2000-2500TL arası Anakart-İşlemci-RAM

Biz 3950X mi alacağız? Ayrıca B450 anakartlar desteklese bile ne kadar stabil? Biz zaten 4. Nesil almayacağız. Upgrade konusu kendiyle alakalı. Haksızsınız, burda markaların performansını konuşmuyoruz. 2 işlemcinin performansını konuşuyoruz. Marka olarak AMD tabiiki de daha iyi ama biz bu 2 işlemciyi karşılaştırıyoruz.
Ben 2600 ve 9400F karşılaştırmıyorum, Ryzen almak daha mantıklı diyorum. İlk mesajıma bakarsan 3600 veya 3600X al demiştim.

3950X örnek amaçlı. Hani Intel tek çekirdek deyip durdun ya, Ryzen 3000 serisi Intel'i yakaladı diyorum tek çekirdekte hatta 3959X gibi bazı işlemciler geçti diyorum.

Fakat bildiğim kadarıyla o anakartı alınca 9. nesil işlemciler için BIOS update gerekiyor.
RAM'i MediaMarkt'tan al. Piyasaya göre ucuz.
Teşekkür ederim bu RAM'lerden 2 adet alacağım o zaman. Daha mantıklı oluyor.

Ben gerekmiyor diye biliyorum , ama Watt sorunu yaşamaktan daha iyidir 5dakika BIOS update yapmak.
Maalesef BIOS update yapabilmek için 8. nesil bir işlemciye sahip olmam gerekiyor. Çoğu arkadaş bu durumdan sıkıntı çekmiş.
B365 anakartlar dışındaki anakartlarda 9. nesil işlemci için BIOS update gerekiyor.
Ben 2600 ve 9400F karşılaştırmıyorum, Ryzen almak daha mantıklı diyorum. İlk mesajıma bakarsan 3600 veya 3600X al demiştim.

3950X örnek amaçlı. Hani Intel tek çekirdek deyip durdun ya, Ryzen 3000 serisi Intel'i yakaladı diyorum tek çekirdekte hatta 3959X gibi bazı işlemciler geçti diyorum.
Bu şekilde bir sıkıntı olacak mıdır? 400W PSU yeterli olacak mıdır?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı