Merhaba, konu başlığında da belirttiğim gibi 2000 TL veya 2500 TL arası hem oyun, hem de oyun yayınlarını rahatlıkça kaldırabilecek bir sistem önerisi bekliyorum sizden. Lakin kendim sistem parçalarını seçmekte iyi olsam bile, asla ekonomik ve fiyat & performans anlamında ucuz parça seçimi yapmak konusunda pek iyi değilim. Genellikle sadece abartılı ve pahalı 10.000 TL gibi bilgisayar parçalarını internetten birleştirebiliyorum. Ucuz ve performanslı önerilerinizi bekliyorum. Ancak bazı şartlarım var.
1) İşlemci Intel'in ürettiği bir işlemci olmalı. Intel Core i3 serisi olabilir mi? Olmazsa Intel Pentium G seriside olur ama Intel core i3 mümkündür umarım. Ayrıca işlemci 8. nesil olmalı ve çalışma hızı yani GHz'si yüksek olmalı.
2) Ekran kartı olarak en az GTX 1050 veya GTX 1050 Ti olmalı.
3) RAM kapasitesi en az 8 veya 16 GB olmalı. MHz değerinin düşük olması fark etmez zaten en düşük DDR4 RAM'ler 2133 ila 2400 MHz'den başlar.
Ayrıca 2500 TL'lik sistem önerirseniz, yanında 1080p 60Hz HDMI veya DisplayPort ile bağlanan güzel bir monitör de önerirseniz sevinirim. Ciddi ciddi bu sisteme acilen ihtiyacım var. Dizüstü bilgisayarımı satıp, toplamayı düşünüyorum. Ekran kartım maalesef arızalandı. O yüzden bilgisayarımı onarıp, satacağım ve yeni bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.