2000-2500 TL kulak içi kablosuz kulaklık önerisi

Anladım hocam şimdiden teşekkür ederim. Taksit işini ayarlayabilirsem Elite 10 almayı düşünüyorum, Teşekkürler.
Elite 10 yerine elite 8 active öneririm. Tabikide aralarında ciddi fark yok. Elite 8 active önerme sebebim; 14 saat dinleme (yoğun kullanımda 10 saat) + 56 saat kutu şarjı var. Yani, kulaklığın şarjını kutu, 4 defa dolduruyor ve daha uzun saat kullanımı demek. İş ses kısmina gelince; Jabra elite 10, elite 8 active'den biraz daha iyi. Elite 10'da şarj, 8/36. Yani; 8 saat dinleme, kutuyla beraber 36 saat şarj. 4.5 kere şarj edebiliyor.

İkisi arasından şu şekil karar verebilirsin;
Jabra elite 8 active; 14/56 saat kullanim, doygun pre ses.
Jabra elite 10; 8/36 saat kullanim fakat ses konusunda Jabra elite 8 active'den daha iyi, en yüksek pre ses.

Ergonomi açısından degerlendirmem;
Jabra elite 8 active; 10/10
Jabra elite 10; 9.5/10

Ses ve detay konusunda degerlendirmem;
Jabra elite 8 active; 9.5/10
Jabra elite 10; 10/10

Kendi dinleme zevkime göre degerlendirmemi söyle açıklayabilirim;

Ben bass frekansının m/t'nin (mid ve tiz)in önüne geçmesini, perdelemesini sevmem. Flat (dengeli) severim.

İki kulaklıkta imaging (detay) üst düzey. Özellikle elite 10'un detayı Sony, sennhieser,bose ve eski akg kadar yuksek. Ben bir pre modelim diye bağırıyor.
Basslar doygun ve m/t'nin önüne geçmiyor. Orta tizlerde ve alt midlerde yapaylık yok, ses çok doğal geliyor. Normalde çoğu kulaklıkta orta tiz ve alt mid yapay gelir fakat bunda öyle birşey yok.

Jabra elite 8 active; elite 10 ile aynı, yapaylık yok, bass biraz daha fazla, m/t'nin önüne geçmese de, basslar "hacı ben burdayım" diyor. Detay konusunda nerdeyse aynilar, pre seviyesinde. Bir de şöyle birşey var, çok fazla kulaklık deneyip, audiophile seviyesinde olanlar farkı anlayabilir. Son kullanıcı aradaki farkları nerdeyse anlayamaz.

İki üründe üzmez. Yukarda söylediğim gibi; bass seven biri olduğunu düşünerek ve daha uzun saat müzik dinlemek istediğini varsayarak, Jabra elite 8 active dedim.
Hangisini seçmek istersen, yukarda detaylarıyla verdim. Seçmek sana kaldı.

Birde şunu ekleyeyim, Jabra Sound + uygulamasini app/play storeden indirip kur, hangi Jabra kulaklığını aldıysan, uygulama ile eşlestir. İstediğin eq ayarını yaparsın, r/s model olmadığı için, ikisinin de eq'ye tepkisi çok yüksektir.
Anc modu ve hearthrough ayar atamasini da yapabilirsin. (3 kere basınca anc 2 kere basınca hearthrough ayarını açmak vb. Gibi..)
hearthrough ne dersen; anc'nin tam tersi.
Anc'de kulaklık kulağındayken, disardaki sesleri keser. hearthrough modu ise kulaklık kulağındayken disardaki sesleri duymani sağlar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı