Gambody süreç nasıl işliyor?

razor8587

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.
Gambody sitesinden bir 3D baskı dosyası almak istiyorum, ücret ile satılıyor burada süreç nasıl işliyor.
Ve burada model parçalar halinde dosyalara bölünmüş, küçük parçalar bile 10-20 saatte basılıyor yazıyor. Daha önce buradan model alan varsa aydınlatabilir mi?

Selamlar.
Gambody sitesinden bir 3D baskı dosyası almak istiyorum, ücret ile satılıyor burada süreç nasıl işliyor.
Ve burada model parçalar halinde dosyalara bölünmüş, küçük parçalar bile 10-20 saatte basılıyor yazıyor. Daha önce buradan model alan varsa aydınlatabilir mi?
Selam!
gambody’nin birçok modelini bastım, o yüzden biraz açıklık getirebilirim.
Evet, modelleri birçok parçaya ayrılmış oluyor. FDM versiyonları genelde standart yazıcı boyutlarına göre kesiliyor, reçine versiyonları ise tipik tabla ölçülerine göre hazırlanıyor. Hepsi normal hobi yazıcılarına rahatça sığıyor, model zaten devasa değilse ekstra büyük parçalar olmuyor.
Baskı sürelerine gelirsek: küçük parçalar 10–20 saat sürmez. Bu süreler büyük parçalara ait. Küçük parçalar dakikalar içinde basılıyor, biraz daha büyük olanlar ise bir-iki saat sürebiliyor. 10–100+ saatlik uzun baskılar her zaman büyük segmentler içindir.
Model sayfasına göz atarsan - ben bu modeli kendim de bastım, istersen bakabilirsin (fotoğrafı ekledim, sayfadaki bilgileri de inceleyebilirsin) - her bir parça için tahmini filament kullanımı ve baskı süresi belirtilmiş. Planlama için çok faydalı.
Ben Bambu Slicer kullanıyorum, ama onlar Cura, Orca vb. için de ayarlar sağlıyor. Tavsiyelerine yakın ayarlarla çok iyi sonuçlar aldım.
Umarım yardımcı olmuştur! 😇

Dosya Ekleri

• IMG_3782.jpg
    IMG_3782.jpg
    361,2 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_3816.jpg
    IMG_3816.jpg
    426,6 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Selam!
Gambody'nin birçok modelini bastım, o yüzden biraz açıklık getirebilirim.
Evet, modelleri birçok parçaya ayrılmış oluyor. FDM versiyonları genelde standart yazıcı boyutlarına göre kesiliyor, reçine versiyonları ise tipik tabla ölçülerine göre hazırlanıyor. Hepsi normal hobi yazıcılarına rahatça sığıyor, model zaten devasa değilse ekstra büyük parçalar olmuyor.
Baskı sürelerine gelirsek: Küçük parçalar 10–20 saat sürmez. Bu süreler büyük parçalara ait. Küçük parçalar dakikalar içinde basılıyor, biraz daha büyük olanlar ise bir-iki saat sürebiliyor. 10–100+ saatlik uzun baskılar her zaman büyük segmentler içindir.
Model sayfasına göz atarsan - ben bu modeli kendim de bastım, istersen bakabilirsin (fotoğrafı ekledim, sayfadaki bilgileri de inceleyebilirsin) - her bir parça için tahmini filament kullanımı ve baskı süresi belirtilmiş. Planlama için çok faydalı.
Ben bambu slicer kullanıyorum, ama onlar cura, orca vb. için de ayarlar sağlıyor. Tavsiyelerine yakın ayarlarla çok iyi sonuçlar aldım.
Umarım yardımcı olmuştur! 😇

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Ama anlamadıgım şu; mesela resimdeki basım süreleri 10 Cm'lik bir cıktı için 30-40 saat yazmakta bunu tam olarak anlamadım bu süreler gercek mi yoksa eski bir model oldugu için eski cihazları baz alıpmı bir ortalama çıkarıyor. Almak istedigim birkaç model var fakat baskı sürelerinden dolayı gözüm korkmakta. İstedigim model ise LOTR barad dur modeli.

1763659702559.png

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Ama anlamadıgım şu; mesela resimdeki basım süreleri 10 Cm'lik bir cıktı için 30-40 saat yazmakta bunu tam olarak anlamadım bu süreler gercek mi yoksa eski bir model oldugu için eski cihazları baz alıpmı bir ortalama çıkarıyor. Almak istedigim birkaç model var fakat baskı sürelerinden dolayı gözüm korkmakta. İstedigim model ise LOTR barad dur modeli.

Eki Görüntüle 2607893

Evet, Barad-dûr gerçekten çok büyük bir proje)))) 10 Cm'lik bu parçalar bile oldukça hacimli ve detaylı, bu yüzden beklediğinden daha uzun süre basılıyorlar. Muhtemelen kuleyi taşıyacak kadar sağlam olsun diye böyle tasarlanmışlar. Benim deneyimime göre, sitede verilen baskı süreleri genelde biraz yüksek tutuluyor, ama yeni yazıcılarda bu süreleri azaltmak mümkün - yine de çok uzun bir proje oluyor. facebook'ta bir grupları var, orada insanlar Barad-dûr baskı sürecinin nasıl geçtiğini paylaşmıştı. Toplulukta gördüğüm kadarıyla, bu modeli basanların yaklaşık 2–3 ay gerçek baskı süresine ihtiyacı olmuş. Yazıcı 24 saat çalışmıyorsa bu süre daha da uzayabiliyor. Süreci, farklı ayarlarla oynayarak veya birden fazla yazıcın varsa aynı anda birkaç parçayı basarak hızlandırabilirsin. Bu arada destek ekipleri gerçekten çok yardımcı oluyor ve baskıyı güvenli şekilde hızlandırmak için slicer ayarlarını nasıl düzenlemen gerektiğini çok iyi anlatıyorlar

Evet, Barad-dûr gerçekten çok büyük bir proje)))) 10 Cm'lik bu parçalar bile oldukça hacimli ve detaylı, bu yüzden beklediğinden daha uzun süre basılıyorlar. Muhtemelen kuleyi taşıyacak kadar sağlam olsun diye böyle tasarlanmışlar. Benim deneyimime göre, sitede verilen baskı süreleri genelde biraz yüksek tutuluyor, ama yeni yazıcılarda bu süreleri azaltmak mümkün - yine de çok uzun bir proje oluyor. facebook'ta bir grupları var, orada insanlar Barad-dûr baskı sürecinin nasıl geçtiğini paylaşmıştı. Toplulukta gördüğüm kadarıyla, bu modeli basanların yaklaşık 2–3 ay gerçek baskı süresine ihtiyacı olmuş. Yazıcı 24 saat çalışmıyorsa bu süre daha da uzayabiliyor. Süreci, farklı ayarlarla oynayarak veya birden fazla yazıcın varsa aynı anda birkaç parçayı basarak hızlandırabilirsin. Bu arada destek ekipleri gerçekten çok yardımcı oluyor ve baskıyı güvenli şekilde hızlandırmak için slicer ayarlarını nasıl düzenlemen gerektiğini çok iyi anlatıyorlar
Hmm🤔… biraz düşündüm… sorunun aklımdan çıkmadı. Bu yüzden biraz araştırıp o 30–40 saatlik tahminlerle ilgili bilgileri netleştirmek istedim. Sana yardımcı olup biraz daha açıklık getireyim dedim. Barad-dûr modelinde bu kadar uzun baskı sürelerinin nedeni, kulenin büyük yapısal parçaları: yüksek duvar blokları, geniş platformlar ve orta gövde bölümleri. Parça sadece 10 cm olsa bile iç hacmi büyük, kayalık detay dokusu yoğun ve duvarları kalın oluyor - bütün kule bir araya geldiğinde sağlam durması için böyle tasarlanmış. Bu yüzden bu iri parçalar, küçük dekoratif parçalara kıyasla çok daha uzun sürüyor.
Benim gördüğüm kadarıyla en uzun sürenler, kulenin ana gövde bölümleri ve platform kısımları. Küçük sivri detaylar, süsler ve üst tarafın parçaları ise çok daha hızlı — birkaç saatlik işler. Gambody genelde kalite odaklı ayarlar öneriyor, bu yüzden istersen biraz oynamalar yapıp baskıyı hızlandırmak mümkün.Zamanı azaltmak istiyorsan bu yapılabilir, ama yapısal parçalarda dikkatli olmak lazım. Onların temel profillerinde doluluk oranı genelde büyük parçalar için %15–20 veya daha yüksek olabiliyor. Böyle masif bölümlerde birçok kişi doldurmayı %10–12 civarına düşürüyor. Tabii parçanın yine de sağlam olması önemli. Ayrıca çok detaylı olmayan büyük bölümlerde (iç yapılar, taban gibi) katman yüksekliğini artırabilirsin. Katman yükseldikçe baskı hızlanır ama yüzey detayları biraz azalır. Hızlı bir yazıcın varsa iç duvar ve dolgu hızlarını yükseltip dış duvar hızını (mesela 50 mm/sn) düşük tutabilirsin; böylece dokular daha temiz çıkar.Ama ne olursa olsun model zaten devasa, bu yüzden ayarları optimize etsen bile uzun baskı süreleri kaçınılmaz. Sadece bu uzun sürelerin nereden geldiğini biraz açıklamak istedim; her parçanın 40 saat sürdüğü izlenimi oluşmasın diye.Bu arada, sitelerinde sistemin baskı süresi ve malzeme tüketimini nasıl otomatik hesapladığını anlatan bir makaleye denk gelmiştim. Rakamların nasıl ortaya çıktığını anlamak açısından baya faydalıydı. İstersen bir göz at - linki bırakıyorum
Filament Length and Printing Time Estimates Added on Gambody - Gambody, 3D Printing Blog

Прежде всего, спасибо за ваш комментарий. Но я не понимаю вот чего: например, на изображении время печати 10-сантиметрового отпечатка составляет 30-40 часов. Я не совсем понимаю. Это реальное время или усреднённое значение, основанное на старых устройствах, поскольку это старая модель? Я хотел бы купить несколько моделей, но меня пугает время печати. Мне нужна модель LOTR Barad Dur.

Eki Görüntüle 2607893
Да, Барад-Дур — поистине масштабный проект. Даже эти 10-сантиметровые детали довольно громоздкие и детализированные, поэтому их печать занимает больше времени, чем ожидалось. Вероятно, они были спроектированы таким образом, чтобы быть достаточно прочными, чтобы выдержать башню. По моему опыту, время печати, указанное на сайте, обычно немного велико, но его можно сократить с помощью новых принтеров — это всё равно очень долгий проект. У них есть группа в Facebook , где люди делятся своим процессом печати Барад-Дура. Судя по тому, что я видел в сообществе, тем, кто напечатал эту модель, потребовалось около 2–3 месяцев фактического времени печати. Это может занять ещё больше времени, если принтер не работает круглосуточно. Вы можете ускорить процесс, экспериментируя с настройками или, если у вас несколько принтеров, печатая несколько деталей одновременно. Их служба поддержки очень отзывчива и объясняет, как настроить слайсер, чтобы безопасно ускорить процесс печати.

Selamlar.
Bir şey satın aldın mı? Baskıya başladın mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-11-21 at 1.53.48 PM.png
    Screenshot 2025-11-21 at 1.53.48 PM.png
    36 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot 2025-11-21 at 1.54.17 PM.png
    Screenshot 2025-11-21 at 1.54.17 PM.png
    128,4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Evet, barad-dûr gerçekten çok büyük bir proje)))) 10 Cm'lik bu parçalar bile oldukça hacimli ve detaylı, bu yüzden beklediğinden daha uzun süre basılıyorlar. Muhtemelen kuleyi taşıyacak kadar sağlam olsun diye böyle tasarlanmışlar. Benim deneyimime göre, sitede verilen baskı süreleri genelde biraz yüksek tutuluyor, ama yeni yazıcılarda bu süreleri azaltmak mümkün - yine de çok uzun bir proje oluyor. facebook'ta bir grupları var, orada insanlar barad-dûr baskı sürecinin nasıl geçtiğini paylaşmıştı. Toplulukta gördüğüm kadarıyla, bu modeli basanların yaklaşık 2–3 ay gerçek baskı süresine ihtiyacı olmuş. Yazıcı 24 saat çalışmıyorsa bu süre daha da uzayabiliyor. Süreci, farklı ayarlarla oynayarak veya birden fazla yazıcın varsa aynı anda birkaç parçayı basarak hızlandırabilirsin. Bu arada destek ekipleri gerçekten çok yardımcı oluyor ve baskıyı güvenli şekilde hızlandırmak için slicer ayarlarını nasıl düzenlemen gerektiğini çok iyi anlatıyorlar.

Hmm🤔… biraz düşündüm… sorunun aklımdan çıkmadı. Bu yüzden biraz araştırıp o 30–40 saatlik tahminlerle ilgili bilgileri netleştirmek istedim. Sana yardımcı olup biraz daha açıklık getireyim dedim. Barad-dûr modelinde bu kadar uzun baskı sürelerinin nedeni, kulenin büyük yapısal parçaları: Yüksek duvar blokları, geniş platformlar ve orta gövde bölümleri. Parça sadece 10 cm olsa bile iç hacmi büyük, kayalık detay dokusu yoğun ve duvarları kalın oluyor - bütün kule bir araya geldiğinde sağlam durması için böyle tasarlanmış. Bu yüzden bu iri parçalar, küçük dekoratif parçalara kıyasla çok daha uzun sürüyor.
Benim gördüğüm kadarıyla en uzun sürenler, kulenin ana gövde bölümleri ve platform kısımları. Küçük sivri detaylar, süsler ve üst tarafın parçaları ise çok daha hızlı — birkaç saatlik işler. Gambody genelde kalite odaklı ayarlar öneriyor, bu yüzden istersen biraz oynamalar yapıp baskıyı hızlandırmak mümkün. Zamanı azaltmak istiyorsan bu yapılabilir, ama yapısal parçalarda dikkatli olmak lazım. Onların temel profillerinde doluluk oranı genelde büyük parçalar için %15–20 veya daha yüksek olabiliyor. Böyle masif bölümlerde birçok kişi doldurmayı %10–12 civarına düşürüyor. Tabii parçanın yine de sağlam olması önemli. Ayrıca çok detaylı olmayan büyük bölümlerde (iç yapılar, taban gibi) katman yüksekliğini artırabilirsin. Katman yükseldikçe baskı hızlanır ama yüzey detayları biraz azalır. Hızlı bir yazıcın varsa iç duvar ve dolgu hızlarını yükseltip dış duvar hızını (mesela 50 mm/sn) düşük tutabilirsin; böylece dokular daha temiz çıkar. Ama ne olursa olsun model zaten devasa, bu yüzden ayarları optimize etsen bile uzun baskı süreleri kaçınılmaz. Sadece bu uzun sürelerin nereden geldiğini biraz açıklamak istedim; her parçanın 40 saat sürdüğü izlenimi oluşmasın diye. Bu arada, sitelerinde sistemin baskı süresi ve malzeme tüketimini nasıl otomatik hesapladığını anlatan bir makaleye denk gelmiştim. Rakamların nasıl ortaya çıktığını anlamak açısından bayağı faydalıydı. İstersen bir göz at - linki bırakıyorum.
Filament Length and Printing Time Estimates Added on Gambody - Gambody, 3D Printing Blog

Bir şey satın aldın mı? Baskıya başladın mı?

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Henüz bir şey satın almadım yakın zamanda alıp başlamayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı