dolnesteban
Hectopat
Tebrik ederim verdiğiniz kilo için. Karbonhidratı sıfıra çekmesini söylemedim. 40 gr karbonhidrat ile birkaç hafta vücudunda kötü bir etkisi olmadan hızlı ve sağlıklı kilo verebilir. Bilmeyen arkadaş olarak daha iyi araştırmanızı tavsiye ediyorum daha fazla bu konuyu konuşmanın anlamı yok çünkü konu sadece kilo vermek değil. İyi akşamlar.Bu bilgileri sana 33.5 kilo vermiş ve sürekli araştıran birisi olarak veriyorum. Diğer bilmeyen arkadaşın dediği gibi karbonhidratı 0 a 50 ye sakın çekme. Yağı da 30 civarında sakın tutma ki hormonların çalışsın.
Hocam vücutta öyle sırayla çalışan bir yapı yok. Antrenmandan sonraki 24 saat sonra da kas kaybı başlıyor. Proteinle kası karıştırıyorsun. vücut enerji sırasını karb yağ ve protein olarak kullanır. Evet proteini enerji olarak kullanması için bir deri bir kemik kalması gerekir ama 35cm kolun vardır kas kaybı yaşarsın 33e düşer bunun için bir deri bir kemik olmaya gerek yok. Düzgün beslensende antrenmanı bırakman yeter kolum küçüldü diye vücudum proteine geçti kaslarımı sindirdi gibi bir durum yok. Şahsi olarak 5-10 kilo hızlı kilo vereceğim diye kolumdaki 2 cm den olacağıma 1 ay daha kendime zaman veririm karbımı sağlam alırım, sağlam antrenman yaparım kolumdaki hacmi koruyarak kilo veririm.Benim hatam kusura bakmayın okumadan yazmıştım başlığa güvenerek. Sadece kilo vermek istediğini düşündüm. Fitness konusunu fazla bilmediğim için antremanda kas kaybına bir şey demek istemiyorum. Low carb vs alınca insanlarda kas kaybı olur ölürsün gibi bir algı var. O kasla asıl denilen kas aynı değil, vücut önce yağı ve karbonhidratı bitirir sonra protein kullanmaya başlar o zaman geçmiş olsun, bunun için gerçekten deri kemik seviyesine yaklaşmak gerekiyor. Yani az yendiği için protein yakımı olmaz demek istedim. Örneğin açlık grevi vb durumlar.
Ben de bunu anlatmak istedim de biraz karışık yazmışım sanırım.Hocam vücutta öyle sırayla çalışan bir yapı yok. Antrenmandan sonraki 24 saat sonra da kas kaybı başlıyor. Proteinle kası karıştırıyorsun. vücut enerji sırasını karb yağ ve protein olarak kullanır. Evet proteini enerji olarak kullanması için bir deri bir kemik kalması gerekir ama 35cm kolun vardır kas kaybı yaşarsın 33e düşer bunun için bir deri bir kemik olmaya gerek yok. Düzgün beslensende antrenmanı bırakman yeter kolum küçüldü diye vücudum proteine geçti kaslarımı sindirdi gibi bir durum yok.
Yaşını 18 aldığım zaman, fiziksel aktiviteni de şimdilik sıradan normal aktif bir insan olarak saydığım zaman gerçek enerji gereksinimin 3500 kalori civarı.
Ne demek oluyor bu? 3500 kalori beslenmeye devam ettiğin sürece kilo kaybı yaşamadan kilonu korursun.
Sana iyimser yaklaşımla ayda 3 kilo kayıp desek yaklaşık 2700-2750 kalorilik bir diyet yeterli olacaktır. Maksimum sizin vücudunuzla 2500 kalorilik bir diyet uygulanabilir diye düşünüyorum. Bu da ayda yaklaşık 4 kilo kayıp.
2500 kalorilik diyeti ele aldığımda.
Bu durumda da yine bahsettiğim 130-140 gr protein alınımını günlük uygularsanız ki bu yaklaşık 550 kalori eder. Geriye kalan bu 1900-1950 kalorilik kısımdan gelen enerjinin de Total enerjinin %25 oranında yağ tükettiğiniz zaman (bu oranın altına düşmenizi önermem) bu da 70 gr yağ (625 kalori) yapar. Bunu da hesaptan düşünce size 1300 kalorilik bir cho ihtiyacı doğuyor bu da 325 gram karbonhidrata denk gelir.
Kısadan hisse:
325 gram karbonhidrat.
140 gram protein.
70 gram yağ bulunan bir diyet yaparsanız ayda 4 kilo yağ kaybı sağlarsınız.
Bu sonuca yine antrenmanlar ve kardiyo programlarında harcadığınız hesap dışı kaloriler dahil olmadığı için tartıda daha keyifli sonuçlar görmeniz olası. Bilimden şaşmamak lazım.
Bir insanın alabileceği minimum 1500 kaloriyi neye göre ?Bu şekilde hayatınızı yürütebilmeniz zor. 1500 kalori, bir insanın alabileceği minimum kalori olarak önerilir. İdame kalorinizin 500 eksiğinden aşağıya inmeyin. Kilo verin ama sağlıklı bir şekilde. Sağlığınızı kaybettikten sonra kilonun pek bir önemi kalmıyor.
96.5 kilosunuz. Kilonuzu 2 ile çarpmanıza gerek yok, her kilo için işlemiyor o formül. Gereğinden fazla protein alıyorsunuz. Karbonhidrat ile yağı asla tamamen kesmeyin.
Her insanın ihtiyacı olan kalori ayrıdır fakat genel bir ortalama alırsak, ortalama sağlıklı bir erkeğin ihtiyacı olan kalori 2000 civarıdır. İdame edilen kaloriden de sağlıklı kilo verilmesi isteniyorsa maksimum 500 düşmek gerekir. 1500 böyle bulunuyor.Bir insanın alabileceği minimum 1500 kaloriyi neye göre ?
Bu şekilde hayatınızı yürütebilmeniz zor. 1500 kalori, bir insanın alabileceği minimum kalori olarak önerilir. İdame kalorinizin 500 eksiğinden aşağıya inmeyin. Kilo verin ama sağlıklı bir şekilde. Sağlığınızı kaybettikten sonra kilonun pek bir önemi kalmıyor.
96.5 kilosunuz. Kilonuzu 2 ile çarpmanıza gerek yok, her kilo için işlemiyor o formül. Gereğinden fazla protein alıyorsunuz. Karbonhidrat ile yağı asla tamamen kesmeyin.
Karbonhidratı ve yağı azaltmak var, bir de sıfıra çekmek var. Karbonhidrat, yağ, protein bunların hepsi seni oluşturan şeyler. Bunları sıfırlayamazsın, sıfırlarsan seni sen yapan bir maddeyi iptal etmiş olursun, bunun acısını da çekersin. Sağlık sorunları yaşarsın, tartıya çıkınca oradaki sayı düşmüş olur ama vücuduna baktığında hala aynı yağlı, sadece kaslarını kaybetmiş olursun.Hocam karbonhidrat ve yağ konusunda kafamı karıştıran şeyler var bazı yerlerde zaten yağ kütlem yeterince olduğundan kilo vermem için karbonhidratı azaltmam gerektiği ve vücudumun ihtiyaçları karşılamak için yağlardan kullanacağı yani yağ yakılacağını söylüyorlar ve mantıksız da gelmedi.
Not: Şu an beslenmeme ara öğün ekledim ve biraz değiştirdim 2200 kalori civarı alıyorum ve karbonhidratı minimum 110'larda geziyor yağ pek ölçmesemde biraz arttırdım umarım bunlar daha fazla kilo almama sebep olmaz.