2000 TL altı B550 veya X570 anakart önerisi

Bu fiyat bandında X570 tavsiye ederim. Fiyat olarak da çok iyi.


Hocam, bu modeli zaten ilk mesajta sordum ama VRM olarak B550'ler bundan daha iyiymiş öyle diyorlar artık.
@Mithat Berhan selamlar, hocam sizin bu konuda öneriniz nedir?
2bin TL altı AM4 anakart bakıyorum. Amacım oyun ağırlıklı bir sistem toplamak, bu amaçla anakart, RAM ve işlemci alacağım. İşlemcide 5600X veya 5800X düşünüyorum. RAM olarak 3200 veya 3600 MHz, CL 16, 16 GB RAM alacağım. Bu paketteki en önemli parçalardan birisi olan anakartı seçmeye çalışıyorum.

Aklımda ASUS TUF Gaming X570 Plus vardı, hem en güncel X570 anakart hem de ileride çift NVMe üzerinden 4.0 olarak RAID 0 yapmak gibi şansım olur, ortaya inanılmaz hızlı depolama çıkar diye düşünüyordum. Lakin sonradan anakartta VRM soğutma olayını duydum. Anakartı ileriye dönük olarak almak istiyorum. Yoksa çok daha uyguna kartlar var. Amacım AM4 kanadında başka CPU'lar gelirse onları da zorlanmadan çalıştıracak, hakkını verebilecek bir anakart olsun istiyorum.
Bu konuda B550'lerden bayağı öneri geldi B550 Tomahawk, Gaming Edge Wi-Fi, Carbon vs aşağı yukarı aynı sayılırda aralarında bir karara varamadım. Marka olarak model olarak hangisi bu fiyat ve altında iyidir?
Amazon.com.tr : b550 tomahawk

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Tomahawk yerine Edge öneririm hem daha ucuz hem daha iyi VRM soğutabiliyor ki Wi-Fi ve BT da var fazladan.

Ekran kartını hangi marka alacaksın? Belki kombin yapmak isteyebilirsin.
Ekran kartı işi şuan için uzak hocam, biliyorsunuz piyasayı. 1080 ile devam mecburen. Sizinde bu şartlara göre öneriniz Edge sanırım?
 

Geri
Yukarı