2000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Hkyinn

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2015
Mesajlar
217
Çözümler
1
Merhaba. 2000 TL civarında monitör dahil bir sistem toplamak istiyorum. Sizce ucuz sistemlerde DDR4 kullanmak mantıklı mı? Yoksa DDR3 toplayıp ekran kartını daha iyi bir modelle mi değiştirmeliyim? Eğer Skylake mantıklı derseniz bu sistem uygun mu?
Ayrıca Intel i3 6100 ile i3 6098P arasında bildiğim kadarıyla dahili ekran kartı farkı var, i3 6100 hem dahili ekran kartı hem de MHz olarak daha iyi. Neden aynı fiyatları aynı?

Çok fazla soru sordum sanırım, bu son sorum. Sistemi internetten toplamak yerine Vatan Bilgisayar şubesine gidip mi toplamalıyım? (Bursa'da yaşıyorum.) Eğer internetten topla derseniz hangi site daha iyidir? Ben toplamayı bilmiyorum o yüzden aldığım yerde montaj yaptıracağım. Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler.

Yardım edecek var mı?

@JaroxJamaica
 
Technopat'ta bir sürü rehberler var bu rehberler sayesinde rahatlıkla montajı yapabilirsiniz. Vatan bilgisayar genel olarak pahalı olduğu için tavsiye etmiyorum. Fiyat bazen aynı olabilir bazen WD 1 TB blue 7200 rpm, 5400 rpm modelinden daha ucuz olabiliyor. Bu tamamen mağazaya geliş fiyatı ve stok durumuyla ilgili.
Ben Athlon x4 860K ile toplayacağım başka arkadaşlar da alternatif olarak i3 6100 ile toplar.
Ara Toplam1.699,70 TL
Toplam KDV305,95 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.005,65 TL
[TBODY] [/TBODY]
 
@Spontune Hocam sistem tam 2000 TL olmak zorunda değil, 2200 TL civarlarında da olabilir. DDR4 ve i3 6100 toplamayı düşünüyorum ben. Önerdiğiniz bir anakart var mıdır? Ayrıca GTX 950'nin MSI modelini almayı düşünüyorum, aralarında soğutma olarak fark var mı? Sistemi upgrade yapmadan uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.(5-6 yıl.) i3 işlemcilerin ömrü kısa olur diye duymuştum, bu doğru mu? Son olarak, montajı kendim yapamam. Önerdiğiniz bir yer var mı?

Çok soru sordum sanırım kusura bakmayın.
 
EVGA daha iyi. Double ball bearing fan kullanıyor. MSI daha şimdiki nesilde double ball bearing fana geçti. EVGA al.
Ara Toplam1.803,01 TL
Toplam KDV324,54 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.127,55 TL
[TBODY] [/TBODY]

100 lira daha ekleyerek MSI B150M Pro-Vdh D4 2133Mhz mATX 1151 bu ana kartı alabilirsiniz. Ya da belleği 2*8 yaparsınız size kalmış. Tabi 8 GB çok rahat yeterli gelecektir. i3 kısa ömürlü denmesinin sebebi giriş seviyesinde olması. Yani siz bu gün CSGO oynayacaksınız 6 sene sonra da CS GO oynayacaksanız yeterli gelir. Tabi bilgisayarların ömrü ortalama 5 sene ondan sonra şansa kalmış artık işlemci kaliteli geldiyse daha devam eder. 5 sene sonraki oyunlarda yeterli gelmez asıl söylenen şey o. Tabi artık teknoloji daha da hızlı gelişiyor 5 sene sonra aynı fiyata şimdiki i7 gücünde işlemci alacaksın o da 5 sene sonraki oyunlarda giriş seviyesi olacaktır. Tabi 5 sene sonra bilgisayar yerine başka şeyler de çıkabilir yani belli olmaz. Ama sen aynı oyunları oynayacaksan 5 sene i3 yeterli gelir.
 
@Spontune Hocam seni çok meşgul ettim kusura bakma, Intel'in stok soğutucusu yeterli mi? Ve bu kasaya bir tane daha fan takabilir miyiz bi faydası olur mu kasa fanları ucuz zaten. Evga ile MSI arasında kalite farkı yok sanırsam ikisi de çok kaliteli ama MSI yazılım konusunda açık ara önde, ayrıca MSI daha çok tercih edilen bir marka olduğu için MSI almak istiyorum ama Evga ile de hiç sorunu olan görmedim. OC yapmayacağım zaten kasanın hiçbir parçasına o yüzden sence hangisi daha avantajlı?

Şimdi gördüm, Sinerjide bu kartlar daha pahalı gözüküyor toplama olarak hepsini oradan aldığımız için indirim mi yapıyorlar?
 
Hız aşırtma yapmayacaksın o yazılımlar çoğunlukla hız aşırtma için kullanılıyor. Senin için MSI daha iyi geliyorsa onu al. Hız aşırtma yapmayacaksan EVGA daha iyi boost hızı daha yüksek MSI'dan. Ben olsam EVGA alırdım ama sana MSI daha güzel gözüküyorsa onu alabilirsin kaybedeceğin bir şey olmayacak yani.
Fan olarak da bir tane fan koydum kasadan bir tane tahliye fanı çıkıyor bir tane de giriş fanı olsun diye bu şekilde bir tane ek olarak fan koydum. O fanı yan kapak kısmına koyun direk işlemciye hava gelecektir zaten İntel'in stok soğutucusu düşük profil olduğu için havayı direkt olarak alacak. Tabi yan kapağa filtre koymanı tavsiye ederim çünkü aşırı tozlanır.
14cm Alüminyum Fan Filtresi

O indirim değil. Listede fiyatlar KDV hariç gözüküyor mesela 527 lira GTX 950 ama listeden çıkıp özelliklere girdiğin zaman 622 lira oluyor. Ucuz gösterilen fiyatların toplamı ara toplam ondan sonra toplam KDV belirtiyor onların toplamı listedeki tüm ürünlerin sepet toplam fiyatı olarak gösteriliyor.
 
pc3.PNG
@Spontune Hocam sistemin son hali bu galiba. Bu son sorum.(Cidden son sorum.) Güç kaynağını ve kasayı değiştirip 1MS monitör almalı mıyım sence çok fark olur mu? Bu parçaların hepsi birbirine uyumlu, değil mi? Sanırım Zalman Z3 Plus'ın içinden 4 tane fan çıkıyormuş fan almama gerek yok o zaman? Ayrıca Sinerji'de montaj yaparken termal macun falan sürüyorlar değil mi?
 
Dostum soru sormadan bir şey öğrenemezsin. Tabi ki soru soracaksın bunu hataymış gibi mahcup olma lütfen istediğin kadar soru sorabilirsin. Benim seçtiğim kasadan bir tane fan çıkıyor bir tane de ben ekledim birisi giriş birisi çıkış yeterli gelecektir soğutma için ekstra bir şey yapmana gerek yok. Sadece ek soğutucu alabilirsin o kadar. 1 ms ile 5 ms arasında fark var da o kadar hissetmezsin. 2000 liradan 2400 liraya çıktın. :D Kasa işini fazla abartma. Böyle yaparsan 2400 liraya i5 alabilirsin.
upload_2016-7-11_17-36-53.png
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı