2000 TL Monitör Tavsiyesi

Pembo

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2016
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Oyun için (CS:GO) bir monitör almayı düşünüyorum. Birçok forum sitesinde 144 Hz 1 ms monitörler öneriliyor. Ekran yenileme ve tepki süresinin önemli oldugu vurgulanıyor. Buraya kadar her şeyi anlıyorum fakat okuduğum bazı yazılarda alınan monitörun FreeSync veya G-Sync özelliğinin olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor. Dikkat edilmez ise monitörun istenilen performansı veremeyeceği yazılmış. 144 Hz 1 ms monitöre sahibim ama FreeSync yoksa ben o monitöru 60 Hz kullanacagım anlamına mı geliyor yani? Kısacası FreeSync ve G-Sync nedir? Monitör alırken neye dikkat etmeliyim? Hangi marka monitörü önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync (Nvidia ekran kartlarını destekleyen teknoloji) yada FreeSync (AMD ekran kartlarını destekleyen teknoloji) teknolojisi monitör ile ekran kartı arasındaki senkronizasyonu sağlar. Özellikle iyi bir ekran kartınız varsa, bazı oyun ve videolarda kare hızında (fps) monitörün yenileme hızının (Hz) üstüne çıkılması ekranda yırtılmalara (screen tearing) sebep olur. Yani 60 hz monitörünüzde ekran kartınız 70 fps ye çıkıyorsa bu sorun baş gösterir. G-Sync veya FreeSync ekran yırtılmasının oluşmasını engeller. Monitörün 144 hz ise ekran kartın yeterli geldiği sürece 144 hz kullanırsın. Hz değerinin G-Sync yada FreeSync ile ilgisi yoktur.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı