2000 TL Bisiklet Tavsiyesi

Ali Osman Taş

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu tavsiye abim için 192cm boyunda 85kg başlıktda belirttiğim üzre 2000TL bisiklet arıyor fakat illa 2000 olmasına gerek yok, çok bir fark yok ise 1200TL'likte olur. Misal şehir içi dayanıklı rahat konforlu selesi ve kendisi olan bir bisiklet arıyoruz. :)
Bisikletin dış durunuş ve görünüşünede düşkündür.
@BilgisayarKurdu

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum kusura bakma vizelerin başlangıcıyla ömrümün kütüphanede geçtiği döneme girdim :)
1200TL ile 2000TL'lik bisiklet arasında muhakkak fark vardır.

Profesyonel anlamda 1200TL amatör kaçar ancak 2000TL orta seviyeye girer. Amatör birinin gözünden ise 2000TL'lik bisiklet profesyoneldir.
Bisiklet seçimini seleye göre yapma, gerekirse seleyi ilave edersin sonradan 100TL bütçe ile.

Sıfır takıntınız var mı? İkinci el ilanlara da göz atmak ister misin? Unutma ki ikinci el olarak daha üst seviye bisikletler alabilirsiniz.

@Ali Osman Taş Vizelerim bittiği için geniş geniş yardımcı olabileceğim sana şuandan itibaren.
İkinci el bir bisiklet önerisinde bulunsam hemen alma imkanın var mı? Yoksa sıfır öneride bulunacağım.

O halde sıfır önereyim, istediği zaman gidil alabilsin. Yarın bir gün ikinci el bisiklette arıza olunca bana da soru gelmesin :)
Arkadaşın önerdiği bisiklet 30 vites kategorisinde 26" ve hiç de fena sayılmayan bir bisiklet.
Bütçe olsa 29" olarak bu bisikleti de önerebilirdim : Dağ Bisikletleri - VTT ROCKRIDER BIG 8 DAĞ BİSİKLETİ
Decathlon'daki bisikletler genelde fiyat performans ürünü olur. 2000'e yukarıdaki bisikleti alabilirsin.

Bisikletten biraz olsun anlayan, alım satım işleri ile uğraşabilecek insanlar olsanız ikinci el olarak parça parça bile toplatabilirdim :)
Sıfır almaktan çook ama çook daha karlı çıkardınız. Piyasa kutusu açılmamış veya açılıp kullanılmamış ürünler ile dolu.

Şuan sıfır almak istediğin bisikletin ROCK SHOX XC32 TK SOLO AIR maşasına aslında 600TL gibi bir mebla harcıyorsun.
O bütçe ile aynı markanın Recon TK model maşasına çok çok az kullanılmış biçimde sahip olabilirdin. 750'ye REBA bile bulunuyordu piyasada, düşün gerisini.

@BilgisayarKurdu Dostum maşa falan pek anlamadım ama değerli fikir ve düşüncelerin için teşekkür ederim Dağ Bisikletleri - ROCKRIDER 560 DAĞ BİSİKLETİ senin de tavsiyen o zaman ne yazık ki bütçe en fazla 2000TL ve de bisikletten pek anlıyoruz diyemem :(

@BilgisayarKurdu dostum bu bisikleti inceledim gayet iyi galiba akranlarına göre özellik bakımından fakat hiç albenisi yok görünüşü çok zayıf :)

Bana sorarsan bence de "albeni"si yok kadronun :) 29" böyle bir bisiklet tercih edersen de maşadan ve vites-çekiş-fren sisteminden biraz kısarak daha iyi bir kadroya da sahip olabilirsin : Specialized RockHopper 29" Bisiklet

Ancak 14KG ağırlık söz konusu, çok da hafif bir bisiklet değil. 12-13KG civarında olması daha yararına olur, ilk linkteki 13KG örneğin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı