200 Mbps Download İnternet İle Steam'de Ne Kadar Hız İle İndirme Yapılır?

Onu sormuyorum. Mert Kuşkapan diye biri 1 gigabit internet ile indirmeye çalıştığında Steam hız limiti koymuştu. Acaba bana da öyle bir şey yapar mı?
Steam sunucuları korumak için belli bir hız sınırı koyuyor. Tabi çoğu insanın interneti yeterli olmadığı için bu sorunla karşılaşmaz.
Hız sınırı sınırsız olsaydı eğer, sürekli sunuculara saldırı olurdu. Yüksek hızlara ulaşan internet altyapılarına sahip cihazlar sunucuları çökertirdi.

Sınırlama yok ortada. Şöyle düşünün, sizin internetiniz bir server. Atıyorum 100Mbps. Karşıdaki insan, sizden indirme yapacak 200 Mbps ile. Fakat siz 100Mbps karşılayabildiğiniz için maksimum 100 veriyorsunuz. Fakat, Steam üzerinden aktif olarak binlerce kişi indirme yaptığı için bu hız bölünüyor ve her indirene eşit limit veriliyor. Bildiğim bu.

Hocam onu biliyorum. Sadece Steam bana 200 Mbit upload verebilir mi?

İstanbul'dayım hocam. Bazı evlere 10 Gbps internet bile verilebiliyor.

Verebiliyor da ne oluyor ev kullanıcısına ulaşmıyor ki :D SOL altyapı mesela 10Gbps verebiliyor ama paketlere baksanız 1Gbps 3 ay 500TL, 9 ay 1000TL. Yine de 200Mbps tarife açması bakımından SOL uğraşıyor, inşallah ileride daha ucuza ya da 300-500Mbps paketleri kampanyaya koyarlar 200 gibi. En çok istediğim de ya şu 1Gbps/10Gbps için tarife veya istediğimizde 1 ay falan uygun fiyata 1Gbps erişebilmek/deneyimlemek.

Bu arada konuyu güncelleştirmeyi unutmuşum. Altyapı Türk Telekom'a ait ve Superonline bu altyapıya hizmet vermiyormuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı