2000 TL APU Sistem alınır mı?

Kadir ASLIM

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba 10 senedir bir bilgisayarım vardı ve sonunda kurtuldum. Şimdi yeni bir sistem alacağım, biliyorum dolar vs çok yüksek ama ben kendi bütçemle bir APU sistem oluşturdum. Bu sistemin eksiği ya da tavsiyeniz varsa bekliyorum. NOT: 8 Ocak'ta yeni APU sistem çıkacağını duydum yeni APU'yu beklemeye değer mi ilerde OC yapmayı da düşünüyorum ve ekran kartını para biriktirip RX570 ya da RX580 almayı planlıyorum. Bu sistemin darboğaz yapmadan en iyi kaldıracağı ekran kartı nedir?
Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim
Sistem parçalarım şudur:
İşlemci: AMD Ryzen 5 2400G
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB RAM 3000MHz CL16 X2
Depolama: 500 GB HDD WD Blue
Kasa ve güç kaynağı: Powerboost VK-C013B 500W RGB USB 3.0 matx/atx mid Tower kasa
Toplam 2000 TL civarı bir fiyat tutuyor tekrardan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba 10 senedir bir bilgisayarım vardı ve sonunda kurtuldum. Şimdi yeni bir sistem alacağım, biliyorum dolar vs çok yüksek ama ben kendi bütçemle bir APU sistem oluşturdum. Bu sistemin eksiği ya da tavsiyeniz varsa bekliyorum. NOT: 8 Ocak'ta yeni APU sistem çıkacağını duydum yeni APU'yu beklemeye değer mi ilerde OC yapmayı da düşünüyorum ve ekran kartını para biriktirip RX570 ya da RX580 almayı planlıyorum. Bu sistemin darboğaz yapmadan en iyi kaldıracağı ekran kartı nedir?
Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim
Sistem parçalarım şudur:
İşlemci: AMD Ryzen 5 2400G
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB RAM 3000MHz CL16 X2
Depolama: 500 GB HDD WD Blue
Kasa ve güç kaynağı: Powerboost VK-C013B 500W RGB USB 3.0 matx/atx mid Tower kasa
Toplam 2000 TL civarı bir fiyat tutuyor tekrardan herkese teşekkür ederim.
Bence üzerine 500 TL daha koyup İ3 9100F ve RX 570 ile bir sistem toplayın.

i3 9100F daha iyi bir işlemci. En azından geekbench öyle diyor. İşlemci iyi olsun yeter derseniz 600 TL fiyata R5 1600 alabilirsiniz ama işlemcinin içinde ekran kartı yok idarelik bir kart da almanız gerekecek.
Diyelim ki bu sistemi alacagım sistem nasıl kasa güç kaynağı falan yeterli mi?

Diyelim ki bu sistemi alacagım sistem nasıl kasa güç kaynağı falan yeterli mi?
Yukarıda attığınız sistem için konuşuyorsak sadece o kasa ve güç kaynağını tavsiye etmem. Kalitesiz bir markanın kalitesiz bir ürünü. Ne olacağı belli olmaz. Ani bir voltaj dalgalanmasında sistem bile yanabilir.

Bana göre APU sistem toplamanın mantığı şudur: Sistemi elindeki para ile en iyi şekilde APU ile toplarsın, tekrar yeteri kadar para toplayıp iyi bir ekran kartı ile sistemi son haline getirirsin. Bu şekilde APU sistemi çok mantıklı kullanmış olursun. Yeni gelecek APU donanımlar var ise beklemen daha mantıklı olur. Ekran kartı mevzusunda ise yeni nesil bir APU işlemci olduğu sürece darboğaz sıkıntısı yaşamazsın bence.

Sistem gayet iyi, ilerleyen dönemlerde orta seviye yükseltmelere de izin verir.
Ancak RAM yükseltmesi yapacağım diyorsanız 2 slot da doldurulmuş bu nedenle tek slot RAM almanız daha mantıklı olacaktır. İleride çift slot yaparsınız ancak yapmazsanız performansta da kayıp olur çünkü Ryzen işlemciler çift kanalda ve yüksek Mhz değerlerinde daha iyi çalışıyor. Ryzen olmasa bile çift kanal bellekler performans artışı yaşatır. Onun dışında sıkıntı olmayacak bir sistem, ileri düzey yükseltmelerde güç kaynağınızı yükseltmeniz gerekecek sadece.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı