2000 TL Civarı Bilgisayar Toplama

Orkego

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize Merhaba,
ben 2000 tl civarı ama 2500 ü de bulmayacak bir bilgisayar toplamayı planlıyorum da :)
Sıfır bilgim ile bir adet topladım ve size danışacaktım nasıl diye.

a59kR5.png

Sizce değiştirmem gereken parça var mı?
2600 TL gördüğünüz gibi ama dolar iner ve Vatan Bilgisayar'ın hafta sonu indirimleriyle beraber sizce yaklaşık ne kadar iner.
AMD almayı düşünmüyorum çünkü hayatım boyunca AMD den sorun yaşadım ve artık bıktım.
Topladığım sistem nasıl ve sizce değişmesi gereken parçalar neler?
Fiyat ne kadar düşer yaklaşık?
Ayrıca kendim toplayamayacağımı düşünüyorum ve tüm bu parçalar yaşadığım yerde varmış.
Olmasa bile gidip Vatan'a toplattırabilir miyim?
Yani mağazada ürün bulunmasa bunlar sipariş edecekler mi nasıl olacak?
Düzgün toplarlar mı?
Ona göre cevap verirseniz sevinirim...
İnşallah bu sefer de ceza yemem yazım hatasından :D
edit: Bilgisayarı
Oyun - ultra da açmak gibi bir takıntım yok. Medium açsa yeter :D Ekran kartını ona göre değiştirebilirsiniz yani. Ama video çekme planlarım olduğu için de High d açsa fena olmaz çünkü. High da açarsa Medium a ayarları düşürür öyle videoyu çekerim :)
Photoshop
Vegas Pro-A After Effect- Gibi programlar kullanacağım ayrıca
Müzik kaydıda yapacağım için de ve yanlış hatırlamıyorsam H81 Gamer da da ses kartı olması lazım ses kartına da çok ihtiyaç yok mikrofon zaten sahip :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bende vatandan toplattırdım yakınınızdaki vatan şubesine giderseniz topluyorlar, işletim sistemi falan her türlü yardımı yapıyorlar. Sistemde bi eksik görmedim bende 6-7 aydır bilgisayar donanımıyla ilgileniyorum overclock yapmayacaksınız güzel bir sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
bugün bende vatandan toplattırdım yakınınızdaki vatan şubesine giderseniz topluyorlar, işletim sistemi falan her türlü yardımı yapıyorlar.sistemde bi eksik görmedim bende 6-7 aydır bilgisayar donanımıyla ilgileniyorum overclock yapmayacaksınız güzel bir sistem
Hayır OC düşünmüyorum.
Neden bilmiyorum ama bir şey yaparım korkusu var :D
Zaten toplamayı bilmiyorum sizce fiyatı ne kadara iner. Dolar da yüksek mübarek.
Ayrıca yazmayı unutmuşum...
Hayırlı Ramazanlar...

Bunun fiyatı çok fazla inmez. En fazla 100 TL iner. Yani sen bu sistemi 2500 TL gibi bir fiyata alırsın. Aşağıda gösterdiğim bileşenleri alırsanız 250 TL daha düşüyor. Bu fiyata istersen bir SSD ekleyebilir veya ekran kartını güçlendirebilirsin.
Asus H81M-C İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Rc-K350 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar

Bunun fiyatı çok fazla inmez. En fazla 100 TL iner. Yani sen bu sistemi 2500 TL gibi bir fiyata alırsın. Aşağıda gösterdiğim bileşenleri alırsanız 250 TL daha düşüyor. Bu fiyata istersen bir SSD ekleyebilir veya ekran kartını güçlendirebilirsin.
Asus H81M-C İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Rc-K350 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
HDD ne y azık ki sadece mağazalarda ve bulunduğum yerde yok :(
KAsa daha ucuz olarak gördüm ki mağazada toplattırcağım için büyük ihtimalle kasayı daha ucuz ve farklı alacağım...
H81M-C nasıl bir şey :D ben bilmediğim için bu toplama işini. İleride upradge yapabilirim de :D
Topladığım sistem harbiden iyi mi yani :D kendime şaşırdım da :d
Önerdiğin kasa ile ilgili iyi şeyler yazmıyor da :D bir de.
Anakart ı düşür diyorsun yani...

O zaman yükseltme yapacaksan H81 alma H97 serisine bak mesela MSİ H97 PC Mate alabilirsin. Daha güncel bir anakarttır. Kasayı dediğim kasa olarak seç. CM daha kalitelidir. HDD olarak WD Caviar Blue veya Green alabilirsin. Eğer bütçe kalırsa ekran kartını yükselt veya 120 GB SSD al.

Bugün bende vatandan toplattırdım yakınınızdaki vatan şubesine giderseniz topluyorlar, işletim sistemi falan her türlü yardımı yapıyorlar. Sistemde bi eksik görmedim bende 6-7 aydır bilgisayar donanımıyla ilgileniyorum overclock yapmayacaksınız güzel bir sistem.
işletim sistemine ücret veriyor musun yoksa arkadaşlar hallediyor mu ?

O zaman yükseltme yapacaksan H81 alma H97 serisine bak mesela MSİ H97 PC Mate alabilirsin. Daha güncel bir anakarttır. Kasayı dediğim kasa olarak seç. CM daha kalitelidir. HDD olarak WD Caviar Blue veya Green alabilirsin. Eğer bütçe kalırsa ekran kartını yükselt veya 120 GB SSD al.
Yardımlarınız için teşekkürler...
Alabileceğim bir zamanda gidip Vatan'da toplattıracağım...
Ayrıca hepinize tekrardan Hayırlı Ramzanlar...

İşletim sistemini sen kuruyorsun onlar sadece sistemi toplayıp BİOS ayarlarını yapıyor. @Gecen
Kasa arıyorum da. Mini ATX kasa almak nasıl olur :D
Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
THERMALTAKE CORE V1 Mini-ITX TOWER SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Elite Rc-430 500W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Yada en mantıklısı vatan a gidip toplattırcağım için orada mı bakmak kasayı?
edit: PSU ları yokmuş .d
edit: Sizce ne kadarlık bir PSU yeter? 600 W 700 W

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı