2000-2500 TL Ekran Kartı Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Merry
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 4.294

Merry

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Güncel olarak RX 590 kullanıyorum ama ısınması beni rahatsız ediyor, sadece kart ısınsa sorun yok ama bütün kasa ısınıyor. Her oyuna girdiğimde ön paneli sökmek zorundan kalıyorum. Bundan dolayı değiştirmeye karar verdim. Başlıkta belirttiğim bütçeyi aralığında alabileceğim en mantıklı kart sizce hangisi? İşlemcim Ryzen 5 1600X, ikinci el bir kart da olur. Aklımda GTX 1080 ve GTX 1070 Ti var, belki sıfır olarak GTX 1660 Ti da olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızın hava sirkülasyonu iyi olmayabilir. Kasanızda kaç tane fan var acaba? Öneri olarak da Vatan’da indirim vardı. RTX 2060 aradığınız fiyatlardaydı. Eğer bitmiş ise güncel mimarili 1660 Ti olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kazanızın hava sirkülasyonu iyi olmaya bilir. Kasanızda kaç tane fan var acaba? Öneri olarakta Vatan’da indirim vardı. RTX 2060 aradığınız fiyatlardaydı. Eğer bitmiş ise güncel mimarili 1660 ti olabilir.
Kasam Phanteks P300, 4 adet fanım var ve hava akışı gayet iyi daha önce 1050Ti ve 1060 6GB kullandım böyle bir sorunum yoktu. Bende RTX 2060 almak istiyorum lakin anakartım Asus olduğu için yine Asus almak istiyorum onlarında fiyatları benim bütçemin üzerinde.
RTX 2060 alabiliyorsan bence ilk seçeneğin bu olmalı.
Bütçeyi aşıyor gibi indirimleri kovalayacağım artık.
RTX 2060 ya da GTX 1660 Ti al bence, ucuza ve az kullanılmış GTX 1080 de olabilir.
Bende bu şekilde düşünüyorum ama 1660 Ti almaktansa 1080 çok daha iyi değil midir?

1660 Ti daha mantıklı olacaktır. 2060 ile oyuna göre değişkenlik gösterdiği için belli bir FPS farkı yok fakat 5 ve 10 FPS arasında fark oluyor küçük bir overclock ile çok rahat o değerleri görebilirsin yani düşük fiyata yüksek performansa ulaşabilirsin. Hatta biraz daha yaparak +15 FPS bile kazandırabilirsin.(Denedim oluyor fakat işlemcim kötü gerek kalmıyor) Dolar artıyor, zam gelecek seçimden sonra vs. yani bence hemen al.

1660 Ti daha mantıklı olacaktır. 2060 ile oyuna göre değişkenlik gösterdiği için belli bir FPS farkı yok fakat 5 ve 10 FPS arasında fark oluyor küçük bir overclock ile çok rahat o değerleri görebilirsin yani düşük fiyata yüksek performansa ulaşabilirsin. Hatta biraz daha yaparak +15 FPS bile kazandırabilirsin.(Denedim oluyor fakat işlemcim kötü gerek kalmıyor) Dolar artıyor, zam gelecek seçimden sonra vs. yani bence hemen al.
Açıkçası çok gerçekçi gelmedi bana ama tecrübe ettim diyorsanız doğrudur. Aldığım bileşenleri genelde stok halleri ile kullanıyorum. Çünkü overclock yapmayı bilmiyorum.

Açıkçası çok gerçekçi gelmedi bana ama tecrübe ettim diyorsanız doğrudur. Aldığım bileşenleri genelde stok halleri ile kullanıyorum. Çünkü overclock yapmayı bilmiyorum.

Stok hali bile yeterli olacaktır. Zaten 1080P Ultra kartı bu iki kartta 2K'yı da rahat oynatıyor aynı şekilde. Aradaki fiyat farkına değecek bir FPS farkı yok şahsen. Ray Tracing de geliyor aynı şekilde GTX serilerine o yüzden bir esprisi kalmadı.

Asus alacaksanız Dual ya da ROG almanız lazım tek fanlı modeller ısınıyor. MSİ da alınabilir.
2060 bence mantıklı bir tercih olacaktır.
2060 darboğaz da yapmayacaktır. Bir tek arasında VRAM farkı var bence 2060 çok daha iyi bir tercih.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İNNO 3D'nin 2060'ı daha ucuz ama ısı konusunu bilmiyorum.
Stok hali bile yeterli olacaktır. Zaten 1080P Ultra kartı bu iki kartta 2K'yı da rahat oynatıyor aynı şekilde. Aradaki fiyat farkına değecek bir FPS farkı yok şahsen. Ray Tracing de geliyor aynı şekilde GTX serilerine o yüzden bir esprisi kalmadı.
Ama GTX 1080 Ti, RTX 2060'dan daha kötü açacak. Senin dediğin modelle arasında net bir fark olacaktır. RTX 2060, GTX 1080 ile aynı sayılır.

Arkadaşlar bunların bende farkındayım fakat RTX 2060 fiyatları yükselişte, GTX 1660Ti alacağım dediğim zaman bile ROG Strix piyasa da yok gibi neredeyse. Bunları değerlendirince ikinci el 1080 ağır basıyor. GTX 1080 bence 1660Ti'dan üstün bir kart hala.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı