2000 TL 1080P monitör önerisi

• Konuyu başlatan PuMaT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 948
Bütçe
1500-2000
Makaleler
2
Yer
Türkiye
Bütçem 1500-2000TL aslında bu monitöre karar vermiştim fakat fiyatı çok artmış.
İstediğim özellikler:
144Hz 1ms.
VA ya da IPS panel. Çok fazla rekabetçi oyunlar oynamıyorum. O yüzden IPS panele daha yatkınım ama kaliteli bir VA panele de hayır demem.
Sağa sola dönebilme, yükseklik ayarı gibi özellikler olmalı.
Free-Sync üzerinden G-Sync açabilme özelliği.
İçinden DP kablosu çıkıyorsa iyi olur.

Aklımdakiler:

Sanırım AOC olan modellerde ghosting vb. sıkıntılar daha fazla oluyormuş. MSI optik olanların da iyi olmadığını duymuştum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
@Samotne Ciasteczka @rohatbaba123.

Optix'i ele, teknik servisleri berbat ve ölü piksel çıkıyor durmadan. Şahsen VG24VQ veya XG2405 alır geçerdim, kafam rahat olurdu.

XG2405’te 1 MS modu açınca parlaklık çok fazla düşüyor diye duymuştum. VA paneli ben önermediğimden onları da geçiyorum. Pivot özelliği olmasından ötürü 24G2U daha önde G241’den. Görüntü olarak G241 ile 24G2U arasında çok fark yok diye duymuştum. Kullanan arkadaşlar varsa yazacaklardır onları da dinlemeni öneririm.

Sanırsam bu monitörün sağa sola dönme ve yükseklik ayarı yok fakat incehesap.com'un Gaming Gecesi indirimlerinde 1500 TL'ye kadar düşebiliyor.
Onun dışında sizin attıklarınız arasında bulunan şu model de gayet güzel duruyor.

Bende duydum. Peki açmasam nasıl bir etkisi olur?
Ben 1 MS ile 4 MS’in farkını hissedemedim açıkçası. Çok takıntılı olanlar fark ediyor ama normal bir oyuncunun fark edeceğini pek zannetmiyorum. FPS tarzı oyunları profesyonel olmasa da kendi çapımda Try-Hard denecek şekilde oynuyorum, o şekilde fark etmedim yani sen düşün. O dediğim özellik haricinde çok güzel monitör. Bu ay içerisinde ben de bir monitör alacağım ve 24G2U ve XG2405 arasında gidip geliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı