- Makaleler
- 17
Daha fazla
Son yazısından sonra bir daha cevap vermedim zaten hocam. Gerek görmedim. Saçma sapan konuştuğu açık. HyperX Cloud 2' yi dandik Çin markasıyla bir tutuyor. Onun için önemli olan tek şey 7.1 yazması gerisi önemli değil. Şu sıralar tam bir kulaklık modeli belirleyemediğimden ötürü bir kaç ay daha para biriktirip Arctis 3 alayım diyorum ancak onun da müzik performansı çok iyi değil diyorlar. Ben yüksek sesli müzik dinlemeyi severim. Dinlediğim müziğin hissetmeyi, müziği yaşamayı de severim. Bu yüzden kulaklığın müzik kalitesinin de iyi olmasını isterim. Yani hem oyun hem de müzik performansının iyi olması benim için önemli. Bu yüzden Arctis 3' de kafam karıştı. CM Master Pulse FX artık Mh 530 ismiyle satılmakta ancak o da 315 TL civarında ve bütçemi daha da zorluyor. Maksimum 300 TL çıkmayı düşünüyordum o da 1,2 ay içinde ve Arctis 3 için ancak şuan kararsızım. HyperX Cloud Sitinger alıp geçmeli miyim? Önereceğiniz farklı kulaklıklar da var mıdır?Maalesef ağzı olan konuşuyor. İlgili kişi kulaklıklar hakkında hiçbir bilgisi olmadığını 3-5 yorumda açık açık belli etmiş. Dediklerini de önemse. Yanlış bilgilendirme/yönlendirmeden başka bir şey göremiyorum.
Medusa ile Cloud 2'yi aynı tutup, sadece tasarım farkı var demişBu kişiye daha ne diyebiliriz?
Sanırım bu kişiler için üstünde 7.1 ve dışının biraz süslenmesi o ürünü kaliteli yapmak için yetiyor. Zira daha nasıl bir 7.1 kullandığını bilip bilmeden, teknik özelliklerini bilmeden karşılaştırdıkları kulaklıklara bakın. Piyasada ne kadar dandik ürün, alınmayacak ürün varsa size saymış kısacası. Üstüne 7.1 yazmak ile olmuyor bu işler. Hayatında bir kere kaliteli 7.1 kullansa zaten bu markaların nasıl bir denli çöp olduğunu anlardı. Belli olan şu ki kullanmamış.
Soruna gelecek olursak CM'nin alternatif bir modeli var tabii ki.
Stinger alternatifi olarak bu modele bakabilirsin.
- CM MasterPulse Bass FX
Bir de HyperX Cloud 2 kullandım diyior ancak bu Gamepower sempatizanlığından sonra hiç inandırıcı gelmedi ve kulaklıktan anlamadığı da ortada. Saydığınız markaları F/P ürünleri sanıyor, yazık.Bu kulaklıktan çok anlayan odyofil arkadaşımızın 200-250 lirayı hak ediyor dediği 7.1 kulaklıkların en pahalısı Çin'de 30 dolara falan satılıyor. Bu tarz kalitesiz kulaklıklarda bulunan dahili 7.1 ses kartının üreticiye maliyeti 1 dolar bile değil. Aynı 7.1 ses kartlarının harici versiyonlarını Türkiye'de 5-6 TL'ye bulabilirsiniz. "200 liraya stereo alacaksan paşa gönlün bilir" demesinden de Windows Sonic, Dolby Atmos ve Razer Surround gibi çözümlerden bihaber olduğunu anlıyoruz.
Ayrıca Gamepower, Somic, Sades gibi dandik Çin kulaklıkları fiyat/performans ürünü değildir. Bunlarda sadece fiyat var, performans yok.
Bu arada HyperX Cloud Stinger'a alternatif olarak Plantronics RIG 400 tavsiye edebilirim.
Kulaklık öneriniz için teşekkür ederim ama büyüklüğü fazla gibi görünüyor, kullanımı rahat mıdır emin olamadım hocam. Bu konuda fikirlerinizi belirtir misiniz?
Ayrıca varsa farklı önerinizi de alabilirim.