2000-2500 TL telefon önerisi

SD 730, SD 835 modelinden daha güçlü bir işlemci, GPU olarak daha geride ama. A71 yeni çıktığı için 2 yıl güncelleme alacak.

SD 730 modeli Exynos 9611 modelinden daha az güç harcıyor. Ancak aradaki batarya farkını işlemci kapatamaz.

A71 modelinin batarya performansı gayet iyi ama M31 kadar olamaz. M31 açıkça daha iyi batarya deneyimi sunar.

A71 uzun yıllar götürür, 9T modeline de bakabilirsin, ucuz ve aynı yonga seti var SD 730. 9T modeli de kamera, batarya ve performans olarak iyi bir model.

SD 730, SD 835 modelinden daha güçlü bir işlemci, GPU olarak daha geride ama. A71 yeni çıktığı için 2 yıl güncelleme alacak.

SD 730 modeli exynos 9611 modelinden daha az güç harcıyor. Ancak aradaki batarya farkını işlemci kapatamaz.

A71 modelinin batarya performansı gayet iyi ama M31 kadar olamaz. M31 açıkça daha iyi batarya deneyimi sunar.

A71 uzun yıllar götürür, 9T modeline de bakabilirsin, ucuz ve aynı yonga seti var SD 730. 9T modeli de kamera, batarya ve performans olarak iyi bir model.

Ben uzun süre 9T planlıyordum zaten ama açılır kapanır kamerası bende bir kuşku oluşturuyor yoksa harika bir telefon sizce ne yapmalıyım? Siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız? Sonuçta çok oyun oynamayan genelde film dizi izleyen birisiyim ve ön kamerayı çok kullanırım arka kamerada önemli tabii ki.
8 GB RAM olması ileri tarihte fark yaratabilir mi?

Pop-up kamerası için endişe duymakta haklısın. 300 bin tıklamaya kadar Xiaomi güvenli diyor, yine de insan kuşkulanabiliyor. Uzun yıllar sorun çıkartacağını sanmıyorum. Güncelleme bittikten sonra sorun verirse normal telefoncular pek bunu tamir ettiremez gibi duruyor. Xiaomi'nin kendi garanti servisi yapar sorunu ama. Pop-up kameradan tedirginseniz A71 alabilirsiniz o zaman tercih sizin.

Pop-up kamerası için endişe duymakta haklısın. 300 bin tıklamaya kadar Xiaomi güvenli diyor, yine de insan kuşkulanabiliyor. Uzun yıllar sorun çıkartacağını sanmıyorum. Güncelleme bittikten sonra sorun verirse normal telefoncular pek bunu tamir ettiremez gibi duruyor. Xiaomi'nin kendi garanti servisi yapar sorunu ama. Pop-up kameradan tedirginseniz A71 alabilirsiniz o zaman tercih sizin.

Tamam tüm her şey için teşekkür ederim A71 almaktan yana karar kıldım geri sadece kulaklık kaldı uygun bir kulaklıkta bulursam eğer alacağım bugün ama kulaklık durumu o kadar karışık ki... Ne alacağım hakkında hiç bilgim yok.

A71 modelindeki kulaklık standart Samsung kulaklığı. Benim için yeterli bir kulaklık, kişiden kişiye göre değişir, seni tatmin etmeyebilir elbette. Belki deneyimlemişsin kulaklığını da. Kulaklıklar hakkında yeterli bilgiye sahip değilim maalesef bu yüzden tavsiye veremiyorum kusura bakma.

Redmi Note 9 Pro serisini beklemeyi düşünmüyor musun? Ne zaman geleceği belli değil daha ama. Bekleme imkanın varsa bekleyebilirsin.

A71 modelindeki kulaklık standart Samsung kulaklığı. Benim için yeterli bir kulaklık, kişiden kişiye göre değişir, seni tatmin etmeyebilir elbette. Belki deneyimlemişsin kulaklığını da. Kulaklıklar hakkında yeterli bilgiye sahip değilim maalesef bu yüzden tavsiye veremiyorum kusura bakma.

Redmi Note 9 Pro serisini beklemeyi düşünmüyor musun? Ne zaman geleceği belli değil daha ama. Bekleme imkanın varsa bekleyebilirsin.

Hocam olabilir bekleyebilirim eğer iyi olacaksa ama ne zaman gelir ki sanki bir teknoloji kanalında önümüzdeki 2 ay içerisinde gelir diyorlardı.
Yeni çıkacak olan telefonlar keşke bekleseydim etkisi yaratır mı?

Özellikleri linkteki gibi, SD 720G yongası ile SD 730 birbirine benzer işlemciler. Kamera olarakta 64 MP olan Samsung sensörü kullanılıyor bu sensör A71 modelinde bulunan sensörün geliştirilmiş versiyonu ikisi aynı değil. A71 modelinde 64 MP GW1 sensör var, Note 9 Pro Max modelinde ise 64 MP GM2 var.

Kamera olarak sensör olarak biraz daha iyi, Xiaomi kamera yazılımı konusunda Samsung kadar iyi değil, bu yüzden direkt kamerada Note 9 Pro Max daha iyi demek zor, görmek gerek.

A71 modelinin bunlardan aşağı kalır yanı yok, o yüzden beklemeye gerek yok bana göre. A71 fiyat olarak epey ucuzladı, eski fiyatında olsaydı beklemeni önerirdim, şimdi aynı şeyi demem mümkün değil.

O zaman çok da önemli değil kardeşim her şey için teşekkürler aralarında belki 300 TL fark olur ama Samsung daha stabil çalışır en azından kafam rahat olur diye düşünüyorum kamera konusunda beni üzecek bir fark olacağınıda düşünmüyorum ki gcam yükleyerek aradaki farkı kapatabilirim.

Özellikleri linkteki gibi, SD 720G yongası ile SD 730 birbirine benzer işlemciler. Kamera olarak da 64 MP olan Samsung sensörü kullanılıyor bu sensör A71 modelinde bulunan sensörün geliştirilmiş versiyonu ikisi aynı değil. A71 modelinde 64 MP GW1 sensör var, Note 9 Pro Max modelinde ise 64 MP GM2 var.
Kamera olarak sensör olarak biraz daha iyi, Xiaomi kamera yazılımı konusunda Samsung kadar iyi değil, bu yüzden direkt kamerada Note 9 Pro Max daha iyi demek zor, görmek gerek.

A71 modelinin bunlardan aşağı kalır yanı yok, o yüzden beklemeye gerek yok bana göre. A71 fiyat olarak epey ucuzladı, eski fiyatında olsaydı beklemeni önerirdim, şimdi aynı şeyi demem mümkün değil.

Kulaklığa karar veremediğim için dün siparişi vermeyip yatmıştım şimdi telefonlara bakarken kirin 980 işlemcili Huawei nova 5T telefonunu gördüm kulaklıktan feragat edip almak mantıklı mı? İçerisinde çıkan kulaklık şimdilik idare etmeme olanak sağlayacaktır diye düşünüyorum ama sadece işlemci gözüyle bakmakta yanlış olur o yüzden genel hatlarını ele aldığımızda aradaki 300 TL farkı vermeye değer mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı