Bütün yaygara bana insan gözü 24 FPS'ten fazlasını göremez diyenleri hatırlattıyüzyılın buluşunun sahip olduğu karman çorman bir teknolojiyi su şişesi analojisiyle anlatmak bilgisayarların ne kadar küçümsendiğini gösteriyor, üzücü.
V-sync açıkken 75hz monitörde nasıl 200 fps aldığını anlamadım ancak manuel olarak 75 fps e sabitlersen hem alabileceğin maksimum akıcılığı alacaksın hem de optimum performansta oynayacaksın ayrıca arka planda çok işlem varsa F serisi işlemcilerde oyun kasıyormuş gibi olabiliyor. Bende i5 12400f kullanıyorum aynı problemi yaşadığımda arka plan uygulamalarını kapattım daha rahat oldu. denemeni tavsiye ederim.75Hz monitör var DisplayPort ile bağlı G-Sync falan açık oyunda V-Sync'de açık FPS'im 200 kasıyor hissiyatı veriyor drop falan hiçbir şey yok.
Konuda bilen de kendini anlatamamış, bilmeyende kolpadan uydurmuş bir şeyler. Öncelikle rekabetçi oyunlarda FPS sabitlenmez, herhangi bir Sync teknolojisi kullanılmaz, bunlar görüntü gecikmesi doğurabilir. 75 Hz monitörde bir oyun sana 200 - 300 ve üzeri FPS veriyorsa FPS'i sabitlemen akıcılığının yani görüntü gecikmesinin yükselmesine yol açar. NVIDIA kartlarda GeForce üzerinden yer paylaşımı ayarı aktif edilerek oyun içinde alt + r kombinasyonuyla görüntü gecikmesi ölçülebilir. Ne kadar yüksek FPS o kadar az görüntü gecikmesidir ve akıcılıktır, bunun Hz ya da monitorle alakası yoktur, Hz akıcılığı başka bir konudur.
teknoloji aynı Amd grafik kartlarında Free-Sync diye geçiyor Nvidia da g-syncŞimdi bak bilgim yok NVIDIA'dan G-SYNC açık bende 75Hz monitörüm var oyunlarda FPS'i kısıtlıyim mi 75e yoksa sınırsızmı kalsın.
Kral AMD ekran kartıyla NVIDIA V-Sync derken bir şey anlamadım.
75Hz monitör var DisplayPort ile bağlı G-Sync falan açık oyunda V-Sync'de açık FPS'im 200 kasıyor hissiyatı veriyor drop falan hiçbir şey yok.
FPS'i serbest bırakmak görüntü yırtılmasını engeller diye herhangi birisi bir şey söyledi mi? Yazdığım yazıyı tekrar okuyun, çünkü alakasız bir yorum yapmışsın. FPS'in yüksek olması görüntü gecikmesini ( input lag ) düşürür, bu bir düşünce değil gerçek bir şeydir, aksi iddia edilemez. FPS'in ekran tazeleme oranını geçtiği durumlarda ekran yırtılma oluşabilir, rekabetçi oyunlarda bu önemsiz olduğu, ve amaç rakibi en hızlı şekilde görüp tepki vermek olduğu için FPS sınırlanmaz. Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım, neye muhalefet yapıyorsun onuda anlamadım.V-sync açıkken 75hz monitörde nasıl 200 fps aldığını anlamadım ancak manuel olarak 75 fps e sabitlersen hem alabileceğin maksimum akıcılığı alacaksın hem de optimum performansta oynayacaksın ayrıca arka planda çok işlem varsa F serisi işlemcilerde oyun kasıyormuş gibi olabiliyor. Bende i5 12400f kullanıyorum aynı problemi yaşadığımda arka plan uygulamalarını kapattım daha rahat oldu. denemeni tavsiye ederim.
144 Hz monitörümde LoL CS gibi oyunlarda FPS'imin sabtlenmemesi yani V-Sync'in açık olduğu durumlarda görüntü atlamaları veya kaymalar oluyor bunu nasıl açıklıyorsun. Tabii ki FPS sabitlemesi gerekli olacaktır. Görüntü yırtılmaları veya atlamalarının önüne geçilmesi gerek. Ayrıca monitörünün saniyede verebileceği maksimum görüntü sayısının üzerinde kare işlemek hem sisteminin gereksiz yorulmasına hem de bu tarz atlamalar ve yırtılmalara sebep olabilir.
Tam aksine yırtılma oluşturan sistem-monitör ile rekabetçi oyun oynayamazsınız. Muhalif olduğum nokta bu. Asıl ben yırtılma ve görüntü atlama durumuna önemsiz demenizi anlamadım.FPS'i serbest bırakmak görüntü yırtılmasını engeller diye herhangi birisi bir şey söyledi mi? Yazdığım yazıyı tekrar okuyun, çünkü alakasız bir yorum yapmışsın. FPS'in yüksek olması görüntü gecikmesini ( input lag ) düşürür, bu bir düşünce değil gerçek bir şeydir, aksi iddia edilemez. FPS'in ekran tazeleme oranını geçtiği durumlarda ekran yırtılma oluşabilir, rekabetçi oyunlarda bu önemsiz olduğu, ve amaç rakibi en hızlı şekilde görüp tepki vermek olduğu için FPS sınırlanmaz. Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım, neye muhalefet yapıyorsun onuda anlamadım.
Offline oyunda kasıyor internetle alakası yokHocam kimse değinmemiş ama internetiniz nasıl? Belki pinginiz vardır ama bilgisayarla pek aranız olmadığı için bunu FPS düşmesi veya kasma sanıyorsunuzdur. Olabilir de olmayabilir de söyleyeyim istedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.