2000-2100 TL PC Toplama

Kaan Mertoğlu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaza doğru toplayacak olduğum bir sistem hakkında sizden görüş almak istiyorum.
Bütçem 2000-2100 TL. Bu bütçeyi aşamıyorum maalesef.
Kafamdaki sistem:
  • GTX 1060 3GB (Sahibinden, Letgo, ikinci el, ayırdığım bütçe ise 1100-1200 TL.)
  • Xeon İşlemci (Modelini tam olarak belirleyemedim, üstteki kartı besleyebilsin, benim için yeterli.) (70-100 TL) (Aliexpress)
  • 1TB Harddisk (Sahibinden.com) (100TL) (2.EL)
  • Xeon İşlemciye Uyacak , DDR3 1333 MHz Anakart (Sahibinden.com) (2.EL) (100-150)
  • 8GB 1333 MHz DDR3 RAM(100TL) (Sahibinden.com) (2.EL)
  • Gamepower Atlas Kasa + 500W 80+ Sertifikalı Güç Kaynağı (320 Küsür TL) (Sinerji) (Sıfır)
  • SSD vs elime nakit geçince takviye edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el toplamak çok zahmetli bir iş her satıcının seni dolandırabileceğini unutma. 2.el Bad Sector HDD'leri satabiliyorlar onlara da dikkat etmen lazım bir de kasa montajı kablolama lazım ekranın yoksa onu temin etmen lazım hdmi vb. şeyler
Geçen yaz 900 liraya g4560 + 1050ti 8 gb ram 1 tb hdd 2.el bilgisayar toplanılabiliyordu.

İkinci el toplamak çok zahmetli bir iş her satıcının seni dolandırabileceğini unutma. 2.el Bad Sector HDD'leri satabiliyorlar onlara da dikkat etmen lazım bir de kasa montajı kablolama lazım ekranın yoksa onu temin etmen lazım hdmi vb. şeyler
Geçen yaz 900 liraya g4560 + 1050ti 8 gb ram 1 tb hdd 2.el bilgisayar toplanılabiliyordu.
Saolun dikkat ederim monitör (idarelik ilerde değiştireceğim) var. Hdmi vs kablolama alet edevat var maleseff dolar bizi çok etkiledi.

GTX 1060 3 GB modelini alacağınıza GTX 1050 Tİ 4 GB modelini alın. İlla GTX 1060 olsun diyorsanız 6 GB modelini alın arada çok fark olur. Bu fiyata işlemciye çok yüklenmeyin. Not olarak yazıyorum Battlefield 1 gibi işlemciyi ağlatan oyunlar oynayacaksanız o işlemci ile oyunu bile açamassınız. İşlemciyi daha iyi yapmak sizin için daha iyi olur forumda satıcılar var onlara bakabilirsiniz. İşlemcinizi 7. nesile yükseltene kadar DDR4'e sakın geçmeyin. MHz yeterli değil gibime geliyor eğer güncel oyunları oynayacaksanız. Yine de oynanır. O kasayı almak yerine FPS CMT120A alıp yanınada 500W güç kaynağı alın sizin için daha iyi olur. Bütçeyi aşar.

GTX 1060 3 GB modelini alacağınıza GTX 1050 Tİ 4 GB modelini alın. İlla GTX 1060 olsun diyorsanız 6 GB modelini alın arada çok fark olur. Bu fiyata işlemciye çok yüklenmeyin. Not olarak yazıyorum Battlefield 1 gibi işlemciyi ağlatan oyunlar oynayacaksanız o işlemci ile oyunu bile açamassınız. İşlemciyi daha iyi yapmak sizin için daha iyi olur forumda satıcılar var onlara bakabilirsiniz. İşlemcinizi 7. nesile yükseltene kadar DDR4'e sakın geçmeyin. MHz yeterli değil gibime geliyor eğer güncel oyunları oynayacaksanız. Yine de oynanır.
İlerde upgrade yapacağım ama ben yinede gtx 1060 3 gb düşünüyorum. 6gb a bütçem el vermiyor maleseff . Xeon işlemcilerde 1 2 tane test videosu izlemiştim hafif droplar giriyordu bahsettiğim sistemden aynı türde ama yinede denerim

İlerde upgrade yapacağım ama ben yinede gtx 1060 3 gb düşünüyorum. 6gb a bütçem el vermiyor maleseff . Xeon işlemcilerde 1 2 tane test videosu izlemiştim hafif droplar giriyordu bahsettiğim sistemden aynı türde ama yinede denerim
Sanırım GTX 1060'dan vazgeçmeyeceksiniz zaten yaza kadar letgoya bir sürü satıcı yükler GTX 1060 6 GB modelini o zamana kadar bütçenizi 2500 TL yaparsanız sizin için aşırı iyi bir durum olur.

Birincisi, o işlemciyle o ekran kartı kullanılmaz, darboğaz olur, uyumsuzluk sorunları ortaya çıkar.
İkincisi, 1060 3 GB sıfır modeli nanokatalog.com sitesinde zaten 1062 TL.
Üçüncüsü @199688 yanlış bilgi verme, bakkallık yapma. 1060'ın 3GB'lik modeli bile 1050Ti'den çok daha fazla performanslıdır.

Birincisi, o işlemciyle o ekran kartı kullanılmaz, darboğaz olur, uyumsuzluk sorunları ortaya çıkar.
İkincisi, 1060 3 GB sıfır modeli nanokatalog.com sitesinde zaten 1062 TL.
Üçüncüsü @199688 yanlış bilgi verme, bakkallık yapma. 1060'ın 3GB'lik modeli bile 1050Ti'den çok daha fazla performanslıdır.
Hocam görmemiştim ALLAH razı olsun senden başka hangi işlemciyi seçebilirim düşük fiyatta gtx 1060 kartını besleyebilecek

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı