüm var oyunlarda FPS'i kısıtlıyim mi 75e yoksa sınırsızmı kalsın.

Bende de GTA 5'te olmuştu RX6600 ekran kartı olduğu için NVIDIA V-Sync kapatmıştım 200 FPS'de kapsıyordu açınca sorun düzeldi.

Kral AMD ekran kartıyla NVIDIA V-Sync derken bir şey anlamadım.

Son düzenleme:
G-Sync NVIDIA karta özel AMD kartlar için değil o yüzden kapatmıştım kasma yapmıştı sonra açtım düzeldi diye hatırlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisi olmayan arkadaşlar bilenleri ne çok darlamış okurken ben sinir oldum resmen nasıl bu kadar sakin kaldınız vallahi tebrik ederim. Konuya gelirsek saçma sapan alakasız örnekler verilmiş yok şişe varmış 1 litre ne kadar su alırmış :D ne şişesi ne suyu bilgisayar bu tamamen alakasız bir örnek. Arkadaşın da anlatmaya çalıştığı gibi monitör kaç hz olursa olsun aldığın FPS input lagı azaltacağı için oyun daha akıcı olacaktır bu yüzden FPS sabitlenmez. Sonuç olarak 75 hz monitörde 150 FPS ile 75 FPS arasındaki fark bal gibi de hissedilir
Bütün yaygara bana insan gözü 24 fpsten fazlasını göremez diyenleri hatırlattı :D yüzyılın buluşunun sahip olduğu karman çorman bir teknolojiyi su şişesi analojisiyle anlatmak bilgisayarların ne kadar küçümsendiğini gösteriyor, üzücü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı