2000 TL Bisiklet Tavsiyesi

Btwin kadro konusunda biraz başarısız ama fiyat performans olarak sunduğu donanımda en başarılı olduğunu düşünüyorum. Bende Rockrider 8.1 kullanıyorum sezon sonu indirimiyle 1440 tl gibi çok iyi bir fiyata aldım. Aynı zamanda arkadaşımda Giant talon 4 aldı 2000 liraya kadrosu güzel gerçekten bakınca güzel görünüyor marka bilinirliği daha fazla ancak üzerinde xct maşa, tektro fren, altus acera karışık 3x8 sistem var. Yani donanım olarak zayıf. Benim bisikletimde Recon silver tk maşa, x7 set var sadece aynakol deore, frenler avid elixir 3 yani donanım olarak üstün zaten böyle olacağını biliyordum gelecek senelerde kadrosunu değiştirip devam edicem. Sende uzun yollarda sürmek dağ tepe keyifle gitmek istiyorsan 2000 lira gibi bütçeyle donanıma yönelmek daha mantıklı olur bence.

Onun dışında donanımı yüksek olarak alabileceğin Mosso veya Salcanolar var.

Mosso 26 681xc Slx 30 Vi̇tes 929 - n11.com

Fiyatını araştırırsan biraz daha uyguna bulabilirsin ve bir renk seçeneği daha var sanırım. Eskişehir Pabta bir arkadaşım kullanıyor görünüşü fotoğrafından daha güzel.

Tekstil Dünya'sı nedense konu spora gelince %300 pahalılaşıyor. Eldiven dediğin, 2 kumaş parçasından ibaret ürünleri bile 35-40TL'den satmaya çalışıyor millet. Geçen uzun parmak eldiven almak için gittim, beğenmediğim eldivene bile 90TL para istediler.
Eldiven işini internet üzerinden ikinci el olarak hallet, bedenini bilmen yeterli olur, bana L oluyor mesela.

Kask dersen Sedona MV29 alabilirsin, rüzgarlık ile falan hoş oluyor. Zil dersen 5TL'ye Çin malı çok güzel ziller var, şahsen kullanıyorum.
Far ve çakara gelirsek bir Dünya ürün var piyasada. 30TL çakara, 50TL de fara ayırman kafidir.

2TL'ye de çakarlar var piyasada, çok ucuz ve kullanışlı olsalar da bozulmak üzere üretilmişler :) Her şeyin, güç yetirebildiğin en iyisini 1 defaya mahsus olmak üzere al derim, ben öyle yapıyorum.

Bisiklet yada extreme sporların giyim ürünlerini TR içi değil yurt dışı almanızı tavsiye ederim. Gümrüğe takılmaz ve daha uygun olur. Diğer yandan ikinci el konusunda da hırpalanmamışlara yönelmekte fayda var. Ve ikinci el ürünler için kask, goggles, eldiven, dizlik, jersey vs gibi ürünler tercih edilmeli.

Bisikletin yanında birkaç malzeme veriliyor zaten. Bana spd pedal, zil, ön ve arka ışık (kötü), reflektörlü etiket, jantları çıkardığında frenlere takılan plastik parçalar, kadro koruyucu bant verildi. Arka ışık küçük olduğu için kaskıma taktım bir adet arka ışık aldım yanında verilen ön ışık çok yetersiz sarı ışık zaten 2 pille çalışıyor 1-2 saat boyunca yanıyor yanarkende sadece karşıdan gelen insan bir ışık var der aydınlatma gücü hiç yok. Zili gerçekten güzel ama piyasada satılan 5-10 liralık ziller gibi değil sesi yüksek farkedilir ve sağlam önceden satışı vardı 18liraya ama şuan satışı yok site üzerinde. Birde bisikleti alırken donanımını kontrol et sitede yazanla üzerindeki donanım eşleşmeye biliyor. Bende pozitif olarak bir farklı parça vardı sitesinde tektro aurigia fren yazıyordu gidip aldığımda avid fren vardı sevinerek aldım. Bazı önemli parçalarda kendi üretimlerini kullanmasalar daha güzel olabilirdi mesela jant ve jant göbekleri btwinin kendi üretimi kötü değil ancak iyi diyemem.

Yahu bir kez daha bakayım dedim üçü arasında çok ciddi kararsızım hangisini seçersem ne kaybedip ne kazanırım?
Specialized RockHopper Comp 29

ROCKRIDER 560

Cube 2016 Aim SL 29

Dostum Specialized ve Cube gibi markalar kadro konusunda daha üst seviye parçalar sürer piyasaya dolayısıyla vites-çekiş-fren sistemlerinden veya jant seti - maşa gibi parçalardan biraz düşüş olabilir.

560 model bisikletin yalnızca kadrosu hoşuna gitmediyse mavi renk seçeneği olduğunu hatırlatırım. Mis gibi bisiklet, görüntüsü de gayet iyi.
30 vites sistemde Deore aynakol, SLX aktarıcı falan da güzel olur. XC32 RK maşa da gayet yeterli olur. Sana önerim aşağıdaki bisiklet : Ayrıca 13KG ağırlığı var

btwin-rockrider-560-27.5.jpg

Mavi kadrolusu stokta yok galiba mavi kadrolu modelinden satışta bulamadım birde,specialized daha prestijli ve köklü bir marka sanırsam kalite fark ettirir mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı