2000-2500 TL Oyun ve Yayın odaklı bilgisayar önerisi

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba, konu başlığında da belirttiğim gibi 2000 TL veya 2500 TL arası hem oyun, hem de oyun yayınlarını rahatlıkça kaldırabilecek bir sistem önerisi bekliyorum sizden. Lakin kendim sistem parçalarını seçmekte iyi olsam bile, asla ekonomik ve fiyat & performans anlamında ucuz parça seçimi yapmak konusunda pek iyi değilim. Genellikle sadece abartılı ve pahalı 10.000 TL gibi bilgisayar parçalarını internetten birleştirebiliyorum. Ucuz ve performanslı önerilerinizi bekliyorum. Ancak bazı şartlarım var.

1) İşlemci Intel'in ürettiği bir işlemci olmalı. Intel Core i3 serisi olabilir mi? Olmazsa Intel Pentium G seriside olur ama Intel core i3 mümkündür umarım. Ayrıca işlemci 8. nesil olmalı ve çalışma hızı yani GHz'si yüksek olmalı.

2) Ekran kartı olarak en az GTX 1050 veya GTX 1050 Ti olmalı.

3) RAM kapasitesi en az 8 veya 16 GB olmalı. MHz değerinin düşük olması fark etmez zaten en düşük DDR4 RAM'ler 2133 ila 2400 MHz'den başlar.

Ayrıca 2500 TL'lik sistem önerirseniz, yanında 1080p 60Hz HDMI veya DisplayPort ile bağlanan güzel bir monitör de önerirseniz sevinirim. Ciddi ciddi bu sisteme acilen ihtiyacım var. Dizüstü bilgisayarımı satıp, toplamayı düşünüyorum. Ekran kartım maalesef arızalandı. O yüzden bilgisayarımı onarıp, satacağım ve yeni bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok boş konuşuyorsun Erdem. Yazacağın tek şey "2500 TL'ye yayın için sistem önerir misiniz?". Yok öyle sistem topluyorum yok böyle ekran kartı lazım. Ben birinin önereceği sistemi alacağından şüpheliyim. Kendi bildiğini okursun gider mikrofon falan alırsın sen o paraya.

Yayın için Ryzen 3 serisi bir işlemci daha iyi olacaktır. Intel'e saplanmaya gerek yok.

Monitör olarak Benq GW2270H tavsiye ederim.

Bu sisteme bakılabilir:
AMD Ryzen™ 3 2200G 3.5GHz, GTX1050TI 4GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC

PSU idare edecektir fakat ilerde değiştirilmesi iyi olur.

Biraz daha ödeyip B350 serisi bir anakart almak da iyi bir tercih olacaktır.

Bütçe kısıtlıysa bu sisteme de bakılabilir:
AMD Ryzen R3 3.5 GHz Coolink Aviator M Siyah Kasa ile Oyun Bilgisayarı - Nanokatalog

Son düzenleme:
Çok boş konuşuyorsun Erdem. Yazacağın tek şey "2500 TL'ye yayın için sistem önerir misiniz?". Yok öyle sistem topluyorum yok böyle ekran kartı lazım. Ben birinin önereceği sistemi alacağından şüpheliyim. Kendi bildiğini okursun gider mikrofon falan alırsın sen o paraya.
Ayrıca mikrofon alamam o paraya. Önce adam gibi bilgisayarım olsun ki, sonra diğer bileşenleri düşüneyim, değil mi?

İşlemci Intel'in ürettiği bir işlemci olmalı. Intel Core i3 serisi olabilir mi? Olmazsa Intel Pentium G seriside olur ama Intel core i3 mümkündür umarım. Ayrıca işlemci 8. nesil olmalı ve çalışma hızı yani GHz'si yüksek olmalı.
Öncelikle kısıtlı bütçen varsa bu önyargılarını kaldıracaksın. Yoksa konunun en başında dediğin gibi fiyat/performans odaklı bir sistem olmaz.

Söylediğin bütçe isteklerini karşılamak için düşük kalıyor.

500 TL monitöre gitse, ortalama 900 TL ekran kartına gitse elinde 1000 TL kalıyor. Bu da sistemin geri kalan bileşenleri için yetersiz.

Yayın bilgisayarı toplayacaksan acele etme. Bütçeni en az 3500 TL'ye çıkarmaya bak. Aksi taktirde pişman olursun.

Öncelikle kısıtlı bütçen varsa bu önyargılarını kaldıracaksın. Yoksa konunun en başında dediğin gibi fiyat/performans odaklı bir sistem olmaz.

Söylediğin bütçe isteklerini karşılamak için düşük kalıyor.

500 TL monitöre gitse, ortalama 900 TL ekran kartına gitse elinde 1000 TL kalıyor. Bu da sistemin geri kalan bileşenleri için yetersiz.

Yayın bilgisayarı toplayacaksan acele etme. Bütçeni en az 3500 TL'ye çıkarmaya bak. Aksi taktirde pişman olursun.
Yayın için bu sistem yetmez mi acaba? AMD Ryzen™ 3 2200G 3.5GHz, GTX1050TI 4GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC

Ryzen serisi saf güç olarak güçlüdür. Yayın için de Ryzen öneriyoruz zaten. CPU kullanımı olarak Intel'e göre 2-3 adım daha önde olduğu doğru. Aşırı yüksek olmayacaktır. Yayın yüküne göre değişir artık.

Ryzen serisi saf güç olarak güçlüdür. Yayın için de Ryzen öneriyoruz zaten. CPU kullanımı olarak Intel'e göre 2-3 adım daha önde olduğu doğru. Aşırı yüksek olmayacaktır. Yayın yüküne göre değişir artık.
Bu arada biraz tuhaf gelse bile, şu konumla ilgilenebilir misin? Sahte güneş gözlüğü önerisi

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı