2000 TL GTX 680 oyun bilgisayarı toplama

Hasan Can Çorak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde 2000 TL ve Asus GTX680 ekran kartı var ve sadece kasa toplamak istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağı yukarı GTX 960 ile eşit FPS veren bir karta sahipsin. Kartın çok güç tüketiyor ama uzun yıllar iş görebilecek bir kart.
1.png

Elimden gelen budur dostum... Daha sonra sadece bir ekran kartı ve ekstra bir modül ram ister, ayrıca Skylake i7 de stok soğutucu yok (olsa da i7 stok soğutucular genelde yetersiz...) o yüzden bir adet ekledim. Bu rakamın altı sağlıklı olur mu bilmiyorum. Kaçırdığım bir f/p ürünü var ise arkadaşlar güncellesin lütfen.
i7.PNG

Öncelikle uğraştığınız, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim benim bu konularda hiç bir bilgim yok bizim burada gaming cafe var ve onlarda bana bunu önerdi ve skylakenin ne farkı var 2500 lirayada çıkarabiliriz gerekiyorsa

Dosya Ekleri

• 12369690_10153857213297491_602239340_o.jpg
    12369690_10153857213297491_602239340_o.jpg
    117 KB · Görüntüleme: 387
Son düzenleme:
Önerdikleri i7 işemci 4. nesil ve tamamen ddr3 üstüne kurulmuş 4 gb ram gayet az. Bu sisteme vereceğin parayı ilk sistem öneren arkadaşın sistemine yatır daha karlı olur senin için. Limiti geçme imkanı yoksa 6. nesil i5 ve ddr4 sistem sisteminizin daha sonraki yükseltme fiyatını çok düşürür. Daha sonra ram, anakart, işlemci ve ekran kartı almaktansa sadece ram yükseltip ekran kartı güncelleyerek son sisteme ulaşma şansını çöpe atma derim. Ayrıca i7 sistemlere soğutucu alman gerek. Stok soğutucular yetersiz oluyor. Bir 4gb daha ram alman gerekir ki, fiyat olarak benim verdiğim rakamı geçecektir sana önerilen sistem.

Sana istediğin rakamı verebilmek için ordan burdan kırpmış arkadaşlar. Söylemeden geçemedim kusura bakma lütfen.

Hiç bi bilgim yok ve hiç bişey anlamadım yani ben bu bilgisayarı ileride rahatça upgradelemek istiyorum ama en son 2500 tlye hatta çok gerekiyosa 3000ede çıkarabilirim herhalde başka ihtiyaçlarım olduğundan dolayı kafam rahat olsun istiyorum 2500 + bu ekran kartına olmaz diyorsanız en uygun olanını tekrar atarsanız beni çok mutlu edersiniz ve teşekkür ederim

Son düzenleme:
Sana önerdiğim sistem i7 olarak ileriye dönük sistemdir. Sistem üzerine elindeki ekran kartını takabilirsin. Bu sisteme ileride (upragade etmek istediğin zaman) 1 adet daha ram (aynısı) ve istediğin ekran kartı ile rahat rahat kullanırsın.

i7.PNG

Bu arada istersen bu sistem için bir konu açıp yorum alabiliriz. Ben yeni konu oluşturabilirim. Ne dersin? Belki daha performanslı bir parça önerirler?

Yeni nesil işlemci yeni nesil performans anlamına gelir. Skylake 6. nesil işlemci Core i7, eski nesil bir Core i7 den %30-35 daha fazla performans veriyor. Skylake ile birlikte sonunda ana akım sistemlere de DDR4 desteği geldi. Bu adımla birlikte DDR3 artık resmen oyun dışı kaldı. Yani netice itibariyle yeni gelecek olan ekran kartlarıda bu sistemlerle uyumlu olacaktır. Ekran kartlarında % 50-60 civarında daha fazla işlemci gücüne sahip olacaklar. Bunların hepsi bu sitede yazıyor zaten, videolara bakabilirsin anlaması belki daha kolay olur. Geleceğe yatırım yapıyorsun yani...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı