2000 TL ve altı Android telefon önerisi

MarlonBrando

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar.

Çok sık telefon değiştiren birisi değilim. Sağlam bir telefonu 4-5 yıl kullanırım. Elimde 4 yıldır kullandığım Samsung Galaxy S5 var ve halen bir problem yaşatmasa da pil performansındaki düşüşlerden ve bazı konularda performans kaybından dolayı kısa zaman sonra yeni bir telefona geçmeyi planlıyorum. Bütçem 2000 TL civarı ve altı.

Sosyal'de bu bütçeye önerilen telefon modelleri üç aşağı beş yukarı zaten belli. Benim de aklımda birkaç model var fakat yine de benzer bütçe ile yakın zamanda telefon almış yada almasa bile bu segmentteki modeller hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi almak isterim.

Benim için birinci öncelik şarj konusu. Yanımda şarj cihazı ya da batarya taşımadan bir tam gün boyunca ortalama kullanım ile beni idare edecek bir telefon arıyorum. Çok sık telefon değiştirmediğim için de 4 yıl sonra da performans olarak geride kalmayacak bir model daha iyi olacaktır. Servis, garanti, vs. konularda sıkıntı yaşatmayacak olması da tercihimdir. Yorumlarınızı bekliyorum, iyi akşamlar.

S5 hala donanım olarak güçlü bir model, tavsiyem amiral gemisi modellerine yönelmeniz. Eğer oyun oynayan biriyseniz orta segmentteki çoğu cihaz performans olarak S5 modelinin gerisindedir, bunu belirteyim. S7 önerebilirim, batarya olarak S5 modelinden daha iyidir, S7 Edge ve Mate 9 modellerine bakabilirsin. Xiaomi tarafında Mi 6 ve Mi Note 3 seçenekleri var, her iki modelde şarj olarak iyi, kamera olarak seni memnun etmeyebilir bu yüzden öncelikli olarak S7 modellerini önerdim. Garanti konusuna önem veren biriysen Türkiye garantili modellere yönel, bu modellerinden de epey pahalı olduğunu bilmen gerek.

Sony Xperia XA1 Plus (Sony Türkiye Garantili) Fiyatı

Samsung Galaxy J7 Pro 32 GB (Samsung Türkiye Garantili) Fiyatı

Sony Xperia XZ (Sony Türkiye Garantili) Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Samsung Galaxy A5 2017 Fiyatı & Galaxy A5 2017 Özellikleri

Samsung Galaxy A7 2017 (Samsung Türkiye Garantili) Fiyatı

Türkiye garantili ürün alacaksan bu linkteki cihazlar arasından en iyi seçim XZ. Bu linkteki diğer modellerin S5 modelinden donanım olarak pek gözlü görülür bir üstünlüğü yok. Bu diğer modeller batarya olarak çok iyi modeller. XZ batarya olarak bu modellerin epey gerisinde ama donanım, performans ve kamera olarak çok daha iyi bir telefon bu modeller arasından.

Son düzenleme:
2000 TL altı bütçede en kaliteli telefon benim görüşüm olarak sony xa1 plus hem yeni bir telefon hemde donanım özellikleri olarak yakın fiyattaki ürünlerden daha yüksek.Şarj olarak ise yüksek batarya kapasitesi 3400 mh ile isteğinizi fazlasıyla karşılamakta.

Sony XA1 PLUS donanım özellikleri olarak s5 x2 durumunda bir cihaz ve fiyat olarak en uygun telefon.

Samsun Galaxy S5 vs Sony XA1 Plus

Üstteki bağlantıdan sizde karşılaştırmayı görebilirsiniz.

2000 TL altı bütçede en kaliteli telefon benim görüşüm olarak sony xa1 plus hem yeni bir telefon hemde donanım özellikleri olarak yakın fiyattaki ürünlerden daha yüksek.Şarj olarak ise yüksek batarya kapasitesi 3400 mh ile isteğinizi fazlasıyla karşılamakta.

Sony XA1 PLUS donanım özellikleri olarak s5 x2 durumunda bir cihaz ve fiyat olarak en uygun telefon.

Samsun Galaxy S5 vs Sony XA1 Plus

Üstteki bağlantıdan sizde karşılaştırmayı görebilirsiniz.
Sony leş. Sen ciddi misin 2000 TL altı en iyi telefon diyorsun. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Xİaomi mi6 One plus 5 Xiaomi Mi Note 3
Kameralarına laf etmissin de senin telefondan anladığın yok 2.2 Diyafram var senin dediğin telefonlar da cahilliğine veririm.

Yanlış Bilgilendirme
Xiaomi Mi6 en iyi seçenek her konuda sar değeri de düşük diğerlerine göre. Xiaomi'nin yılları bulan güncelleme desteği de artısı mesela hala 6 yıllık telefona güncelleme veriyor performans olarak zaten anlatmaya gerek yok. Samsung iki ay sonra donma takılmaya başlarken bu cihaz yağ gibi kayıyor. AnTuTu v7 de 220.000 puan alıyor bu da iPhone Z'e eş değer fiyatı 3'te biri sen düşün :)

Son düzenleyen: Moderatör:
XA1 Plus, S5 modelinden iki kat güçlü bir telefon değil. S5 modelindeki SD 801 tek çekirdek gücünde P20 işlemcisinden daha güçlü, çoklu çekirdekte ise P20 daha güçlü. GPU tarafında ise Adreno 330 ile T880 MP2 birbirine yakın kartlar. Ikisi hemen hemen aynı. Öyle epey sitesinden bakıp kafadan uydurmayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kamera performansını etkileyen temel etkende diyafram aralığı değil. Mi 6 modeli de Iphone X modelinden daha performanslı değil. Antuu da güvenilir bir program değil, Samsung modellerinde de arayüz sorunu yok hala S3 kafasına sahip insanları dinlenmeyin, yanlış bilgilendirmeleri sıra sıra dizmişsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

XA1 Plus modeli de fiyat aralığındaki en donanımlı cihaz değil. İşin içine ithalat garantili modeller girerse işler değişir. P20 işlemcisi de performans olarak 7880-7870, SD 625-626, Kirin 658-659 ile benzer güçte bir model. Bu fiyat aralığındaki Türkiye garantili cihazlarda da bu donanımlar mevcut.

Son düzenleme:
Antutu skorlarına göre telefon karşılaştıran adamın Samsung telefonların 2 ayda kasmaya başladığını iddia etmesine şaşmamalı!
Bir insan bilmiyorsa fazla konuşmamalı.

Samsung'un telefonları düşük segment olmadıkça senelerce mutlu edebilecek kadar güçlü ve arayüzleri de yeterince akıcı.

Samsung orta segment ve orta üst segment modellerinde oldukça iyi. Kötü olduğu seriler giriş seviyesi modeller, bu modelleri çok kısıyor ve fiyatları da iyi değil. Zaten cezayı yedi öyle atıp sallamalar yanına kalmazdı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı