2000 TL oyun konsolu önerisi

Daha fazla  
Halihazırda PUBG oynatan bilgisayarım var ama artık günümüzdeki oyunlar çok gelişti ve artık yetersiz gelmeye başladı. Yeni bir sistem de toplamak istemiyorum çünkü çok masraf çıkıyor. Ben de artık oyun konsoluna dönmeye karar verdim. 2000 TL'ye kadar en fazla bütçem var ve genelde aksiyon oyunları oynuyorum online olarak. Haziran ya da temmuzda alacağım, tavsiyeleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox One X şu anda en güçlü konsol olmakla beraber kullanıcıların büyük kısmı ise özel oyunlardan ötürü ps4 tercih ediyor. Buna karşın Ps4'ün pro versiyonu alınmayacaksa yatırım biraz anlık olacaktır çünkü son oyunlarda özellikle pro olmayan PS4 versiyonları düşük FPS ve kalite sorunuyla karşı karşıya gelmeye başladı. Burada olay önerilerden çok sizin oyun ve erişilebilirlik durumunuza bakıyor. Şahsi görüşümü sorarsanız ben XBOX fanıyım. Ama dönemsel değişen aylık network ücretleri bile her iki konsolu belli sezonlarda diğerine karşı öne çıkartıyor. Oynayacağınız oyunlara göre karar vermelisiniz.

Eğer amaç multiplayer ve ucuza oyun oynamak ise xbox one x tercih edin derim. Tabi PS4'ün exclusive oyunları da şahane. Arkadaş grubunuza da bağlı bu olay. Ben yazın xbox platformunu tercih edeceğim.

Cevaplarınız için minnettarım.Yaza kadar xbox one x 1500 TL veya altına düşmez ise xbox one x almam ama benim için exclusive oyunlardan çok grafikler ve fr daha önemli ben mesela COD WW2 oynamak istiyorum diyelim xbox one x dışındakilerden hangisi almalıyım grafik açısından (x box one s,x box one, ps4, ps4 slim) ?

Cevaplarınız için minnettarım.Yaza kadar xbox one x 1500 TL veya altına düşmez ise xbox one x almam ama benim için exclusive oyunlardan çok grafikler ve fr daha önemli ben mesela COD WW2 oynamak istiyorum diyelim xbox one x dışındakilerden hangisi almalıyım grafik açısından (x box one s,x box one, ps4, ps4 slim) ?

PS4'un ham grafik gucu Xbox One'dan daha kuvvetli. Sanirim PS4'te tum sistem 8GB GDDR5 bellek havuzundan kullaniyor. XO ise 8GB DDR3 bellek havuzundan kullaniyor. Birde XO'da 32 MB ESRAM denilen RAM vardi yanlis hatirlamiyorsam. Bu da cok cok cok cok hizli islemlerde kullaniliyor. PS4'te boyle birsey yok.

Birde XO'da 768 Shader birimi var GPU tarafinda. PS4 ise 1160 kusur. Yani bu PS4 HD 7850 gucunde, XO ise HD 6670 diyebilirim tahmini olarak. Tabii bunlar konsol oldugu icin oyunlar ona optimize edildigi icin bu konsolda ki ekran karti bu diyemiyorum. Bunun gucunde diyebilirim.

Teknik olarak RAM ve GPU'dan baska fark yok. Makina ayni makina. Ikisinde de Jaguar islemcisi var. Neredeyse ayni GPU.

Fark oyunlarda. Sahsen ben Forza icin cildiriyorum. GT ile alakam yok. Last of Us'i zaten PS3'te oynadim. Uncharted'i pek sevemedim. Oynayamadim daha dogrusu. Bence bu son cikan Exc. oyunlar PS5'e de cikacak. O yuzden ben, olmezsem yada basima birsey gelmezse PS4'te olan tum exc. oyunlari PS5'de 4K oynarim diye tahmin ediyorum.

Fark 2-) Xbox tarafinda EA Access ve GamePass var. COD WW2'yi bilmem ama Battlefield 1 orada. FIFA 17 orada. 18 illa gelecek. Birde GamePass. Yuzlerce X360 ve XO'ya cikan exc. oyunlar. Karisik. Ilk defa konsol aliyorsan muthis birsey. Tonlarca oyun. Ikisi 60 lira aylik. Sadece BF1 ve FIFA icin alirdim.

Birde PS4 ile Slim arasinda fark yok. Cihazda iyilestirilmeler yapildi ve CPU tarafinda puruzler giderildi.

Ama Xbox tarafinda cok buyuk degisiklikler oldu. O cok eletirilen, XO'nun kutunsan cikan tugla artik XO'S'in icine dahil edildi. Google'a yaz anlarsin. Hele hele X360'da tam tugla. Agir birsey. Bide isinir. Uff. Tasiyamazsin konsolu. XO'da daha hafif ve makyajli. Ama XO'S'de hele sukur dahili olarak iceriye aldilar. Ve XO'S, abIsi XO'dan %40 daha kucuk. Yani 0 alacaksan XO'S al. Ama 2.el XO cok ucuz. Ben 2 ay daha garantili; tek kol; 5 oyun; full kutu icerigi ile 500 liraya aldim. Baska forumda kardeslik yapan varmis. Just Cause 3 aldim ondan 20 liraya. Hic pisman degilim. Sirada kesenin agzini acip FIFA 18 ve GTA 5 almak var. Zaten bu 3 oyunu olene kadar oynarim.

XO: Xbox One
XO'S: Xbox One S

PS4'un ham grafik gucu Xbox One'dan daha kuvvetli. Sanirim PS4'te tum sistem 8GB GDDR5 bellek havuzundan kullaniyor. XO ise 8GB DDR3 bellek havuzundan kullaniyor. Birde XO'da 32 MB ESRAM denilen RAM vardi yanlis hatirlamiyorsam. Bu da cok cok cok cok hizli islemlerde kullaniliyor. PS4'te boyle birsey yok.

Birde XO'da 768 Shader birimi var GPU tarafinda. PS4 ise 1160 kusur. Yani bu PS4 HD 7850 gucunde, XO ise HD 6670 diyebilirim tahmini olarak. Tabii bunlar konsol oldugu icin oyunlar ona optimize edildigi icin bu konsolda ki ekran karti bu diyemiyorum. Bunun gucunde diyebilirim.

Teknik olarak RAM ve GPU'dan baska fark yok. Makina ayni makina. Ikisinde de Jaguar islemcisi var. Neredeyse ayni GPU.

Fark oyunlarda. Sahsen ben Forza icin cildiriyorum. GT ile alakam yok. Last of Us'i zaten PS3'te oynadim. Uncharted'i pek sevemedim. Oynayamadim daha dogrusu. Bence bu son cikan Exc. oyunlar PS5'e de cikacak. O yuzden ben, olmezsem yada basima birsey gelmezse PS4'te olan tum exc. oyunlari PS5'de 4K oynarim diye tahmin ediyorum.

Fark 2-) Xbox tarafinda EA Access ve GamePass var. COD WW2'yi bilmem ama Battlefield 1 orada. FIFA 17 orada. 18 illa gelecek. Birde GamePass. Yuzlerce X360 ve XO'ya cikan exc. oyunlar. Karisik. Ilk defa konsol aliyorsan muthis birsey. Tonlarca oyun. Ikisi 60 lira aylik. Sadece BF1 ve FIFA icin alirdim.

Birde PS4 ile Slim arasinda fark yok. Cihazda iyilestirilmeler yapildi ve CPU tarafinda puruzler giderildi.

Ama Xbox tarafinda cok buyuk degisiklikler oldu. O cok eletirilen, XO'nun kutunsan cikan tugla artik XO'S'in icine dahil edildi. Google'a yaz anlarsin. Hele hele X360'da tam tugla. Agir birsey. Bide isinir. Uff. Tasiyamazsin konsolu. XO'da daha hafif ve makyajli. Ama XO'S'de hele sukur dahili olarak iceriye aldilar. Ve XO'S, abIsi XO'dan %40 daha kucuk. Yani 0 alacaksan XO'S al. Ama 2.el XO cok ucuz. Ben 2 ay daha garantili; tek kol; 5 oyun; full kutu icerigi ile 500 liraya aldim. Baska forumda kardeslik yapan varmis. Just Cause 3 aldim ondan 20 liraya. Hic pisman degilim. Sirada kesenin agzini acip FIFA 18 ve GTA 5 almak var. Zaten bu 3 oyunu olene kadar oynarim.

XO: Xbox One
XO'S: Xbox One S
Hocam cevaplarınız için teşekkürler bilinçlendirdiniz beni ama başka sorum bf1,cod ww2,pubg gibi oyunları oynamak için alacağımda sizce xbox one s mi yoksa ps4 slim mi daha iyi grafiklere sahip ve 60 fps 1080p de oynatır ?

Uzun süredir ben de bu konu hakkında araştırma yapıyorum. Xbox One X düşünüyordum. One X ve Ps4 Pro hakında konuşacağım. One X bir tık daha üstte grafik olarak. Türkiyede pek tercih edilmiyor bence nedenleri halihazırda daha fazla kullanıcı sayısına sahip olması ve Türkçe dil desteği. Daha fazla kullanıcı sayısından bahsettiğim WP oynarken Türk oyuncuların daha fazla olması. Ps4 exc. oyunların çoğu daha kaliteli. Şahsen ben Forza seviyorum. Fakat bu exc. oyunlar gerçekten pahalı. Hakkını veriyor tabii ki fakat God of War'a 310 tl verme taraftarı değilim. Bu yüzden Xbox tercih edeceğim.Bence kolunun daha ergonamik ve pilli olması. EA access gerçekten bir nimet ve yıllık 65 tl gibi bir fiyata kaliteli oyunlara sahip oluyorsun.(Şahsen beğendiğim oyunlar var:BF1 gibi)
Oyunların lisetsi: EA Access | Xbox One
Game Pass da ayrı bir güzellik. Sea of Thieves gibi kaliteli yapımlar var. Fakat Xbox exc. oyunların çoğu(hepsi var mı bilmiyorum) Windows 10'da da var. Genel olarak Ps4 özel oyunların olduğu özel bir platform gibi. Xbox ise aldıktan sonra çok fazla masraf etmeden oyun oynayabileceğin PC tarzı v
bir platform. Bence güçlü bir internet bağlantın var ise Xbox tercih etmeni öneririm.(Üyelikteki oyunların dijital olması sebebi ile) Uzun bir yazı oldu. Yazım yanlışım fazla yoksa düzeltilirse memnun olurum. :)

Hocam cevaplarınız için teşekkürler bilinçlendirdiniz beni ama başka sorum bf1,cod ww2,pubg gibi oyunları oynamak için alacağımda sizce xbox one s mi yoksa ps4 slim mi daha iyi grafiklere sahip ve 60 fps 1080p de oynatır ?

Turkiye'de PS4 kullanicilari XBox kullanicilardan kat ve kat daha fazla. Sana fikir vermesi icin sahibinden ilanlara bak. 30
000+ tane PS4 oyun ilani varken 1800 tane Xbox One oyunu var.

Turkiye'de PS4 cok yaygin. Heryerde oyunlari var. Kol var. Neredeyse her PS Kafenin tanidigi tamirciler var. Kendi aralarinda o tamircilere is pasliyorlar. Ama ben Xbox icin CANAKKALEDE tamir servisi gormedim. (Aramizda kalsin ama o teknik servisler araci olurlar. Yerel tamircilere gonderirler. Yada anlasmali oldugu Istanbul yada Ankara vs. Buyuk sehirlerde ki profesyonel seviyede teknik servis saglayanlara gonderiyorlar :) basima geldi oradan biliyorum. Adam Istanbul'a yollamis.

Uzun lafin kisasi, PS4 Turkiye'de daha yaygin. Parcalari Xbox'a gore daha ucuz ve yaygin. Ve TURKCE oyunlari var ;).

Xbox, Turkiye'de neredeyse 0. Yaygin degil. Oyunlari neredeyse yok. 2.el kollar 0'dan pahali. Eger 2.el alacaksan yaygin olmadigi icin piyasasi acayip dusuk. Ben PS3'u satip Xone aldim. 500 liraya. 500 liraya 2 tane DS4 bile alamam. Yani dusun, ne kadar dusuk piyasasi.

Simdi bakinca yaygin oldugu icin PS4 almak daha avantajli. Ama Xbox'da GamePass ve EA Access ozelligi var. Cok cüzi miktara karsilik dev bir kutuphane. Aylik 30 liraya neredeyse tum EA oyunlari. BF1 ve FIFA'da icinde. Istedigin kadar oyna. GamePass ise Microsoft'un Xbox 360 ve One oyunlarinin kutuphanesini sana sunuyor.

Yani PS4 yaygin oldugu icin 1-0 ondeyken EA Access ve GamePass isin icine girince 1-1 oluyor.

Bu arada Xbox One S ile PS4 Slim arasinda tek fark GPU. Daha once de anlattim. Xbox One'nin GPU'su PS4'ten daha dusuk. Bu yuzden PS4 grafikleri ile 1 tik daha uste cikarmi cikmaz mi senin kararin. Ama adim atmadan once GamePass, Live Gold ve EA Access'i arastir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı